یکی از خاص ترین آثار مهندسی نظامی جهان در نمایی متفاوت! (عکس)

این تصویر یک فروند هواپیمای افسانه‌ای SR-71 در پایگاه هوایی کالیفرنیا سال 1978 را نشان می دهد. لاکهید اس آر-71 بلک برد به دلیل طراحی خاص خود یکی از آثار مهندسی جاودانه در جهان محسوب می شود که هنوز هم بیننده را جذب خود می کند.

لاکهید اس‌ آر-۷۱ بلک‌ برد (Lockheed SR-71 Blackbird) نوعی هواپیمای شناسایی دوربرد زِبَرصوت بود که نخستین فروند آن در سال ۱۹۶۴ به پرواز درآمد و از سال ۱۹۶۶ تا ۱۹۹۸ در خدمت نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا بود.

در مجموع ۳۲ فروند از این هواپیما ساخته شد که ۱۲ فروند آن بر اثر سوانح مختلف از بین رفتند اما هیچ‌یک مورد اصابت آتش دشمن قرار نگرفتند.  اس‌ آر-۷۱ بلک‌ برد سریع‌ترین هواپیمای سرنشین‌دار تاریخ می باشد که از روی باند به پرواز در می آید البته نورث امریکن ایکس-۱۵ تقریبا دو برابر آن یعنی حدود 6 ماخ سرعت دارد ولی چون به تنهایی قادر به برخاستن از باند نیست و باید از زیر بال هواپیمایی دیگر بلند شود در رده هواپیماهای استاندارد قابل پرواز محسوب نمی شود.

این هواپیما بر اساس لاکهید ای-۱۲ و لاکهید وای‌اف-۱۲ ساخته شد و طراحی آن مدیون کلی جانسون است. او به همراه تیم مهندسان شرکت لاکهید، اس‌ آر-۷۱ را به عنوان جانشین لاکهید یو-۲ ساختند. سرعت پرواز عادی این هواپیما ۳٫۳ ماخ در ارتفاع ۲۴ هزار متری بود.

سرعت بالا و ارتفاع پروازی بسیار بالای این هواپیما باعث می‌شد تا در مقابل هر تهدیدی چه از سوی پدافند موشکی زمینی و چه از سوی جنگنده‌های رهگیر دشمن ایمن باشد. در عمل نیز در طول نزدیک به ۴ دهه فعالیت این هواپیما، هیچ‌گاه حتی یک فروند از آن مورد تهدید دشمن قرار نگرفت.(ویکیپدیا)

یکی از خاص ترین آثار مهندسی نظامی جهان در نمایی متفاوت! (عکس)

در پس زمینه این تصویر می‌توان هواپیماهای دیگری را نیز مشاهده کرد:

B-52: بمب‌افکن سنگین راهبردی
MC-130E: هواپیمای سوخت‌گیری هوایی
C-141A: هواپیمای ترابری ترابري استراتژیک
T-43: هواپیمای آموزشی
C-130: هواپیمای ترابری چندمنظوره
T-38: هواپیمای آموزشی پیشرفته
A-26: هواپیمای بمب‌افکن تاکتیکی (بازنشسته)
A-10: هواپیمای تهاجمی سبک
C-5: هواپیمای ترابری سنگین راهبردی
B-24: بمب‌افکن سنگین (بازنشسته)
O-2: هواپیمای شناسایی و دیده‎بانی (بازنشسته)
F-15: هواپیمای شکاری رهگیر
F-106: هواپیمای رهگیر دفاع هوایی (بازنشسته)

منبع
عصرایران

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا