طلسم بورسی شدن اپراتور دوم این بار میشکند؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، داستان ارائه 21 درصد سهام ایرانسل در بورس داستانی قدیمی است که طی سالهای گذشته هر بار با توجیهی به زمانی دیگر موکول شده است. نکته جالب آنکه حتی قبل از واگذاری این پروژه به اپراتور ام تی ان – ایرانسل و زمانی که شرکت ترکسل قرار بود …
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، داستان ارائه 21 درصد سهام ایرانسل در بورس داستانی قدیمی است که طی سالهای گذشته هر بار با توجیهی به زمانی دیگر موکول شده است.
نکته جالب آنکه حتی قبل از واگذاری این پروژه به اپراتور ام تی ان – ایرانسل و زمانی که شرکت ترکسل قرار بود سهامدار این پروژه باشد، نمایندگان مجلس مصوبه ای را نهایی کرده و براساس آن اعلام کردند که 21 درصد سهام این اپراتور باید پس از پنج سال فعالیت در بورس عرضه شود.
حال سالها از پنج سال گفته شده می گذرد و همچنان هربار واگذاری این سهام در بورس به زمانی دیگر موکول می شود تا همانند سالهای گذشته چند سال دیگر هم بر همین منوال بگذرد.
در این میان زمانی مدیران این شرکت بر این نکته استناد می کردند که مصوبه مجلس مربوط به ترکسل بوده، بر همین اساس به دنبال تغییر سهامدار از ترکسل به ام تی ان آفریقای جنوبی این موضوع محلی از اعراب نخواهد داشت، تا مدتها نیز به همین بهانه از ارائه سهام این شرکت در بورس امتناع شد اما طی سال های گذشته هر از چندگاهی یکبار این مسئله بار دیگر طرح شده و در خصوص آن اما و اگرهایی در نظر گرفته شد.
پس از کشمکشهای چند ساله در نهایت مرداد ماه سال قبل پای اداره کل نظارت و بازرسی امور نیرو و ارتباطات سازمان بازرسی کل کشور به این داستان باز شده و به دنبال پیگیریهای سازمان بازرسی کل کشور، رگولاتوری یا همان سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی به عنوان بازوی قانونگذار وزارت ارتباطات به شرکت ایرانسل فرصت داد تا حداکثر ظرف مدت شش ماه شرایط و نحوه اجرا و زمانبندی عرضه سهام در بورس اوراق بهادار را به منظور بررسی و تصمیمگیری به کمیسیون مذکور اعلام کند.
بر این اساس انتظار می رفت پس از سالها بهمن ماه سال قبل پرونده این موضوع مختومه شود اما همزمان با به پایان رسیدن این مهلت، در هیات رئیسه کمیسیون اصل 90 مجلس اخباری مبنی بر فروش غیرقانونی سهام ایرانسل منتشر شد و برخی از نمایندگان به نقل از برخی شاکیان اینگونه خبر دادند که شرکت ایرانسل خود به صورت مجزا اقدام به فروش سهام کرده که قطعا این اقدام غیرقانونی است.
البته پس از انتشار این خبر، روابط عمومی شرکت ایرانسل با ارسال پیامکی آن را تکذیب کرده و اعلام کرد: تا به حال ایرانسل هیچ سهامی را در نه در بورس و نه در خارج از بورس واگذار نکرده و اصولا موضوع واگذاری سهام در خارج بورس موضوعیت ندارد و مطرح نشده است.
یک ماه پس از ضرب العجل تعیین شده نیز مدیرعامل اپراتور دوم در جمع خبرنگاران عنوان کرد: در کمیسیونی که در سازمان تنظیم مقررات ارتباطات تشکیل شد، شرکای ایرانسل نیز حضور یافته و در این زمینه توضیحاتی را ارائه کردند و یادآور شدند به دلیل فراهم نبودن شرایط عرضه سهام در بورس در سال جاری، برنامه آنها بر آن است که در سال آتی نسبت به ورود به بورس اقدام کنند.
علیرضا قلمبر دزفولی در عین حال متذکر شد: براساس این جلسه سازمان تنظیم مقررات ارتباطات نیز همین تصمیم را تصویب کرد و در نهایت قرار بر آن شد که این موضوع از سال آینده پیگیری شود اما با توجه به این که معمولا سال مالی پس از تیر ماه آغاز می شود قرار بر آن است که روند بورسی شدن ایرانسل از مرداد ماه دنبال شود.
مدیرعامل ایرانسل همچنین اظهار کرد: به هر حال ارائه سهام در بورس مقدماتی دارد و به عنوان مثال لازم است شرکت در ابتدا از حالت سهامی خاص به سهامی عام تبدیل شود که اجرای این مراحل نیاز به مدتی زمان دارد.
دزفولی در پاسخ به این سوال که آیا برای ارائه سهام ایرانسل در بورس اساسنامه این شرکت نیز تغییر خواهد کرد گفت: روند بورسی شدن چارچوبهای مالی و حقوقی خاص خود را دارد و برای رسیدن به این مرحله هر اقدامی که لازم باشد از سوی شرکت ایرانسل انجام خواهد شد.
حال کمتر از یک ماه تا فرا رسیدن مرداد ماه زمان باقی مانده و همان طور که مدیر عامل ایرانسل نیز اشاره کرده قطعا برای اجرای مراحل ورود این شرکت به بورس مدتی زمان لازم است. با این حال حداقل تا امروز صحبتی جدی در این خصوص مطرح نشده و همچنان این سئوال وجود دارد که آیا این بار طلسم این موضوع شکسته خواهد شد؟!