جامعه بينالمللي نياز به حضور وكلاي ايراني دارد
همچنين با اين تفاهمنامه کشورهایی از جمله استراليا، آرژانتين، ژاپن، اتريش، شيلي، كلمبيا، دانمارك، فرانسه،آلمان و برخی کشورهای آمريكاي لاتين كه مورد توجه بار كانون وكلاي لندن بودند نيز پذيراي وكلاي ايراني هستند. در اين راستا با وجود گذشت يك سال از اين تفاهمنامه «قانون» گفتوگويي با دكتر حسين محمدنبي حقوقدان و عضو هيات مديره …
همچنين با اين تفاهمنامه کشورهایی از جمله استراليا، آرژانتين، ژاپن، اتريش، شيلي، كلمبيا، دانمارك، فرانسه،آلمان و برخی کشورهای آمريكاي لاتين كه مورد توجه بار كانون وكلاي لندن بودند نيز پذيراي وكلاي ايراني هستند. در اين راستا با وجود گذشت يك سال از اين تفاهمنامه «قانون» گفتوگويي با دكتر حسين محمدنبي حقوقدان و عضو هيات مديره كانون وكلاي مركز انجام داده و وي به تشريح اقدامات انجام شده و استقبال وكلاي ايراني از اين تفاهمنامه پرداخته است.
محمد نبی گفت: ما سال گذشته پس از مذاكرات متعدد توانستيم كانون وكلاي انگلستان را قانع كنيم كه پروانههاي وكالت صادره از كانون وكلای كشور ايران را به رسميت بشناسند تا وكلاي ايراني بتوانند با ارائه معرفينامهاي كه از طرف كانون وكلاي مركز صادر ميشود در كشور انگلستان به وكالت بپردازند.
فقط آزمون زبان و آزموني شبيه اختبار
اين حقوقدان خاطرنشان كرد: وكلاي ايراني بدون گذراندن دوره وكالت در كشور انگلستان فقط با آزمون تخصصي زبان IELTS (كه اين آزمون دو بار در سال بار لندن برگزار مي شود) و هم آزمون تستي كه در كشور ايران به آن آزمون اختبار گفته ميشود (هم اختبار كتبي و شفاهي) را با موفقيت پشت سر بگذارند. نا گفته نماند نيازي نيست وكلاي ايراني در انگلستان در كشور انگلستان دورههاي خاصي را بگذرانند و نيازي نيست وكلاي ايراني در آزمون بار لندن شركتكنند.
وي در خصوص استقبال وكلاي ايراني از وكالت در كشور انگلستان و كشورهاي ديگر خاطرنشان كرد: تعداد زيادي از وكلاي ايراني متقاضي اين طرح به كانون وكلاي مركز مراجعه كردند كه ما آنها را به كانون وكلاي انگلستان معرفي كرديم. همچنين برخي از وكلاي ايراني نيز در كشور انگلستان مشغول به تحصيلات دكترا بودند كه آنها بلافاصله از اين فرصت استفاده كردند و در اين طرح شركت كردند.
فرد وكيل پايه يك باشد
اين عضو هيات مديره كانون وكلاي مركز افزود: در اين راستا پس از تابستان امسال برخي از شركت كنندگان آزمونها را پشت سر گذاشتند البته يكي از شروط اين طرح اين است كه فرد وكيل پايه يك باشد كه در اين راستا تعداد حدود صد نفر از وكلا را ما بار انگلستان معرفي كرديم كه اميدواريم اين وكلا در امتحانات موفق شوند زيرا جامعه بينالمللي نياز دارد وكلاي ايراني هم حضور داشته باشد كه اين افراد در صورت قبولي در آزمون ميتوانند و گرفتن گواهينامه ميتوانندمحمدنبي در خاتمه يادآور شد: البته اين نكته مهم است كه وكلاي ايراني پس از پشت سر گذاشتن آزمونها به تنهايي نميتوانند در اين كشورها به وكالت بپردازند بلكه اين افراد بايد در يك مجموعه حقوقي به همراه چندين وكيل به فعاليت بپردازند و نكته ديگر اينكه منعي وجود ندارد كه در صورت وكالت در كشور انگلستان، وكلاي ايراني نتوانند در كشور ايران وكالت كنند بلكه هم ميتوانند در كشور ايران و هم در كشورهاي عضو تفاهمنامه، وكالت كنند.
179/