اولین مجموعه استانداردهای ملی فضایی منتشر می‌شود

به گزارش موبنا از تسنیم، حسن کریمی با بیان اینکه اولین مجموعه استانداردهای ملی فضایی به‌زودی با اخذ شماره ملی استاندارد منتشر می‌شود، اظهار داشت: این پژوهشگاه پیش‌نویس برخی از استانداردهای شاخه “مدیریت پروژه‌های فضایی” و “تضمین محصول فضایی” را برای تصویب و دریافت شماره ملی به سازمان ملی استاندارد کشور ارائه کرده است که پس …

به گزارش موبنا از تسنیم، حسن کریمی با بیان اینکه اولین مجموعه استانداردهای ملی فضایی به‌زودی با اخذ شماره ملی استاندارد منتشر می‌شود، اظهار داشت: این پژوهشگاه پیش‌نویس برخی از استانداردهای شاخه “مدیریت پروژه‌های فضایی” و “تضمین محصول فضایی” را برای تصویب و دریافت شماره ملی به سازمان ملی استاندارد کشور ارائه کرده است که پس از تصویب و صدور مجوز منتشر خواهد شد.

وی با اشاره به تشکیل کمیته برنامه‌ریزی راهبردی در جهت اجرایی نمودن موضوع، گفت: معاونت تضمین کیفیت و ایمنی پژوهشگاه فضایی ایران با همکاری سازمان ملی استاندارد کشور برای تدوین استانداردهای فضایی ملی، اقدام به تشکیل کمیته برنامه‌ریزی راهبردی با کارگروه‌های تخصصی مربوط نموده است.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران اظهار داشت: در نتیجه این جلسات، سه پیش‌نویس اولیه از استانداردهای شاخه “مدیریت پروژه‌های فضایی” و دو پیش‌نویس استانداردهای شاخه “تصمین محصول فضایی” تهیه و به سازمان ملی استاندارد برای ویراستاری و تصویب و اخذ شماره ملی استاندارد ارائه شده که در مرحله اول، برخی از این عناوین در آستانه اخذ مجوز است.

کریمی افزود: بدین ترتیب، با اخذ مجوز برای پیش‌نویس‌های یادشده، اولین مجموعه استانداردهای ملی فضایی ایران منتشر می‌شود و به عنوان استاندارد ملی مرجع، مورد بهره‌برداری ذی‌نفعان صنعت فضایی کشور قرار خواهد گرفت.

او با اشاره به فقدان استانداردهای ملی فضایی در کشور به عنوان مبنای کار سازمان‌های ذی‌نفع در عرصه صنعت فضایی، افزود: از اواخر سال 1392، پژوهشگاه فضایی ایران با اخذ مجوزهای لازم به‌ منظور تدوین استاندارهای مورد نظر از سازمان ملی استاندارد ایران، همکاری گسترده‌ای را با این سازمان برای تدوین استانداردهای ملی فضایی آغاز کرده است.

وی گفت: پیچیدگی و ریسک بالای پروژه‌های فضایی به لحاظ سطح فناوری و هزینه‌بر بودن آنها در مقایسه با دیگر صنایع، موجبات به کارگیری الزامات استانداردی سطح بالایی را در تمامی فرآیندهای این حوزه اعم از فعالیت‌های مدیریتی، مهندسی و تضمین محصول فراهم می‌کند تا بتوان از این طریق موفقیت مورد انتظار در مأموریت‌های فضایی را تضمین کرد.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران یادآور شد: امروزه، سیاست‌های کلان کشور در عرصه علوم و فناوری فضایی و برنامه‌ریزی‌های به‌عمل آمده در این خصوص، لزوم تهیه و اجرای استانداردهای ملی فضایی ضروری است. بکارگیری استانداردهای ملی فضایی در متن قراردادهای پروژه‌های فضایی و ملزم نمودن متولیان امر به اجرای آنها می‌تواند ضریب اطمینان‌ بخشی تحقق محصولات فضایی را بالا ببرد.

او یادآور شد: پژوهشگاه فضایی ایران که تدوین استاندارهای ملی فضایی را طی یک برنامه پنج ساله در دستور کار خود دارد، تدوین شش عنوان استاندارد دیگر از سری استانداردهای ملی فضایی را در دست اجرا دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا