آبادانی یک شهر ترکیه به لطف ایرانی‌ ها

مدت‌هاست پیدا کردن مقاصد ارزان و معرفی آن‌ها به ایرانی‌ها در کشورهای همسایه و منطقه، رسم برخی از آژانس‌های تازه از راه رسیده و اشخاص حقیقی شده است؛ مقصدهایی که در رقابت با اروپا و حتا برخی کشورهای همسایه، سفر کردن به آن‌ها مُفت تمام می‌شود و به همین خاطر با استقبال زیاد ایرانی‌هایی که …

مدت‌هاست پیدا کردن مقاصد ارزان و معرفی آن‌ها به ایرانی‌ها در کشورهای همسایه و منطقه، رسم برخی از آژانس‌های تازه از راه رسیده و اشخاص حقیقی شده است؛ مقصدهایی که در رقابت با اروپا و حتا برخی کشورهای همسایه، سفر کردن به آن‌ها مُفت تمام می‌شود و به همین خاطر با استقبال زیاد ایرانی‌هایی که سفر خارجی را به داخلی ترجیح می‌دهند، همراه است.

نقاطی که مجهز به مراکز تفریحی‌ایی هستند که اصلا در ایران پیدا نمی‌شود، شهرهای گاه دورافتاده‌ایی که به خاطر سفرهای پیاپی ایرانی‌ها به مقاصد گردشگری تبدیل می‌شوند و صنعت گردشگری اقتصاد نخست‌شان می‌شود، مانند همان اتفاقی که برای شهرهای جنوبی ترکیه رخ داد. آژانس‌های ایرانی زیادی هستند که روزگاری تورهای متعددی به مقصد جنوب ترکیه برگزار می‌کردند و حالا می‌گویند؛ این شهرها و فرودگاه‌هایشان با پول مسافران ایرانی آباد شده است.

شهر «ایغدیر» ترکیه در 50 کیلومتری مرز بازرگان ایران یکی از همین مقصدهای ارزان خارجی است که چند سالی می‌شود آژانس‌های زیادی تورهای آن را تبلیغ می‌کنند و باعث شده‌اند این شهر کوچک حاشیه‌ایی و مرزی به فهرست مقاصد گردشگری ایرانی‌ها تبدیل شود.

ایغدیر برای ایرانی‌ها مقصدی نزدیک و ارزان است که مهمترین جاذبه‌اش خرید و تفریح است. هزینه سفر به این شهر کوچک که شاید جمعیت‌اش به یک میلیون نفر هم نرسد، کمتر از 600 هزار تومان می‌شود!

سفر به این شهر شرقی ترکیه معمولا از راه زمینی و با اتوبوس انجام می‌شود، راهی که به گفته‌ی مجریان این تورها، 13 ساعت طول می‌کشد؛ اما ظاهرا طی کردن این مسیر آن هم با اتوبوس برای بسیاری از مسافران ایرانی چندان سخت نمی‌آید، چرا که یکی از مجریان تور می‌گوید: این تورهای به خاطر مراکز تفریحی و خرید‌ش معمولا خیلی سریع پر می‌شود.

شاید به خاطر همین جاذبه‌ها و البته نرخ پایین تور که کمتر از هزینه‌ی سفر به اصفهان، شیراز و یا حتا مشهد در تعطیلات عید فطر می‌شود، بسیاری حاضرند راه 13 ساعته با اتوبوس را تحمل کنند تا هم یک سفر فرنگ رفته باشند و هم تفریح و خرید خارجی کرده باشند و دست آخر هم با ارزی که به این منطقه کوچک و مرزی وارد می‌کنند آبادانی آن را سبب شوند.

سفر ایرانی‌ها به این شهر به حدی گسترش یافته که حتا هتل‌های ایغدیر که البته گفته می‌شود کیفیت آن‌ها به مراتب پایین‌تر از هتل‌های ایرانی است، تابلوهای دست نوشته‌ای را به زبان فارسی نصب کرده‌اند تا مشکل مهمترین مسافران‌شان را نیز حل کنند.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. خدایا بنازم به این مدیریت امام زمانی کشورمان که هر روز این سرزمین را آبادتر ،پرآب تر ،هوایش را تمیز و پاک تر از هر کشور در دنیا می کند. با وجود این همه نبوغ در کشورداری چکار کنیم؟!!راستی این ظریف را نداشتیم چی می شد؟!

دکمه بازگشت به بالا