بیمه مسافرتی چیست و چطور باید آن را دریافت کرد

این مطلب راهنمای جامع بیمه مسافرتی است و به شما می‌گوید بیمه مسافرتی چیست، چه مواردی را پوشش می‌دهد و داشتن آن چه مزایایی دارد.

این مطلب راهنمای جامع بیمه مسافرتی است و به شما می‌گوید بیمه مسافرتی چیست، چه مواردی را پوشش می‌دهد و داشتن آن چه مزایایی دارد.

در سفر، به‌خاطر حضور در یک مکان جدید و ناآشنا و تجربه‌ی موقعیت‌های تازه و شاید خطرناک، حادثه در کمین شما است. از بعضی اتفاقات و حوادث نمی‌توان گریخت اما می‌شود با تمهیداتی با آن‌ها مقابله کرد و تبعات آن‌ها را کاهش داد. بیمه‌ها اصولاً برای جبران خسارت‌های ناشی از حوادث شکل گرفته‌اند و بیمه مسافرتی هم برای این به وجود آمده که دغدغه‌ی هزینه‌های ناشی از آسیب‌ها و اتفاقات مخاطره‌آمیز در طول سفر را کم کند.

در این مطلب قصد داریم نکاتی را که لازم است درباره‌ی بیمه مسافرتی، اهمیت و مزایای آن بدانید توضیح دهیم و شما را با نحوه‌ی دریافت آن آشنا کنیم.

بیمه مسافرتی چیست؟
بیمه مسافرتی یکی از انواع پوشش‌های بیمه‌ای است که برای سفرها در نظر گرفته شده تا امنیت سفر شما را تامین کند و باعث شود با آرامش بیشتری سفر کنید. این نوع از بیمه ریسک خطرها و اتفاقات غیرمنتظره‌ای را که ممکن است در طول سفر رخ دهند کمتر می‌کند. بیمه مسافرتی انواع مختلفی دارد و همچنین، این که چه مواردی تحت پوشش بیمه مسافرتی قرار بگیرند بستگی به این دارد که بیمه مسافرتی خود را از کجا خریداری کرده باشید.

چرا خرید بیمه مسافرتی مهم است؟
کم کردن ریسک‌های حین سفر یکی از نیازهای ضروری هر مسافری است. بیمه مسافرتی می‌تواند چنین کارکردی داشته باشد و با پرداخت هزینه‌ای نه‌چندان زیاد به شرکت‌های بیمه‌ای، خیال شما را از برخی خطرات راحت کند. اگر در شهر یا کشور مقصد بیمار شوید، با تاخیر یا لغو بلیت سفر خود مواجه شوید، تصادفی برایتان اتفاق بیفتد یا پاسپورت، پول یا وسیله‌ای را گم کنید، برای همه این امور می‌توانید روی بیمه مسافرتی که خریده‌اید حساب کنید تا بخشی از خسارت را برایتان جبران کند.

پس به‌نظر می‌رسد به قصد جبران خسارت‌های وارده یا پوشش هزینه برخی زیان‌های جانی و مالی خوب است که پیش‌از سفر بیمه مسافرتی تهیه کنید تا با آسودگی خاطر بیشتری سفرتان را آغاز کنید. با بیمه مسافرتی شما آمادگی بیشتری برای روبه‌رو شدن با ریسک‌ها و خطرات احتمالی را دارید.

مدت زمان اعتبار ‌‌بیمه‌ مسافرتی به‌اندازه‌ی همان تاریخ درج‌شده در قرارداد ‌‌بیمه‌نامه‌ای است که خریداری کرده‌اید. تا همان تاریخ ثبت‌شده در بیمه‌نامه می‌توانید از بیمه مسافرتی خود استفاده کنید.

انواع بیمه مسافرتی
بیمه مسافرتی انواع مختلفی دارد و هر یک از آن‌ها ویژگی‌ها و پوشش‌های خاص خود را دارند که در ادامه هر یک را برایتان توضیح می‌دهیم:

بیمه مسافرتی داخلی
بیمه مسافرتی داخلی یکی از انواع بیمه مسافرتی است که صرفاً برای پوشش حوادث در سفرهای داخل مرز ایران طراحی شد‌ه و کاربرد دارد. این نوع بیمه صرفاً برای سفرهای داخل کشور است اما از این جهت که سفر به‌صورت گروهی باشد یا تنهایی تفاوتی ندارد.

بیمه مسافرتی خارجی
بیمه مسافرتی خارجی همان‌طور که از نامش پیداست برای مسافرت‌های خارج از کشور کاربرد دارد. البته بیمه مسافرتی خارجی به دو دسته‌ی بیمه مسافرتی شنگن و غیر شنگن تقسیم می‌شود. این که بیمه مسافرتی شنگن بگیرید یا غیر شنگن بستگی به محدوده جغرافیایی شهر یا کشوری دارد که قصد سفر به آن را دارید. برای سفر به مناطق جغرافیایی شنگن داشتن بیمه مسافرتی ضروری است اما برای سفر به مناطق غیر شنگن برخورداری و دریافت بیمه مسافرتی به اختیار و انتخاب مسافر است.

بیمه مسافرتی انفرادی
بیمه مسافرتی انفرادی همان‌طور که از نام‌ آن پیداست فقط در سفرهای تنهایی و انفرادی کاربرد دارد؛ این بیمه فقط برای شخصی که بیمه‌نامه به نامش صادر شده کاربرد دارد.

بیمه مسافرتی گروهی
اگر با تورهای گردشگری سفر می‌کنید یا علاقه به سفرهای دست‌جمعی و گروهی دارید این نوع بیمه مناسب شما است. پوشش‌های این بیمه مشابه بیمه انفرادی است، اما اگر سفر گروهی انجام می‌دهید به نفع‌تان است که به جای تهیه‌ی بیمه مسافرتی انفرادی برای هر نفر، بیمه مسافرتی گروهی بخرید تا همه‌ی اعضای گروه تحت پوشش قرار بگیرند؛ چراکه هزینه‌ی این نوع بیمه معمولا کمتر و به‌صرفه‌تر است.

موارد تحت پوشش بیمه مسافرتی
هرچند با شنیدن نام بیمه مسافرتی اکثر افراد بیماری‌ها یا حوادث جسمانی به ذهنشان می‌آید و تصور می‌کنند بیمه مسافرتی قرار است برای امور درمانی به آن‌ها خدمات دهد، اما باید بدانید که موارد مختلفی تحت پوشش بیمه مسافرتی قرار می‌گیرند که در فهرست زیر آن‌ها را ذکر می‌کنیم:

تأخیر در شروع سفر
بار مسافر
گم شدن بار تحویل داده‌شده به هواپیما
هزینه‌های پزشکی و دندان‌پزشکی
هزینه تحویل فوری دارو
هزینه‌های مربوط‌به گم‌شدن مدارک
هزینه‌های مربوط‌به مسائل حقوقی
هزینه‌های بازگرداندن جسد در صورت فوت فرد بیمه‌شده
هزینه‌های بازگرداندن کودک بی‌سرپرست در صورت فوت فرد بیمه‌شده
هزینه‌های بازگرداندن فرد بیمه‌شده به کشور در صورت فوت اقوام
عملیات جستجو و نجات فرد بیمه‌شده
هزینه‌های مربوط‌به بازگشت خارج از زمان مسافر درصورت بیماری یا بروز حادثه
و…
کدام موارد تحت پوشش بیمه مسافرتی نیست؟
هرچند با مواردی که بیمه مسافرتی آن‌ها را پوشش می‌دهد و شرکت بیمه‌کننده موظف به انجام تعهداتش در قبال آن‌هاست آشنا شدید اما لازم است به فهرستی که در ادامه آمده است توجه کنید و بدانید در چه مواردی نمی توانید از بیمه مسافرتی استفاده کنید:

هزینه اقامت طولانی‌مدت: در صورتی که اقامت شما در مقصد بیشتر از ۹۲ روز طول بکشد بیمه مسافرتی هزینه‌ای را پوشش نخواهد داد.

هزینه‌های پس‌از تاریخ اعتبار بیمه‌نامه: اگر پس‌از مدت درج‌شده در بیمه‌نامه هزینه‌ای داشته باشید، بیمه مسافرتی شما آن را پرداخت نخواهد کرد.

درگیری و نزاع: اگر بیمه‌شده در سفر در درگیری یا دعوایی شرکت کند مشمول بیمه مسافرتی نخواهد شد.

بلایای طبیعی: اگر حوادث طبیعی مثل سیل، زلزله و… رخ دهد تحت پوشش بیمه مسافرتی قرار نمی‌گیرد.

حوادث تروریستی: خسارت‌های ناشی از تروریسم و حوادث تروریستی با بیمه مسافرتی پوشش داده نمی‌شوند.

حوادث ناشی از شرکت در رقابت ورزشی: اگر در رویداد یا رقابت ورزشی آسیب ببینید موارد مربوط‌به آن مشمول بیمه مسافرتی نخواهد شد.

بیماری‌ها و آسیب‌های جسمانی پیشین: برای بیماری‌هایی که پیش‌از خرید بیمه‌نامه داشته‌اید، بیمه مسافرتی هزینه‌ای پرداخت نمی‌کند.

بیماری‌های ژنتیکی یا روانی: بیماری‌هایی که فرد از بدو تولد داشته و همچنین بیماری‌های روانی، تحت پوشش بیمه مسافرتی قرار نمی‌گیرند.

زایمان و بارداری: بیمه مسافرتی برای هزینه‌های سه ماهه سوم بارداری و مواردی همچون سقط جنین اختیاری پوششی ندارد.

درمان‌های زیبایی: اگر برای درمان یا انجام جراحی زیبایی سفر می‌کنید باید بدانید که این موارد تحت پوشش بیمه مسافرتی نیست.

خودکشی: آسیب‌های ناشی از خودکشی یا تلاش برای خودکشی مشمول بیمه مسافرتی نمی‌شود.

واکسیناسیون و اقدامات پیشگیرانه: واکسن زدن یا انجام اقدامات پزشکی پیشگیرانه تحت پوشش بیمه مسافرتی قرار نمی‌گیرد.

فیزیوتراپی و درمان مکمل: هر نوع درمان تکمیلی از قبیل فیزیوتراپی و… مشمول بیمه مسافرتی نمی‌شود.

حوادث شغلی و کاری: بیمه مسافرتی در قبال آسیب‌های حین یا درحال کار شما مسئولیت و پرداختی ندارد.

هزینه بیمه مسافرتی چطور تعیین می‌شود؟
شرکت‌های بیمه‌ای برای ارائه‌ بیمه مسافرتی موارد خاصی را در نظر می‌گیرند که در تعیین مبلغ و هزینه‌ بیمه مسافرتی تأثیرگذار است. این موارد عبارتند از:

مقصد سفر
مدت سفر
سن مسافر
پوشش‌های بیمه‌نامه
تعهدات مالی

خرید بیمه مسافرتی
بیمه مسافرتی را به دو روش حضوری و غیرحضوری می‌توانید خریداری کنید. برای خرید همه انواع بیمه مسافرتی این امکان را دارید که با مراجعه حضوری به شرکت بیمه‌ای یا به‌صورت اینترنتی اقدام به خرید کنید.

در خرید حضوری، باید به دفتر شرکت بیمه‌ی مد نظر خود مراجعه کنید و با دریافت مشاوره از کارشناسان مجموعه، بیمه‌ای را که برایتان مناسب است خریداری کنید.

درحال‌حاضر اکثر شرکت‌های بیمه‌ای و مجموعه‌های بیمه آنلاین خدمات خود را به‌صورت اینترنتی ارائه می‌کنند؛ بنابراین، شما با مراجعه به وب‌سایت آن‌ها در فرایندی کاملا آنلاین می‌توانید هم با انواع بیمه مسافرتی آشنا شوید و هم می‌توانید به‌راحتی این بیمه‌ها را درخواست بدهید و خریداری کنید.

مدارک لازم برای دریافت خسارت بیمه مسافرتی از شرکت بیمه
درصورت خسارت دیدن و تمایل به دریافت خسارت بیمه مسافرتی از شرکتی که از خدمات آن استفاده می‌کنید باید مدارک زیر را ارائه بدهید:

تکمیل فرم درخواست خسارت
اصل بیمه‌نامه
کپی صفحه اول گذرنامه، صفحه مهر ورود و صفحه مهر خروج
صورت‌حساب‌های پرداخت‌شده دارای مهر و امضا
رسید پول یا هر نوع قبض پرداخت

منبع
زومیت
دکمه بازگشت به بالا