مدیران موفق درباره کنترل استرس چه می گویند؟
مغز انسان به گونه ای طراحی شده است که اقدام به عمل، قبل از حس کردن درجات متفاوتی از استرس و فشار، بسیار دشوار خواهد بود.
سواد زندگی – همه ما درجاتی از استرس و اضطراب را داریم و این، البته برای ادامه زندگی، لازم است؛ در این میان آنچه مهم است این که ما، چگونه شرایط دشوار و استرس زا را مدیریت کنیم. طبق بررسی هایی که چند دانشگاه آمریکایی و اروپایی به طور مشترک در سال 2014 بر یک میلیون انسان انجام دادند،مشخص شد 90 درصد افراد موفق، از مهارت کنترل احساسات در شرایط اضطراب آفرین برخوردار بودند.
دکتر تراویس بردبری -روانشناس- در این باره می گوید: مغز انسان به گونه ای طراحی شده است که اقدام به عمل، قبل از حس کردن درجات متفاوتی از استرس و فشار، بسیار دشوار خواهد بود. البته منظور، فشار کاری بیش از حد و ممتد نیست چرا که این نوع فشار متوالی خود باعث مشکلات عصبی حاد و از بین رفتن تدریجی فرد می شود.
به نمودار زیر دقت کنید: فقدان استرس، فرد را کسل و بی انگیزه می کند، مقدار مناسبی از استرس، انسان را به حداکثر کارایی می رساند و وقتی استرس افزایش می یابد، اثرش معکوس می شود و ضمن کاستن از کارایی فرد را به درگیری های عصبی مبتلا می کند.
در این درس می خواهیم به جای ارائه مفاهیم علمی و فرمول های مدیریت استرس – که در جای خود به آن خواهیم پرداخت – به این سوال پاسخ دهیم که مدیران موفق و حرفه ای چگونه با شرایط دشوار و استرس زا برخورد می کنند.
البته آنچه می خوانید صرفاً اشتراک در تجربیات مدیران موفق است و ممکن است برخی از گفته ها برای شما عملیاتی نباشد ولی به شما سرنخ بدهد. ضمن آن که از سادگی تجربیات شگفت زده نشوید، آنها با این کارها و رویکردهای ساده توانسته اند واقعاً موفق شوند. برای موفقیت دنبال چیزهای پیچیده نگردید.
جین هاپکینز؛ مدیر ارشد بازاریابی و مدیر شرکت های زنجیره ای خدمات فناوری اطلاعات
جین هاپکینز یکی از مدیران موفق است می گوید: من عاشق فشار کاری و استرس آن هستم چرا که سبب می شود همه کار ها را به بهترین نحو انجام دهم.
همیشه از خود می پرسم آیا این بدترین اتفاقی است که ممکن است رخ دهد؟ و یا بدترین اتفاقی که می تواند رخ دهد چیست؟ معمولا نتیجه در بدترین شکل ممکن، به آن بدی ها هم که فکر می کرده اید نیست. نفسی عمیق بکشید و با آرامش عمل کنید.
مارک روبرز؛ مدیر ارشد درآمد شرکت HubSpot که در زمینه بازاریابی داخلی به تولید نرم افزار های مخصوص خود می پردازد
کلید موفقیت من در حفظ آرامش در شرایط پرفشار کاری، اولویت بندی های دقیق و منظم در کنار برقراری تعادل میان زندگی شخصی و زندگی حرفه ای ام است.
من از 15 سالگی هفته ای 70 الی 80 ساعت کار می کنم و این قانون را در تمام طول این مدت انجام داده و می دهم.
اگر می خواهید به آرامش به ویژه در موقعیت های طاقت فرسای کاری برسید، این موارد می توانند یاری رسان واقع شوند: من روزی 4 مایل می دوم، حداقل هفته ای یکی دوبار یوگا کار می کنم، آخر هفته ها را با خانواده ام سپری می کنم و کار را زود تر تعطیل می کنم و از این رو ضمن رضایت آن ها از من، خود نیز از خودم راضی هستم و این علت بخش مهمی از آرامش من است.
دایان حسان؛ رئیس هیئت مدیره C Spaceآژانس جهانی مشتریان
فشار شغلی کمک می کند تا گاهی اوقات عملکرد بهتری داشته باشیم. برای مثال همیشه پیش از ملاقات های کاری، جلوی آینه می ایستم و آهنگی برای خود می خوانم. حدود 20 سال است که این کار را می کنم زیرا سبب تمرکز و آرامشم می شود.
دارمش شاه؛ از موسسان و مدیر ارشد فناوری HubSpot
معمولا بیشترین فشار را حین مواجهه با مشکلی بزرگ که بسیار دشوار به نظر می رسد، حس می کنم. تاکتیک من برای کنار آمدن با چنین وضعیتی، تلاش برای شکستن این مشکل به قطعات کوچک تر است. با حل هر کدام از این مشکلات ریز، ایمان می آورم که می توانم مشکل بزرگ را حل کنم و آرامش خود را حفظ کنم.
آلیسون الوورتی؛ معاون رئیس در شرکت HubSpot
برای من، گذر از فشار های سخت کاری تنها با برنامه ریزی دقیق و عملی کردن آن میسر خواهد بود. من با این موضوع همانند هر پروژه بزرگ دیگری در کارم برخورد می کنم. با ایجاد یک برنامه موثر حتی برای شرایط استرس زا، می توان به اولویت بندی بهتر در راستای حفظ آرامش و گذر از این شرایط دست یافت.
استیسی بیشاپ؛ شریک تجاری شرکت Scale Venture Partners که بر استارت آپ های تکنولوژی محور سرمایه گذاری می کند
برای حفظ آرامش و کنترل خود در شرایط پرفشار کاری، این سوال را از خود می پرسم که بدترین اتفاقی که ممکن است در این وضعیت رخ دهد چیست؟ این سوال کمک می کند تا توقعات خود را اصلاح کرده و دریابم که این بدترین اتفاق آنقدر ها هم وحشتناک نیست.
علاوه بر این زمانی که از فشار و استرس کاری کلافه می شوم، لیستی تهیه می کنم تا به کارهای کوچکی که انجام نشده اند و سبب درگیری بیشتر ذهنم شده اند، رسیدگی کنم. برای انجام این امر از اپی به نام Wunderlist استفاده می کنم که بسیار مفید است.
پری هیوت؛ مدیر ارشد دیجیتال دانشگاه هاروارد
برای آن که به بالا ترین کنترل ممکن از خودتان به ویژه در شرایط طاقت فرسا دست یابید، به این موارد توجه داشته باشید:
- مشکل، نگرانی و یا استرس خود را یادداشت کرده و آن را از ذهن تان خارج کنید. هر چیزی که برایتان اهمیت دارد و یا حتی سبب آزارتان می شود را یادداشت کنید. سعی کنید به جای آن که فشار کار روی شما اثر بگذارد، شما روی آن اثر گذار باشید!
- مرتب ورزش کنید. این مورد می تواند رفتن به باشگاه باشد و یا نه تنها چند دقیقه قدم زدن هنگامی که از تحمل فشار های کارتان به تنگ می آیید. راه رفتن همراه با تنفس مناسب، به شما کمک می کند تا ذهن خود را پاک کرده و آن را آماده کارکرد بهتر کنید.
- از تاثیر پایه ای و اساسی سبک صحبت کردن تان آگاه باشید. اگر در مورد خودتان به گونه ای افسرده و تحت فشار صحبت کنید، قطعا همین گونه خواهید شد. به خود و دیگران بگویید که از پس هر شرایطی بر می آیید. به راستی جواب خواهد داد!
مایک وولپ؛ مدیر ارشد بازاریابی شرکت HubSpot
شخصیت من به گونه ای است که خیلی عکس العمل نشان نمی دهم. اما زمانی که با موقعیتی تنش زا مواجه می شوم، به
نظرم بهترین کار ممکن بی اعتنایی به تمام احساسات و تنها اهمیت دادن به نتیجه ای است که دوست داریم رخ بدهد. سپس برای دست یابی به هدف مورد نظر برنامه ریزی کرده و به سمت آن حرکت می کنیم.
منبع: سواد زندگی