کشف یک شیء غیرمنتظره در کنار قبرهای دو هزار ساله
در جریان بازسازی یک گاراژ خودرو در منطقۀ کمبریجشایر انگلستان، آثاری با قدمت دستکم 1600 سال از زیر خاک بیرون آمد. اما یک شیء خاص هم در این بین پیدا شد که قدمتش به 66 میلیون سال قبل میرسید.
موبنا- باستانشناسان انگلیسی اخیرا مجموعهای از ابزارها و اشیاء مختلف مربوط به دورۀ تسلط امپراطوری روم را در جریان کاوشهایشان در منطقۀ کمبریجشایر کشف کردهاند. اما در این میان آنچه از همه جالبتوجهتر است، شیئی است که نه تنها از تمدن روم بلکه از کل تمدن بشری قدیمیتر است: یک فسیل دایناسور!
کشف این فسیل ماقبل تاریخی نشان میدهد که احتمالا رومیانی که در این منطقه زندگی میکردند علاقهای به جمعآوری فسیلهای باستانی داشتهاند.
در محل این سایت باستانی یک خندق، بقایای یک ساختمان، انواع کوزههای سفالی، استخوانهای حیوانات اهلی و چندین قبر یافت شدهاند. این سایت احتمالا بین سالهای 100 تا 400 میلادی مورد استفاده قرار میگرفته و بنابراین قدمت آن دست کم 1600 سال است.
فسیل کشف شدۀ دایناسور که یکی از مهرههای ستون فقرات یک پلسیوسور است، درست در میان ابزارها و وسایل رومی پیدا شد. پلسیوسور جانوری دریایی است که 66 میلیون سال قبل منقرض شده است.
طبق اعلام باستانشناسان، کشف فسیلهای دایناسور در کمبریجشایر امری غیر عادی نیست و ما میدانیم که رومیان هم به شکار فسیل علاقه داشتهاند؛ بنابراین به احتمال زیاد این فسیل هم توسط یک رومی علاقهمند به چیزهای عجیب نگهداری میشده است.
مردمان یونان و روم باستان در موارد متعددی با فسیلهای جانوران باستانی مواجه شده بودند و اتفاقا نظریاتی هم دربارۀ اینکه اینها از کجا آمدهاند داشتند؛ در این نظریات این جانوران در قالب موجودات افسانهای تجسم پیدا میکردند. برای مثال ممکن است افسانههای جانوران یکچشم (سیکلوپ)، غولها و سایر هیولاها که در یونان رواج داشتند، از مشاهدۀ همین فسیلها سرچشمه گرفته باشند.
فرادید