هیچ سامانه خدمات ارزشافزوده مختل نشده است
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تاکید کرد که وزارت ارتباطات هیچ سامانه مبتنی بر خدمات ارزش افزوده را مختل نکرده است.
مجله آنلاین موبنا – خدمات ارزش افزوده (Value Added Services) که به اختصار VAS نامیده میشوند، شامل مواردی غیر از خدمات استاندارد اپراتورها همچون تماس صوتی و پیامک معمول است، از جمله شامل مسابقات و رایگیری، تبلیغات موبایلی، تلویزیون آنلاین، پخش یا دانلود موسیقی و اطلاعرسانی. اگرچه استفاده از این خدمات ارزش افزوده باید اختیاری و توسط کاربر انتخاب شود، اما ارائه این خدمات برای برخی از شرکتهای ارزش افزوده، به روشی برای کلاهبرداری از کاربران تبدیل شد.
پس از آن، محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- اعلام کرد اگر خدمات واقعی ارزش افزوده که در حمایت از کسبوکارها صورت میگیرد از کلاهبرداریها جدا نشود، کل سرویسهای ارزش افزوده برای همیشه تعطیل خواهد شد. در نهایت ضوابط استفاده از خدمات ارزش افزوده در مصوبه ۳۰۰ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات موسوم به «پایان وس» تصویب و از ۱۹ خرداد لازمالاجرا شد.
در این راستا به نقل از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، حسین فلاح جوشقانی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در واکنش به اظهارنظر برخی رسانهها درباره «کاهش استفاده مردم از سامانه استعلام پیامکی چک برگشتی» یا طرح ادعای «ناکارآمد شدن سامانه پیامکی استعلام چک برگشتی با اقدام وزارت ارتباطات» گفت: مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات درباره وس، زمینه از بین رفتن راههای کلاهبرداری از طریق سرویسهای ارزشافزوده را فراهم کرده است.
وی افزود: خدمات ارزشافزوده بههیچعنوان حذف نشده، بلکه بر اساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات فقط روشهای استفاده از آن تغییر کرده است.
فلاح جوشقانی در تشریح تغییرات روش استفاده از این خدمات گفت: پیشازاین مصوبه، مشترک هزینه خدمات ارزشافزوده را از طریق شارژ یا قبوض تلفن همراه پرداخت میکرد. بر اساس مصوبه جدید، مشترک با اختیار و اطلاع خود برای استفاده از خدمات ارزشافزوده اقدام به خرید اعتبار میکند.
معاون وزیر ارتباطات اظهار کرد: در حال حاضر مشترکان برای استفاده از خدمات ارزشافزوده دلخواه خود، نیاز ندارند از اعتبار کیف پول جیرینگ استفاده کنند بلکه میتوانند بهسادگی اعتبار موردنیاز برای خدمات ارزشافزوده را خریداری کنند.
فلاح جوشقانی با بیان اینکه با هماهنگی بانک مرکزی به دنبال رفع مشکل برای برخی سرویسهای پولی بانکی هستیم، عنوان کرد: همانگونه که رگولاتوری در مورد مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات درباره روشهای جدید استفاده از خدمات ارزشافزوده اطلاعرسانی کرده است سایر مراجع هم برای سرویسدهی به مخاطبان خود در خصوص نحوه استفاده از سامانهها باید اطلاعرسانی لازم را انجام دهند.