مردی که با گالیله به دنیا آمد و در روز عدد «پی» در گذشت! (+تصاویر)
پاپ ژان پل دوم همواره پشتیبان دیدگاه های استیون هاوکینگ نبود؛ به اعتقاد پاپ، نباید هیچ بحثی درباره این که چه کسی جهان را خلق کرده وجود داشته باشد، زیرا خدا همه چیز را آفریده است اما هاوکینگ معتقد بود که علم می تواند آفرینش عالم را تشریح کند.
موبنا – “بزرگ ترین دشمن دانش، نادانی نیست بلکه گرفتاری در توهم دانایی است”؛ این جمله ای است که استیون هاوکینگ بارها در برنامه های مختلف آن را تکرار کرده است.
سخنان هاوکینگ و تلاش هایی که برای پیشرفت دانش داشته حتی پس از مرگ وی نیز فراموش نخواهد شد. این دانشمند مشهور در آکسفورد انگلیس متولد و به یک بیماری عصب حرکتی مبتلا شد؛ اما ناتوانی جسمی مانعی در تبدیل شدن وی به یکی از مشهورترین فیزیکدانان نظری دوران خود، ایجاد نکرد.
جدا از فعالیت های وی در حوزه علم، به ویژه کیهانشناسی، موارد بسیار دیگری در زندگی هاوکینگ وجود داشتند که آگاهی از آنها می تواند جالب توجه باشد. در ادامه با برخی از حقایق شگفت انگیز درباره وی و فعالیت های چشمگیرش در حوزه علم بیشتر آشنا می شویم.
مکان امن تولد!
فرانک و ایزابل هاوکینگ، پدر و مادر استیون، از شمال لندن به آکسفورد نقل مکان کردند، زیرا در زمان جنگ جهانی دوم به عنوان مکانی امن برای تولد نوزادان در نظر گرفته می شد.
ارتباط با گالیلئو گالیله!
روز تولد استیون هاوکینگ یعنی هشتم ژانویه ۱۹۴۲ مصادف با سیصدمین سالگرد مرگ گالیلئو گالیله، فیزیکدان و ستاره شناس مشهور جهان بود.
هاوکینگ با اسم مستعار انیشتین!
طی دوران تحصیل در مدرسه، استیون هاوکینگ با نام مستعار انیشتین شناخته می شد.
زمانی که یک رایانه ساخت!
در دبیرستان سنت آلبانز، استیون هاوکینگ به همراه گروهی از دوستان و دبیر ریاضی خود به نام دیکران تاهتا با استفاده از یک تلفن قدیمی، تابلوی برق، قطعات ساعت، و دیگر اجزا بازیافتی یک رایانه ساختند.
هاوکینگ ماجراجو!
استیون هاوکینگ در دوران جوانی فردی بسیار باهوش و ماجراجو بود و در تیم قایقرانی رویینگ دانشگاه کالج، آکسفورد عضویت داشت.
زمانی که عاشق شد!
طی دوران تحصیل در مقطع دکترا در دانشگاه کمبریج، استیون هاوکینگ عاشق جین وایلد، یکی از دوستان خواهر خود شد.
تنها دو سال از عمرش باقی مانده بود!
در سال ۱۹۶۳ هنگامی که استیون هاوکینگ ۲۱ ساله بود، ابتلا به بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS)، یک بیماری عصب حرکتی، در وی تشخیص داده شد و پزشکان به وی گفتند که تنها دو سال دیگر زنده خواهد ماند.
خانواده ای اهل مطالعه!
پدر و مادر استیون هاوکینگ، یعنی فرانک و ایزابل، هر دو در دانشگاه آکسفورد حضور داشتند. وی دو خواهر جوانتر از خود به نام های فیلیپا و مری و یک بردارخوانده به نام ادوارد داشت. آنها اغلب در وقت غذای خود در سکوت کتاب مطالعه می کردند.
زمانی که بی وزنی را تجربه کرد!
استیون هاوکینگ یکی از هواداران جستجو برای سیارات قابل سکونت دیگر به منظور بقای نسل بشر بود و در سال ۲۰۰۷ حالت بی وزنی را طی یک پرواز جاذبه صفر تجربه کرد.
هاوکینگ در تلویزیون
استیون هاوکینگ بارها در تلویزیون حاضر شد. نسخه انیمیشنی وی در سریال «سیمپسون ها» با استفاده از صدای خودش پخش شد.
همچنین، وی در سریال «پیشتازان فضا: نسل بعدی» (Star Trek: Next Generation) حضور داشت. هاوکینگ در مستندهای محبوب «استیون هاوکینگ: استاد عالم» و «سفر به اعماق عالم با استیون هاوکینگ» حضور داشت.
زمانی که هاوکینگ شرط را باخت!
در سال ۱۹۹۷، استیون هاوکینگ شرطی که با جان پرسکیل، فیزیکدان نظری آمریکایی، درباره مفهوم سیاهچاله ها را بسته بود باخت. هاوکینگ بر این باور بود که هیچ چیزی نمی تواند از یک سیاهچاله فرار کند که در تضاد با اصول مکانیک کوانتوم بود. در نهایت، وی در سال ۲۰۰۴ پذیرفت که شرط را به پرسیکل باخته است و اطلاعات می توانند از سیاهچاله ها فرار کنند.
داستانی که در پس لهجه وی قرار داشت!
اگرچه استیون هاوکینگ انگلیسی بود، اما صدای مکانیکی در دستگاه گفتار وی، لهجه آمریکایی داشت.
چه چیزی برای وی اسرار آمیز بود؟
استیون هاوکینگ در پاسخ به این پرسش که اسرارآمیزترین چیز در جهان برای شما چیست، پاسخ داد: زنان!
چالش سطل آب یخ!
در سال ۲۰۱۴، استیون هاوکینگ چالش سطل آب یخ را پذیرفت، اما به واسطه ابتلا به سینه پهلو شدید، یکی از فرزندان وی این کار را انجام داد.
هاوکینگ در برابر پاپ!
پاپ ژان پل دوم همواره پشتیبان دیدگاه های استیون هاوکینگ نبود، زیرا این دو دارای ایدئولوژی های مخالف یکدیگر بودند. به اعتقاد پاپ، نباید هیچ بحثی درباره این که چه کسی جهان را خلق کرده وجود داشته باشد، زیرا خدا همه چیز را آفریده است. اما هاوکینگ معتقد بود که علم می تواند آفرینش عالم را تشریح کند.
مرگ در روز جهانی عدد پی!
در ساعات اولیه چهاردم مارس ۲۰۱۸، استیون هاوکینگ در منزل خود در کمبریج چشم از جهان فرو بست. روز مرگ وی با سیامین سالگرد روز عدد پی مصادف شد.
منبع: عصرایران