11 خواندنی جالب علمی در مورد خواهر و برادرها
بر اساس مطالعه ای که در وب سایت خبری آمریکایی بیزنس اینسایدر آمده است، فرزندانی که با خواهر و یا برادری از جنس مخالف بزرگ می شوند روابط عاطفی موفق تری را در طول زندگی شان تجربه خواهند کرد.
سواد زندگی؛ تربیت فرزندان– تاکنون چند بار از کسانی که با خواهر و یا برادر بزرگ شده اند، شنیده اید: “آرزو می کردم که تک فرزند بودم”. دلایل ساده ای از جمله حس مالکیت بر داشته ها، اجبار برای به اشتراک گذاری تقریبا تمام چیزها و جنگی دائمی برای به دست آوردن توجه و عشق والدین بر این دیدگاه دامن می زنند.
اما عمل درباره خواهر و برادرها چه می گوید؟ “سواد زندگی” 11 نکته علمی و مستند در این باره را گردآوری و خلاصه کرده است که جالب و آموزنده اند:
1 – کودکان بخش زیادی از زمان خود را با خواهران و یا برادرانشان سپری می کنند
مطالعه ای که توسط دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا انجام شده، نشان می دهد که کودکان با رسیدن به 11 سالگی حدودا 33 درصد از زمان آزاد خود را در کنار خواهر و برادرشان سپری می کنند.
2 – مشاجره میان آنها امری کاملا طبیعی است
پژوهشی دیگر مربوط به دانشگاه پزشکی میشیگان حاکی از آن است که خواهران و برادران تا 7 سالگی مدام با یکدیگر دعوا می کنند و حتی ممکن است در طول یک ساعت بارها و بارها با یکدیگر مشاجره داشته باشند؛ چنین وضعی بسیار طبیعی است.
3 – اگر خواهر یا برادر شما از جنس مخالف خودتان باشد، با احتمال بیشتری قوانین جنسیتی خانواده را می پذیرید
تحقیقات متعدد در دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا نشان داده اند که حضور یک خواهر و یا برادر از جنس مخالف در محیط خانه، باعث آموزش بهتر تفاوت های جنسیتی می شود. در واقع هر کدام از آنها نقاط تمایز را به گونه ای بهتر شناسایی کرده و برای ایفای نقش منحصر به فرد خود تلاش بیشتری به خرج می دهند.
4 – خواهران و برادران به توسعه مهارت های بین فردی یکدیگر کمک می کنند
تفاوت سنی میان فرزندان یک خانواده منتج به شکل گیری عادتی مهم و ارزشمند می شود: کودکان کوچکتر همواره برای یادگیری نحوه مبارزه با مشکلات و ناملایمات زندگی، به رفتار خواهر و یا برادر بزرگتر خود نگاه می کنند. در این میان فرزندان بزرگتر نیز از جهات مختلفی سود می برند. آنها با تبدیل شدن به یک مدل رفتاری برای خواهر یا برادر کوچک خود، به طور ناخودآگاه مهارت های ارتباطی موثری را توسعه می دهند که در تمام مراحل زندگی به کار خواهد آمد.
5 – اگر خواهر یا برادر شما از جنس مخالف خودتان باشد، رابطه عاطفی موفق تری را تجربه خواهید کرد
بر اساس مطالعه ای که در وب سایت خبری آمریکایی بیزنس اینسایدر آمده است، فرزندانی که با خواهر و یا برادری از جنس مخالف بزرگ می شوند روابط عاطفی موفق تری را در طول زندگی شان تجربه خواهند کرد.
6 – احتمالاً فرزندان بزرگتر خانواده مقداری باهوش تر از فرزندان کوچک باشند
طبق مطالعه ای که در روزنامه نیویورک تایمز منتشر شده است، فرزندان بزرگتر خانواده در مقایسه با فرزندان کم سن و سال تر، از آی کیو بالاتری برخوردار هستند. دیده شده است که این تفاوت به طور میانگین 3 امتیاز را به خود اختصاص می دهد. علاوه بر فاکتورهای متمایز ژنتیکی و تاثیر آنها بر هوش کودکان، تئوری های دیگری نیز وجود دارند که این موضوع را تشریح می کنند. برای مثال به نظر می رسد که تفاوت در سطح هوش کودکان بزرگتر یک خانواده با بچه های کوچکتر آن، مربوط به تلاشی باشد که فرزندان ارشد برای “تبدیل شدن به الگوی نمونه خواهران و برادران خود” به خرج داده اند. همین امر منتج به تقویت قدرت ذهنی آنها شده است.
7 – حضور خواهر یا برادر در زندگی منتج به جلوگیری از چاقی می شود
شاید متعجب شوید اما یک مطالعه سوئدی که در وب گاه خبری- علمی ساینس دیلی به چاپ رسیده، نشان داده است که حضور خواهر یا برادر در زندگی افراد می تواند از اضافه وزن آنها جلوگیری کند. به وضوح دیده شده است که کودکان خانواده های تک فرزند با احتمال بسیار بالاتری در معرض خطر ابتلا به چاقی و اضافه وزن قرار دارند. البته این بدان معنا نیست که هر که خواهر یا برادر دارد، از اضافه وزن در امان است بلکه صرفاً ناظر به آمار موجود است، آن هم در یک جامعه.
8 – خواهر و برادر بیشتر، ریسک طلاق کمتر در زندگی آینده هر کودک
ارتباط میان تعداد بیشتر فرزندان با احتمال طلاق آنها از همسران خود در آینده، توسط دانشگاه ایالتی اوهایو مورد بررسی قرار گرفته است. طبق این مطالعه با افزایش تعداد خواهران و برادران تا 7 تن، ریسک جدایی هر کدام از آنها حدودا 2 درصد کاهش می یابد.
گفته می شود که علت این موضوع نیز افزایش درک دو جانبه و تقویت تجربیات مرتبط با سازگاری کودکان به واسطه تعداد فرزندان بیشتر خواهد بود. در واقع آنها هر کدام تبدیل به معلمی ویژه برای آموزش مهارت های زندگی به خواهران و برادران خود می شوند و بدین ترتیب احتمال جدایی از همسر در آینده را کاهش می دهند.
9 – خواهران و برادران کوچکتر در اغلب موارد سرکش تر از فرزندان بزرگ خانواده هستند
مطالعه ای روی 390 خانواده توسط دانشگاه لیدن هلند انجام گرفته است که نشان می دهد فرزندان کوچکتر خانواده معمولا عصیانگر و لجبازتر از خواهران و برادران بزرگتر خود هستند. در واقع آنها تصور می کنند که باید برای بهتر دیده شدن نسبت به خواهران و برادران خود و دریافت توجه بیشتر از جانب والدین، شخصیتی سرکش را از خودشان بروز دهند. به همین دلیل ممکن است در یک خانواده، فرزندان کم سن و سال، چنین ویژگی هایی را نشان دهند که البته کاملا طبیعی است و با رعایت تعادل از طرف والدین می توان آن را به خوبی مدیریت کرد.
10 – خواهران و برادران در توسعه رفتارهای نامناسب و عادات بد یکدیگر نقش مهمی دارند
دیده شده است که هر چه تفاوت سنی میان خواهران و برادران با یکدیگر کمتر باشد، تاثیرپذیری آنها از هم خصوصا در تثبیت و توسعه عادات بد بیشتر خواهد بود. این تاثیرپذیری در حالتی که تفاوت سنی زیاد باشد نیز صدق می کند که البته احتمال آن بسیار کمتر برآورد شده است. برای مثال طبق مطالعه ای که در کتابخانه ملی پزشکی آمریکا موجود است، عادت نامناسبی همچون استعمال سیگار در خواهر و یا برادر بزرگتر، احتمال تکرار این رفتار در فرزند کوچکتر را هم تا دو برابر افزایش خواهد داد. دلیل آن نیز مشخص است، فرزندان کم سن و سال تمایل زیادی به الگو قرار دادن خواهر و برادر بزرگتر خود دارند و سعی می کنند که ضمن توسعه شخصیت اصلی خود، راه آنها را هم ادامه دهند.
11 – ترتیب به دنیا آمدن خواهر و برادرها، تاثیر مستقیم بر سلامتی هر یک خواهد داشت
بر اساس مطالعه ای دیگر از کتابخانه ملی پزشکی آمریکا، خواهر یا برادر کوچکتر کمتر در معرض بیماری های آلرژیک و پوستی همچون اگزما قرار دارد. تئوری های علمی مختلفی برای توضیح این مطلب وجود دارند اما دانشمندان هنوز به نتیجه ای قطعی در این خصوص دست نیافته اند. یکی از این تئوری ها معتقد است فضای خانه با تولد فرزند اول و حضور وی در آن، میزبان میکروارگانیسم های جدیدی می شود که احتمال ابتلای فرزندان بعدی به امراض مشابه را تا اندازه زیادی کاهش می دهند. بدین ترتیب می توان گفت که فرزندان کوچکتر سیستم ایمنی بهتر و قوی تری خواهند داشت.