الکترونیکی شدن اسناد تجاری به شفافیت منجر میشود
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس دهم گفت: سفته و برات الکترونیک به الکترونیکی شدن و شفافیت نظام بانکی کمک میکند.
موبنا – به گزارش موبنا، احمد انارکی محمدی، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس دهم اظهار داشت: باید به دنیا نگاه کرد و متوجه شد که مبادلات بانکی در تمام نقاط دنیا به سمت الکترونیکی شدن خدمات پیش رفته و ما هم ناگزیر هستیم که به این سمت حرکت کنیم.
وی گفت: هم دولت و هم مجلس تلاش بسیاری کردند تا بخشی از خدمات بانکی الکترونیکی شود که امروز الحمدالله این تلاشها به بار نشسته و الکترونیکی شدن برات و سفته الکترونیک بخشی از این تلاشهاست و میتواند هم به نفع مشتری و موجب رضایتمندی مشتریان شود و هم نظام بانکی کشور را کارآمدتر کند.
کارشناس مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد: استفاده از برات و سفته الکترونیک شاید دیرهنگام بوده اما میتواند شروع خوبی باشد و نوید روزهای خوش را برای آینده اقتصادی و نظام بانکی کشور بدهد. در عصر جهانی شدن اطلاعات این شیوه بانکی کمک بسیاری به نحوه تأمین و توزیع منابع بانکی خواهد کرد.
انارکی محمدی معتقد است، زمان بسیاری برای فراگیر شدن برات و سفته الکترونیک نیاز است تا همه بانکهای کشور به این تصمیم تن دهند و نمیتوان انتظار داشت در چند هفته کل نظام بانکی به این سیستم بپیوندند.
وی اظهار داشت: به شیوه سنتی مردم برای سفته یا برات باید به بانک مراجعه میکردند و همین مسئله مشکلاتی را خواسته یا ناخواسته به همراه داشت. همچنین طبق این روش دلالبازیهایی صورت میپذیرفت و یا حتی دکههای روزنامهفروشی هم سفته به فروش میرسانند که همین مسئله هم اقدامی غیرقانونی بود. لذا امید میرود با الکترونیکی شدن امضاهای دیجیتال و سفته و برات، بساط این اقدامات غیرقانونی به کل برچیده شود و شفافیت جای آن را بگیرد. فعلاً این طرح اول راه است و برای فراگیر شدن نیازمند زیرساختهای لازم است.