انجمن خودرو آمریکا: به سامانه ترمز خودکار دنده عقب خودرو خود اعتماد نکنید! (+فیلم و عکس)

خودروسازان بزرگ در واکنش به این بررسی ها توضیحاتی را ارائه دادند که احتمالا بخش وسیعی از کاربران سیستم های ایمنی را نگران خواهد کرد…

موبنا خودروهای مدرن به طیف وسیعی از سامانه های کمک راننده مجهز هستند. اما مطالعه جدید انجمن خودرو آمریکا یا به اختصار ای ای ای (AAA) تاکید می کند که این سامانه ها برای کمک به رانندگان طراحی شده و قرار نیست جایگزین رفتار هوشمندانه و دقیق راننده پشت فرمان شوند.

این امر به ویژه در مورد سامانه ترمز اضطراری خودکار دنده عقب صادق است که انجمن خودرو آمریکا متوجه شده است تا حد زیادی فاقد توانایی در جلوگیری از برخورد هستند.

مطالعه جالب توجه انجمن خودرو آمریکا درباره سامانه ترمز خودکار دنده عقب

از 40 آزمایش انجام شده با حضور چهار خودرو شاسی بلند از خودروسازان مختلف، تنها یک مورد بدون تصادف با ترافیک عبوری به پایان رسید. نکته جالب توجه تر میزان 50 درصدی ناتوانی سامانه در جلوگیری از برخورد با افراد ایستاده در پشت خودروهای شاسی بلند بود. تعداد 10 مورد از 20 آزمایش با برخورد خودرو شاسی بلند با مدل عابر پیاده به اندازه کودک به پایان رسید و در پنج مورد از آنها سامانه ترمز اضطراری خودکار حتی فعال نشد.

خودروهای حاضر در آزمایش های انجمن خودرو آمریکا شامل هیوندای توسان، فولکس واگن تیگوان، مزدا سی اکس-30، و لکسس آر اکس 350 می شدند که همگی مدل 2023 بودند. به گفته ای ای ای، این خودروها نماینده شاسی بلندهای اندازه کوچک تا متوسط محبوب امروزی هستند.

نوشته های مشابه

دو سناریو برای آزمایش هشدارهای ترافیک عبوری و ترمز استفاده شد که شامل حرکت به سمت عقب به صورت عمود و فضاهای زاویه دار می شد. در هر دو مورد، یک خودرو بزرگ در سمت راست خودرو مورد آزمایش پارک شده بود. برای آزمایش عابر پیاده ایستاده، یک آدمک با قد 114 سانتیمتر تقریبا در فاصله 183 سانتیمتر از پشت خودرو شاسی بلند در خط مرکزی خودرو قرار داده شد.

در آزمایش ترافیک عبوری، یک وسیله نقلیه رباتیک به کار گرفته شد. در هر دو سناریو، سرعت آن به 24 کیلومتر بر ساعت رسید. خودروهای شاسی بلند حرکت به عقب را زمانی که هدف در فاصله 61 متری قرار داشت، آغاز کردند. هیچ فشاری بر پدال های گاز یا ترمز وارد نشد، از این رو، همه چیز به سامانه ایمنی واگذار شد. هر خودرو شاسی بلند پنج بار آزمایش ها را تکرار کرد.

فولکس واگن تیگوان تنها خودرویی بود که از تصادف جلوگیری کرد، البته فقط یک بار در آزمایش عمود.

به نظر می رسد پارک زاویه دار سامانه را حسابی به دردسر می اندازد. در هیچ یک از آزمایش ها پرهیز از برخورد صورت نگرفت و همه خودروهای شاسی بلند در فعال کردن ترمز در برخی موارد ناموفق بودند. آمار کلی نشان می دهد که ترمز خودکار فقط در 45 درصد آزمایش های پارک زاویه دار وارد عمل شده است، در شرایطی که این آمار برای حرکت عمودی برابر با 85 درصد بود. لکسس آر اکس 350 تنها خودرویی بود که ترمز خودکار دنده عقب آن در هیچ یک از آزمایش های پارک زاویه دار وارد عمل نشد.

در مورد عابران پیاده، مطالعه انجمن خودرو آمریکا احتمال 50 درصدی برخورد با فردی که به طور مستقیم پشت خودرو ایستاده است را نشان می دهد. اگرچه فولکس واگن تیگوان تنها خودرویی بود که از یک برخورد با ترافیک عبوری در عقب جلوگیری کرد، اما در همه آزمایش ها با حضور شبیه ساز کودک ناموفق بود. حتی در دو آزمایش ترمز خودرو وارد عمل نشد. اما عملکرد مزدا سی اکس-30 حتی بدتر بود. این خودرو در همه آزمایش ها با عابر پیاده برخورد کرد و در سه مورد حتی ترمز وارد عمل نشد.

به گفته گرگ برانون مدیر مهندسی خودرو در انجمن خودرو آمریکا، رانندگان برای جلوگیری از برخورد نباید تنها به این سامانه های کمکی پیشرفته متکی باشند، بلکه باید از آنها برای افزایش آگاهی خود از محیط اطراف و پشتیبانی از رانندگی ایمن استفاده کنند. مهمتر از همه، الزامات آزمایش خودرو برای این سامانه ها باید به روز شوند تا با در نظر گرفتن اشیاء غیر معمول و سناریوهای واقعی تر، ایمنی رانندگان، عابران پیاده و دوچرخه سواران ارتقا یابد.

بیانیه خودروسازان درباره سامانه ترمز خودکار دنده عقب

کارشناس وب سایت موتور1 با خودروسازان ذکر شده در این آزمایش تماس گرفت تا اطلاعاتی درباره سامانه های ایمنی آنها کسب کند.

لکسس توضیح داد که سامانه ترمز ترافیک عبوری عقب این شرکت ابتدا به رانندگان هشدار می دهد، سپس برای کمک به جلوگیری از برخورد یا کاهش شدت آن ترمز را به کار می گیرد. اما این سامانه برای توقف کامل خودرو طراحی نشده است. حتی اگر خودرو متوقف شود، ترمزها پس از تقریبا دو ثانیه آزاد می شوند. این شرکت بیانیه زیر را ارائه کرده است:

“خودروهای لکسس به فناوری های مختلف پشتیبانی از پارک کردن مجهز هستند که برای کمک به آگاهی راننده از موانع احتمالی اطراف خودرو، خودروهای عبوری از پشت لکسس هنگام دنده عقب، یا عابران پیاده در نزدیکی عقب خودرو، هشدار به راننده، و در مورد برخی از سامانه ها، وارد عمل شدن در صورت تشخیص احتمال برخورد طراحی شده اند. از آنجایی که ممکن است تحت شرایط خاص به درستی کار نکنند، تایید دیداری ایمنی خود راننده ضروری است. راننده تنها مسئول رانندگی ایمن است.”

فولکس واگن بیانیه مشابهی را در مورد سامانه ترمز خودکار عقب خود ارائه کرده است:

“ایمنی مشتریان ما اولویت اصلی فولکس واگن است. سامانه های کمک راننده ما برای کمک به رانندگان طراحی شده اند، اما جایگزینی برای رانندگی با دقت بالا نیستند. همانطور که این مطالعه توصیه می کند، رانندگان باید به طور کامل از محیط اطراف خود آگاه باشند و از دوربین های پشتیبان برای بهبود آگاهی و عملکرد با احتیاط خود استفاده کنند.”

هیوندای به طور خاص در مورد این مطالعه اظهار نظر نکرد، اما بیانیه ای در مورد سامانه کمکی پیشگیری از برخورد ترافیک عبوری عقب خود ارائه کرد:

“سامانه کمکی پیشگیری از برخورد ترافیک عبوری عقب هیوندای می تواند با ارائه یک هشدار صوتی و اعمال ترمز سبک، راننده را از خطر احتمالی آگاه کند. این سامانه زمانی که خودرو در دنده عقب قرار دارد، فعال است و در سرعت های پایین کار می کند. هرگز به صورت انحصاری به این سامانه اعتماد نکنید. سامانه کمکی پیشگیری از برخورد ترافیک عبوری عقب نمی تواند از همه برخوردها جلوگیری کند و در همه شرایط ممکن است هشدار صوتی یا اعمال ترمز را ارائه نکند. همواره به پشت خود نگاه کنید و از آینه ها برای تایید فاصله عقب استفاده کنید. محدودیت هایی برای عملکرد، تشخیص، برد و وضوح سامانه وجود دارد. برای جزئیات بیشتر و محدودیت ها به دفترچه راهنمای مالک مراجعه کنید.”

تا لحظه انتشار این گزارش بیانیه ای از سوی شرکت مزدا ارائه نشده بود.

به طور خلاصه می توان گفت که سامانه های دنده عقب خودرو که اجسام را تشخیص داده و قابلیت ترمز خودکار را ارائه می کنند، سطحی از کمک را ارائه کرده و نه چیزی بیشتر. رانندگان همچنان باید احتیاط کنند و هنگام حرکت به سمت عقب کاملا هوشیار باشند.

منبع
عصرایران
دکمه بازگشت به بالا