حضور مدیر عامل اپراتور دوم در اپراتور چهارم + سند
به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات و ارتباطات خبرگزاری تسنیم، ماجرای راهاندازی اپراتور چهارم با شرح وظایف اتصال منازل به فیبر نوری در ابتدای دولت دهم مطرح شد و از همین رو رضا تقیپور -وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات-، محمدعلی فرقانی -رییس سابق سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی- و علی حکیمجوادی -رییس سابق سازمان …
به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات و ارتباطات خبرگزاری تسنیم، ماجرای راهاندازی اپراتور چهارم با شرح وظایف اتصال منازل به فیبر نوری در ابتدای دولت دهم مطرح شد و از همین رو رضا تقیپور -وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات-، محمدعلی فرقانی -رییس سابق سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی- و علی حکیمجوادی -رییس سابق سازمان فناوری اطلاعات- بر آن داشت با توجه به ضرورت توسعه ارتباطات باند پهن، فعالیت این اپراتور را آغاز کنند.
شرکت خدمات ارتباطی و الکترونیکی “ایرانیاننت” چهارم تیرماه 90 با سرمایه اولیه یک میلیارد ریال به ثبت رسید و مجمع عمومی صاحبان سهام آن 25 خردادماه 92 سرمایه آن را به دو هزار میلیارد ریال افزایش داد.
درست در زمانی که داعیههای فعالیت بخش خصوصی مطرح بود و در صورت تشکیل هر اپراتور خصوصی باید از 80 درصد سهم خصوصی یا تعاونی برخوردار میبود، شرکت ارتباطات زیرساخت با داشتن 20 درصد سهم دولت و شرکت تعاونی کارکنان زیرساخت با برخورداری از 80 درصد دیگر سهام این اپراتور، امور ثبت و راهاندازی این اپراتور را آغاز کرد.
اگر چه شکل سهامداری و ایجاد اپراتور جدید از سوی دولت با واکنش صریح علی لاریجانی -رییس مجلس شورای اسلامی- مواجه شد اما تصمیمگیران دولتی و ساختار کاملا دولتی این اپراتور در ابتدای امر کار را برای صدور پروانه اپراتور چهارم با ترک تشریفات مهیا کرد و از همین رو رگولاتوری وقت در آخرین ماههای باقیمانده به دولت دهم، اولین وعدههای تقیپور از زمان برخورداری تصدی وزارت ارتباطات را اجرا کرد.
در زمان ثبت شرکت ایرانیاننت با هیات مدیره 9 نفره، شرکت ارتباطات زیرساخت با 20 درصد سهم طلایی، فارغ از میزان سهامداریاش پنج رای برای خود در نظر گرفت و شرکت تعاونی کارکنان زیرساخت نیز با 80 درصد سهام چهار حق رای را در اختیار داشت تا بتواند مدیریت و سیطره کاملی بر این اپراتور داشته باشد.
ماهیت کاملا دولتی این اپراتور در دولت قبل و برخورداری شرکت زیرساخت از سهام طلایی با بیشترین حق رای موجب شده بود تا عزل و نصب مدیران با دیکته کامل و مستقیم وزیر ارتباطات صورت بگیرد و در همان زمان محمدعلی رحماندوست به عنوان مدیرعامل این اپراتور معرفی شد.
در آخرین روزهای عمر دولت دهم و در زمان وزارت محمدحسن نامی، شرکتهایی همچون گسترش الکترونیک سینا، گسترش الکترونیک، سرمایهگذاری فناوران توسعه ارتباطات پایوران و سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت جزو سهامداران جدید این شرکت با 80 درصد سهم، جایگزین شرکت تعاونی کارکنان شرکت زیرساخت شدند.
براساس آن صورتجلسهای تنظیم کردند و هیات مدیره پنج نفره را تصویب کردند و سهام طلایی زیرساخت با پنج حق رای را به دو عضو با دو رای کاهش دادند و مدیریت شرکت ارتباطات زیرساخت را در عمل به حداقل رساندند.
حال گذشته از شرح حال ایرانیاننت، حضور شرکتی که اعضای هیات مدیره آن از افراد به نام صنعت ارتباطات هستند کمی عجیب به نظر میرسد.
براساس آگهی روزنامه رسمی کشور، شرکت فناوران توسعه ارتباطات پایوران در تاریخ 1390/1/24 به ثبت رسیده است.
موضوع فعالیت شرکت خرید و فروش و واردات و صادرات کلیه کالاهای مجاز بازرگانی و تجهیزات سیستمهای الکترونیکی و ارتباطی و مخابراتی، شرکت در نمایشگاهها و مزایدات و مناقصات خصوصی و دولتی و عقد قرارداد با اشخاص حقیقی و حقوقی و اخذ وام و تسهیلات از بانکها و موسسات مالی و اعتباری و اخذ نمایندگی در داخل و خارج از کشور، سرمایهگذاری و مشارکت در شرکتها و موسسات مالی و اعتباری واحدهای مرتبط با موضوع شرکت و مشارکت و عقد قرارداد با کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی داخلی و خارجی، دولتی و خصوصی و هر نوع فعالیت مرتبط با موضوع طبق قوانین و مقررات جاری کشور عنوان شده است.
جالب است که در لیست اولین مدیران این شرکت اسم علیرضا قلمبر دزفولی (مدیر عامل فعلی و وقت ایرانسل) به عنوان نائب رئیس هیات مدیره قید شده و محمد علی فرقانی اله آبادی نیز یکی از اعضای هیات مدیره است.
تصویر آگهی این شرکت به شرح زیر است:
حال این سوال پیش میآید که با وجود شخص مدیر عامل ایرانسل در یکی از شرکتهای سهامدار ایرانیاننت، باز هم فرضیه حضور MTN چند ملیتی در اپراتور فیبرنوری ایران رد میشود؟!
بماند که دلیل حضور قلمبر دزفولی در لیست سهامداران ایرانیاننت نیز خود جای سوال است زیرا پیشبینی میشود امتیان دنبال خرید سهام ایرانیاننت باشد و در این صورت عضو هیات مدیره شرکتی رقیب بودن قطعا جای سوال است.
نکته دیگر اینکه محمد علی فرقانی در آن زمان مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت بود و بعد از آن نیز رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی شد؛ با روی کار آمدن دولت یازدهم، فرقانی رییس هیات مدیره شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل شد.