تولید ربات خورشیدی برای پاکسازی لکه‌های نفتی

محققان دانشگاه کالیفرنیا نمونه اولیه ربات خورشیدی را ساخته‌اند که در آینده با حرکت در میان لکه‌های نفتی و مکیدن آنها به پاکسازی محیط زیست کمک می‌کند.

موبنا – به گزارش نیواطلس، ربات یاد شده با الهام از حشرات و موتور بخار ساخته شده است. این ربات موسوم به نئوس بات از حرکات ضربانی برای عبور از سطح آب استفاده می‌کند.

بدنه ربات که در حال حاضر تنها ۲۰ میلی متر طول و ۵ میلی متر عرض دارد، سه لایه دارد. لایه بالایی از پلاستیک پلی آمید شفاف، لایه میانی از هیدروژل متخلخل و لایه زیرین از پلیمر PDMS (پلی دی متیل سیلوکسان) تشکیل شده است.

اکسید آهن و نانومیله‌های مس درون هیدروژل، انرژی نور را به گرما تبدیل می‌کند که آب مایع جذب شده توسط ژل را تبخیر می‌کند. بخار حاصل یک حباب در ژل ایجاد می‌کند که فشار مکانیکی و انرژی حرارتی را بر روی لایه‌های بالایی و پایینی فیلم اعمال می‌کند.

لایه‌های یادشده به گونه‌ای طراحی شده اند که با خم و راست شدن مکرر و ایجاد حرکات ضربانی، نوسان مداومی را برای حرکت در سطح آب به وجود می‌آورند.

ربات یادشده می‌تواند با سرعت ۱.۳ میلیمتر در هر ثانیه حرکت کند و فعلاً در مرحله تست آزمایشگاهی است. انتظار می‌رود در آینده مدل‌های بزرگ‌تری از این ربات تولید شود که مجهز به لایه چهارمی برای جذب مواد روغنی نیز باشند. این ربات‌ها از قدرت و سرعت زیادی برای جذب لکه‌های نفتی برخوردار خواهند بود. ربات یادشده به غیر از نور خورشید به هیچ منبع اضافی انرژی نیاز نخواهد داشت.

 منبع: مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا