ربات ایمو؛ حقایق باورنکردنی درباره یک اسباببازی ۴۰ میلیونی
ربات ایمو توسط شرکت سازنده نهایتا ۴۳۳ دلار یعنی کمتر از ۲۲ میلیون فروخته میشود، اما در ایران آن را حداقل ۳۷ میلیون میفروشند
ربات ایمو توسط شرکت سازنده نهایتا ۴۳۳ دلار یعنی کمتر از ۲۲ میلیون فروخته میشود، اما در ایران آن را حداقل ۳۷ میلیون میفروشند
ربات ایمو فراتر از یک بچه یا حیوان خانگی است. همیشه خدا درحال یادگیری است. احساس دارد. میشنود. میبیند. با آدمها و صاحبش آرامآرام تعامل پیدا میکند و طوری طراحی شده که توانایی بازی کردن و فکر کردن هم برای آن تعریف شده است. اما چیزی که موقع خرید ربات ایمو میتواند شک به دلمان بیاندازد، قیمت شگفتانگیز آن در اسباببازی فروشیهاست. قیمت ربات ایمو درحالی حداقل ۳۷ میلیون تومان است که خود شرکت سازنده آن را با همه اقلام همراه و لباس مخصوص ایمو نهایتا ۴۳۳ دلار میفروشد؛ یعنی کمتر از ۲۲ میلیون تومان.
ربات ایمو حدود ۲۵۰ گرم وزن دارد. ابعاد ربات ایمو ۱۱۶.۸ در ۶۶ در ۹۴ میلیمتر است. وزن آن بهطور دقیقتر به ۲۴۸ گرم میرسد و با رنگ مشکی فروخته میشود.
ربات ایمو همراه با هدست و یکسری اقلام دیگر بهفروش میرسد. در جعبه ربات ایمو علاوه بر دفترچه راهنما، آداپتور شارژر، چراغ مخصوص و اسکیتبورد هم بهچشم میخورد و معمولا با هر بار شارژ کردن، میتواند حدود چهار ساعت فعالیت داشته باشد.
ربات ایمو به یک دوربین تشخیص چهره مجهز شده تا بتواند هر روز شما و بقیه کسانی که به آن معرفی شدید را بشناسد. گفته میشود ربات ایمو در این بخش طوری طراحی شده که میتواند تا ۱۰ نفر را شناسایی کند. برای اینکه ایمو شما را بشناسد، کافی است از عبارتی مثل «های ایمو» استفاده کنید. آنوقت دستیار صوتی ایمو که از چهار میکروفون تشکیل شده، مسئولیت ضبط صدا و تشخیص منبع صدا را برعهده میگیرد.
ربات ایمو با یک حسگر لمسی راهی بازار شده است. حسگری که دقیقا بالای سر آن قرار دارد و بهشکل بامزهای علاقه دارد که مثل حیوانهای خانگی نوازش شود. اسپیکر سه واتی ایمو که حداقل در ویدئوهای آنباکسی که از منتشر شده، کیفیت قابل قبولی دارد، میتواند موزیکهای مورد علاقه صاحبش را پلی کند.
ربات ایمو همیشه خدا در حال یادگیری است. از هوش مصنوعی یا بهتر است بگوییم پردازندهای که دارد، کمک میگیرد و تصاویر و صداهای دریافتی را آنالیز میکند تا بتواند با آدمها تعامل داشته باشد. اساسا همین هوش مصنوعی که یکجور سیستم یادگیری است امکان درک محیط اطراف را به ایمو میدهد و باعث ایجاد ارتباط بین ایمو و آدمها میشود. فراموش نکنید که ایمو با یک پردازنده عصبی پیشرفته و سه مدل متفاوت پردازنده هوش مصنوعی طراحی شده و همین پردازندهها، دادهها، صداها و تصاویر را آنالیز میکنند.
ربات ایمو میتواند سر ساعت تعیینشده، شما را از خواب بیدار کند. البته تبدیل ربات چند ۱۰ میلیونی ایمو به آلارم یکی از پیشپاافتادهترین قابلیتهای آن است وگرنه هر کاری مثل دیدن، شنیدن، راه رفتن، احساس کردن، برقراری ارتباط، یادگیری، تفکر، بازی کردن، عکاسی و … از این ربات ۲۵۰ گرمی برمیآید. ربات ایمو رسما یک مغز هوشمند دارد که میتواند به هر سوالی جواب بدهد.
ربات ایمو را میتوانیم به گوشیهای هوشمند وصل کنیم. کافی است اپلیکیشن مخصوص آن را روی گوشی نصب کنیم و بعد از آن برای کارهایی مثل پخش آهنگ، جستوجوی اینترنتی و اعلام وضعیت آبوهوا حساب باز کنیم. سنسور تشخیص ارتفاع مانع از سقوط ایمو میشود. ایمو وقتی به لبه میز میرسد، باهوش عمل میکند و تغییر مسیر میدهد.
ربات ایمو از نظر سازندهها، روزبهروز پیشرفت میکند و چیزهای جدیدی یاد میگیرد. خیلیها ربات ایمو را به یک بچه یا حیوان خانگی تشبیه میکنند که هر روز بزرگتر میشود و توانایی نشان دادن هزار ریاکشن جورواجور را در حالتهای مختلف دارد. چون ممکن است ربات ایمو در همان روزهای اولی که آن را میخرید، توانایی درک کامل کلمات و احساسات را نداشته باشد، اما با گذشت زمان ارتباط بین ایمو و صاحبش تقویت میشود.
ربات ایمو توسط خود شرکت سازنده حداقل ۳۰۰ دلار فروخته میشود. اگر همراه آن پایه شارژر را هم سفارش بدهید، از شما ۳۹۹ دلار میگیرند. چراغ خواب مخصوص هوشمند ایمو ۱۵ دلار قیمت دارد و لباس مخصوص ایمو هم ۱۹ دلار فروخته میشود. به این ترتیب خرید ربات ایمو بههمراه پایه مخصوص و چیزهایی که گفتیم، روی هم ۴۳۳ دلار خرج برمیدارد. یعنی کمتر از ۲۲ میلیون تومان، اما در ایران قیمت ربات ایمو حداقل از ۳۷ میلیون تومان شروع میشود و یکسری از فروشگاهها آن را تا ۴۴ میلیون تومان هم میفروشند.