یک نماینده: مذاکرات در شرایط 50-50 است

علاء الدین بروجردی که دربرنامه نگاه یک سیما شرکت کرده بود،افزود:بسیاری علاقه مند به اعمال فشار بیشتر به جمهوری اسلامی ایران هستند اما روند مذاکرات حاکی از جدی بودن طرفین برای رسیدن به توافق خوب است. بروجردی با اشاره به نقش مجلس به عنوان حافظ حقوق ملت در روند مذاکرات افزود: کشورمان در انرژی هسته …

علاء الدین بروجردی که دربرنامه نگاه یک سیما شرکت کرده بود،افزود:بسیاری علاقه مند به اعمال فشار بیشتر به جمهوری اسلامی ایران هستند اما روند مذاکرات حاکی از جدی بودن طرفین برای رسیدن به توافق خوب است.

بروجردی با اشاره به نقش مجلس به عنوان حافظ حقوق ملت در روند مذاکرات افزود: کشورمان در انرژی هسته ای که پس از پیروزی انقلاب به عنوان یک زنجیره طولانی مطرح شده دستاوردهای ویژه ای داشته و نظارت بر آن جزو مسوولیت های شورای عالی امنیت ملی است، که مجلس هم در این زمینه نقش آفرینی می کند.

وی با بیان تلاش قدرت های جهانی برای جلوگیری از دستیابی ایران به انرژی صلح آمیز هسته ای خاطر نشان کرد: علیرغم مخالفت سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان با درخواست ما برای 20 دستگاه سانتریفیوژ، امروز هزاران سانتریفیوژ داریم.

*باید به تیم مذاکره کننده خسته نباشید گفت

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید به تیم مذاکره کننده خسته نباشید گفت، اظهارداشت: انرژی هسته ای یک موضوع فرادولتی است که به عزم ملی تبدیل شده است.

وی درباره نظارت مجلس شورای اسلامی برمذاکرات اظهار داشت: رییس مجلس شورای اسلامی به عنوان عضو عالی شورای امنیت ملی در جریان ریز تحولات قرار دارد.

بروجردی ادامه داد: البته تحولات آنقدر سریع به وقوع می پیوندد که در این زمینه انتقال مطالب محدود است.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با تاکید بر نظارت مجلس بر مذاکرات افزود: پس از هر دور مذاکرات آقایان عراقچی و ظریف به مجلس دعوت و با انبوهی از سوالات مواجه می شوند.

بروجردی درباره نحوه اطلاع رسانی درباره مذاکرات هسته ای به مردم گفت: در بحث های تخصصی که نیاز به مباحثات ریز کارشناسی است گلایه هایی وجود دارد.

وی افزود: البته ذکر این نکته لازم است آقای صالحی به منظور افزایش توان فنی تیم مذاکره کننده به مذاکرات پیوست و لازم است که اطلاع رسانی به افکار عمومی و نخبگان در سطح گسترده تری صورت گیرد.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اطلاع رسانی صالحی و ظریف در رسانه ها و در یکی از برنامه های نگاه یک تاکید کرد: علیرغم تلاش لابی صهیونیست ها در مذاکرات برای ایفای نقش بازدارنده به دنبال یک توافق خوب هستیم و عزم طرفین براین است که نتیجه حاصل شود.

وی با اشاره به تحریم های ظالمانه غرب علیه کشورمان گفت: از یک طرف رژیم صهیونیستی و از سوی دیگر عربستان حداکثر فشار را به آمریکا می آورند تا مذاکرات به نتیجه نرسد و در کنگره آمریکا به دلیل وجود لابی های صهیونیستی تلاش براین است که مذاکرات به نتیجه نرسد.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: آن ها همه اهرم های خود را به کار می گیرند اما مجلس شورای اسلامی با وسواس و جدیت مذاکرات را پیگیری می کند و حضور وزیر خارجه در مجلس شورای اسلامی به دفعات به همین دلیل بوده است.

بروجردی اظهار کرد: اعتقادما بر آن است که دشمنی غیر قابل اعتماد در مقابلمان قرار دارد که در این رابطه می توان به تعبیر بکار گرفته شده توسط آقای صالحی با عنوان «آنها دبه در می آورند» اشاره کرد.

وی ادامه داد : با توجه به این خصلت طرف مذاکره درنخستین بند مصوبه مجلس تاکید کردیم که لغو همه تحریم ها همزمان با توافق باید انجام شود و ما هم اقداماتی که به آن متعهدیم را انجام می دهیم.

نماینده مجلس ادامه داد: آن ها از قبل نظارت ها خواهان زیاده خواهی و خواستار نظارت فراتر از ساختار آژانس هستند اما ما نظارت ها را در چارچوب پادمان پذیرفته ایم.

وی تاکید کرد: ما معتقدیم نظارت های فراقانونی نباید اتفاق بیافتد و مراکز نظامی و دانشمندان هسته ای ما نباید مورد بازدید قرار گیرند زیرا شناسایی دانشمندان هسته ای ما سلامتی آن ها را به خطر می اندازد.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان داشت: البته تحقیق و توسعه مسائل هسته ای باید جزو حقوق مسلم ما باشد و فرضا اگر 10 سال محدودیت را قبول می کنیم این موضوع نباید جلوی توسعه دانشمندان را بگیرد.

وی تاکید کرد:در پایان مصوبه مجلس تاکید شده است که یک تیم 7 نفره بر مذاکرات نظارت کنند.

بروجردی در پاسخ به این سوال که هفتمین دور نگارش مذاکرات در وین برگزار شد، کمیسیون امنیت ملی مجلس چه میزان در دستور کار این مذاکرات قرار گرفته است، گفت: فکر می کنید منطقی است که اگر خبری را رسانه ای نمی کنند از مجاری کمیسیون امنیت اعلام شود.

*زیاده خواهی ها قابل قبول نیست

نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: دعواها مشخص و تنها منطبق بر زیاده خواهی های آمریکایی هاست و طبیعتا چیزی نیست که قابل قبول باشد.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: از دید ایران این موضوع که منجر به طولانی شدن دعوا شده و حتی توافق ژنو را نیز ایران پذیرفته در یک چارچوب بیانیه لوزان هم اعلام شده تنها به این دلیل است که ما مصریم حق فعالیت هسته ای کشورمان حفظ شود.

وی اظهار داشت: این مساله برای تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان به عنوان یک اصل وجود دارد و این موضوعی است که منجر به طولانی شدن مذاکرات می شود.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: ایجاد توافق به حرکت طرف مقابل بستگی دارد و اگر آمریکا بر زیاده خواهی هایش استمرار بورزد ما زیر بار فشار نخواهیم رفت و تیم مذاکره کننده کشورمان هم در مقابل این موضوع خواهد ایستاد لذا توافق به این موضوع ربط دارد که طرف مقابل چه میزان قواعد بازی را رعایت کند البته چین و روسیه خیلی با بازی طرف مقابل ما یکی نیستند.

بروجردی در پاسخ به این سوال که علت اصرار آمریکایی ها به بازدید و یا بازرسی از مراکز نظامی کشورمان چیست و مجلس در این ارتباط چه پاسخی می دهد، گفت: حتما در مجلس به دلیل جایگاه تخصصی، موضوع مذاکرات هسته ای مطرح می شود.

نماینده مردم بروجرد در مجلس ادامه داد: آقایان عراقچی و تخت روانچی قبل از هر مذاکره حداقل دو ساعت به کمیسیون امنیت ملی می آیند تا بحث و تبادل نظر انجام دهند اما این موضوع اطلاع رسانی عام نمی شود.

وی تاکید کرد: البته حق مسلم ملت ماست به طرز قابل توجهی از روند مذاکرات اطلاع پیدا کنند و امروز هم بسیار بهتر از گذشته اطلاع رسانی می شود.

*طبیعت آمریکایی ها براساس زیاده خواهی است

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه طبیعت آمریکایی ها براساس زیاده خواهی است، گفت: باید در مقابل آنها ایستاد.

وی ادامه داد: همچنین فشاری که اسرائیل، عربستان سعودی و یارانشان به آمریکا از ترس افزایش قدرت ایران در منطقه وارد می کنند موجب شده تا آمریکایی ها با توجه به این فشارها و بدور از هر گونه خطر برای منافع شان ادبیاتشان را تغییر و رضایت دوستانشان را مد نظر قرار می دهند.

بروجردی گفت: یکی دیگر از دلایل اصرار آمریکا بر بازدید از مراکز نظامی کشورمان کشف رمز و راز موفقیت های جمهوری اسلامی ایران به ویژه در حوزه دفاعی است و این که چگونه ایران طی سال ها تبدیل به یک قدرت برتر موشک سازی در دنیا شده است .

نماینده مردم بروجرد در مجلس تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی هم طبق همان تذکرات و نطق های قبلی خود در مجلس در مقابل زیاده خواهی های آمریکا عمل خواهد کرد.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که بازرسی ها در توافق نامه احتمالی چه ویژگی داشته باشند تا به تصویب مجلس برسد، اعلام داشت: این نکته که هر زمان و مکان باید بازدید انجام شود در پروتکل الحاقی آمده است.

بروجردی افزود: اما یک دیوار بی اعتمادی بلند میان ما و آمریکا وجود دارد و این که آن ها بخواهند از هر مکانی در کشورمان نمونه برداری و دیدار کنند تنها به دلیل بی اعتمادی قابل اجرا نیست.

نماینده مردم بروجرد در مجلس تصریح کرد: یکی از دلایل طولانی شدن مذاکرات همین دیوار بی اعتمادی است. ما معتقدیم طبق ساختار تعریف شده لغو تحریم ها زمان بر است و این که با یک جمله لغو تحریم ها لغو شود درست نیست چرا که بسیاری از ساختارها در این زمینه تعریف شده است.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به این سوال که با توجه به بیانیه لوزان آیا ساختار تحریم ها بعد از توافق برداشته می شود، گفت: آن چه که ما به آن معتقدیم و اصرار داریم این است که تحریم ها به صورت یکجا برداشته شود.

وی ادامه داد: البته چه در بعد شورای امنیت و چه دولت آمریکا و کنگره و حتی یکی از دلایلی که دعوا به داخل آمریکا کشیده شد به دلیل آن است که هر یک از اعضای کنگره آمریکا یک نظری دارند.

بروجردی با اشاره به انتظاری که تیم مذاکره کننده هسته ای از مذاکرات دارند، گفت: ما بر روی این مسئله که نسبت به طرف مقابل بی اعتماد هستیم متفق عمل می کنیم.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به این که تحریم ها باید به صورت یکپارچه برداشته شود، گفت: مجلس برای کاهش نگرانی ها برنامه هایی را در نظر گرفته است، به طوری که مجموعه تعهدات خود را در بخش های مختلف به خوبی اندیشیده است.

وی با تاکید بر این که تحریم ها باید به صورت یکجا برداشته شود، خاطرنشان کرد: ما به تعهدات خود عمل خواهیم کرد و باید ببینیم طرف مقابل هم این گونه خواهد بود.

* آژانس در مقابل آمریکا استقلال ندارد

بروجردی با بیان این که آژانس در مقابل آمریکا استقلال ندارد، ادامه داد: باید در مرحله اجرا به صورت مرحله ای و رده بندی شده عمل کنیم.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر این که تیم مذاکره کننده هسته ای باید دقت نظر داشته باشد، افزود: برداشتن تحریم ها برای ما از اهمیت بسیاری برخوردار است لذا این امر باید در فضای اطمینان بخشی انجام شود.

وی گفت: باید راهی را پیدا کرد برای این که به صورت متقابل این اعتماد و بی اعتمادی در مراحل مختلف نشان داده شود.

بروجردی با اشاره به این که حجم تحریم ها بسیار عظیم است، افزود: متأسفانه تحریم ها در بخش های مختلفی وضع شده است؛ بنابراین همه مسائل باید به صورت ریز و مکتوب نوشته شود تا در مرحله عمل با مشکلی مواجه نشویم.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که همه مسائل باید به خوبی قید شوند، اظهار داشت: متاسفانه تحریم ها در مراحل مختلفی وضع شده است. به طوری که آمریکا تحریم هایی را در مراحل مختلف در رابطه با مسائل هسته ای، علیه کشورمان وضع کرده است.

**این که بگوییم تحریم هیچ مشکلی را ایجاد نکرده واقع بینانه نیست

وی ادامه داد: این که بگوییم تحریم هیچ مشکلی را ایجاد نکرده واقع بینانه نیست زیرا اتحادیه اروپا، شورای امنیت و آمریکا تحریم هایی را علیه کشورمان اعمال کرده بودند.

بروجردی با اشاره به این که در طی مدت طولانی که اتحادیه اروپا، آمریکا و شورای امنیت ما را تحریم کرده است، دچار مشکلات اساسی نشده ایم، ادامه داد: نظام جمهوری اسلامی ایران هوشمندانه تحریم را مدیریت کرده است.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر این که در زیر سایه تحریم بسیاری از نیازهای کشورمان را تهیه کرده ایم، خاطرنشان کرد: از خلاقیت ایرانی در این رابطه استفاده کرده ایم. به طوری که می توانیم کتاب قطوری را در رابطه با دستاوردهایی که تحریم به ما داده، بنویسیم.

وی با تاکید بر این که تحریم برایمان انصافاً موجب رشد و تعالی بسیار بالا شده است، گفت: در مقطع فعلی اگر بگوییم 20 درصد تحریم ها تأثیرگذار بوده 80 درصد مابقی به دلیل تحریم های داخلی کشورمان بوده است که مربوط به مجموعه مقررات وضع شده در حوزه های مختلف بوده است.

بروجردی با اشاره به این که اقتصاد مقاومتی واقعاً قابل حل است، بیان کرد: ما می توانیم در حوزه های هسته ای، نظامی و نانو به پیشرفت های خوبی دست یابیم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا