فرهنگسازی برای ترویج صنعتیسازی مسکن
مدیرعامل و رییس هیأت مدیره بانک مسکن از فرهنگ سازی برای ترویج صنعتی سازی مسکن در کشور خبر داد.
موبنا – به گزارش موبنا، ابوالقاسم رحیمی انارکی، مدیرعامل و رییس هیأت مدیره بانک مسکن، اعلام کرد: بانک مسکن با طراحی سقف شناور برای انواع تسهیلات ساخت مسکن اعم از تسهیلات سنتی سازی و صنعتی سازی در ابتدای امسال، در تلاش برای حذف سازندگان غیرحرفهای از یک سو و ترویج صنعتی سازی و استفاده از فناوریهای نوین ساختمانی در ساخت وسازهای کشور از سوی دیگر برآمد.
وی در این باره توضیح داد: بانک مسکن یک بسته سیاستی بلند مدت با هدف فرهنگ سازی برای ترویج استفاده از فناوریهای نوین ساختمانی در ساخت واحدهای مسکونی دارد؛ هر چند نمیتوان انتظار داشت این فعالیت در کوتاه مدت آثار ملموس داشته باشد اما هدف ما از این مجموعه سیاستها در وهله اول به حداقل رساندن نقش سازندگان غیرحرفهای در ساخت و سازهای مسکن است؛ به گونهای که بتوانیم دست کم در حوزه تسهیلات بانک مسکن، ساخت و سازها را حرفهای و مطابق با معیارهای روز دنیا انجام دهیم.
وی ادامه داد: با مشوقهای طراحی شده و توسعه آنها در طول زمان، ساخت و سازها و سازندگان متقاضی دریافت تسهیلات ساخت به سمت صنعتی سازی و استفاده از فناوریهای نوین ساختمانی در ساخت وساز ترغیب و تشویق میشوند و فضا به گونهای تغییر خواهد کرد که با تمایل سازندگان مدرن سازی و صنعتی سازی رواج یابد.
مدیرعامل بانک مسکن گفت: از طرف دیگر در تلاش هستیم تا بتوانیم صنعتی سازی و استفاده از فناوریهای نوین در ساخت و ساز را به عنوان یک فرهنگ در کشور نهادینه کنیم؛ در حال حاضر تفاوت قیمت تمام شده ساخت مسکن در روشهای صنعتی سازی نسبت به سنتی سازی موجب شده این روشها چندان مورد استقبال قرار نگیرد ولی در بانک مسکن در تلاشیم با جذابیتهای تسهیلاتی، سازندگان را به این سمت هدایت کنیم؛ از جمله اینکه در حال حاضر برای ساخت و سازهای صنعتی و مطابق با فناوریهای روز دنیا نسبت به سنتی سازی، سقف بالاتری از تسهیلات را پرداخت میکنیم؛ این در حالی است که تسهیلات صنعتی سازی با سقف بالاتر، تنها به سازندگان حرفهای پرداخت میشود.
رحیمی انارکی خاطرنشان کرد: علاوه بر سقف بالاتر تسهیلات صنعتی سازی مسکن نسبت به تسهیلاتی که برای ساخت واحدهای مسکونی سنتی پرداخت میشود، نرخ سود تسهیلاتی که به سازندگان حرفهای برای صنعتی سازی پرداخت میشود نیز یک واحد درصد کمتر از نرخ سود تسهیلاتی است که به سایر سازندگان برای ساخت و سازهای سنتی تعلق میگیرد؛ همه این اقدامات در جهت فرهنگ سازی برای نهادینه شدن فناوریهای نوین ساختمانی در حوزه ساخت و سازهای مسکونی کشور است؛ ممکن است مدت زمانی چند ساله برای نهادینه شدن این فرهنگ در میان سازندگان خصوصاً سازندگان حرفهای به طول بینجامد و این اقدامات آثار خود را نشان دهد اما آنچه مسلم است آثار بلند مدت این اقدام بسیار چشمگیر خواهد بود؛ چرا که به واسطه انجام این اقدامات کیفیت ساخت و سازها به شدت افزایش خواهد یافت. در قالب صنعتی سازی مسکن، ساختمانهای سبز به لحاظ میزان مصرف انرژی در مناطق شهری کشور ساخته خواهد شد و سرعت ساخت و ساز افزایش قابل توجهی پیدا میکند. ضمن آنکه، با صنعتی سازی، قیمت تمام شده ساخت در بلند مدت بواسطه استفاده از تکنولوژیهای جدید، کاهش مییابد.
مدیر عامل بانک مسکن با بیان اینکه در حال حاضر کیفیت ساخت و سازها در کشور در سطح پایین قرار دارد، گفت: عمده واحدهای مسکونی با روشهای سنتی ساخته میشود که معمولاً پس از گذشت تنها دو دهه از احداث این ساختمانها نیازمند تخریب و نوسازی است که منجر به هدر رفت بخش قابل توجهی از سرمایههای ملی میشود.
رحیی انارکی افزود: با گسترش صنعتی سازی و رواج استفاده از فناوریهای نوین قیمت تمام شده ساخت و سازها کاهش مییابد. صنعتی سازی و استفاده از فناوریهای نوین ساختمانی در نهایت منجر به تحقق صرفه جویی انرژی در ساختمانها میشود و در بلند مدت نتایج و آثار بسیار مطلوبی را در این زمینه به دنبال خواهد داشت؛ همچنین صنعتی سازی منجر به افزایش استحکام ساختمانها و مقاومت آنها در برابر حوداث غیرمترقبهای مانند زلزله خواهد شد و نرخ فرسودگی واحدهای مسکونی را به شدت کاهش میدهد.