فناوری Ray Tracing چیست و کدام مانیتورها برای آن مناسب است؟

دنیای بازی‌ها، به شکل دلگرم‌کننده‌ای منصفانه است. به همان اندازه که وقت و انرژی بگذارید، پیشرفت می‌کنید و موفق می‌شوید. این امتیازها با وجود فناوری‌ها و محصولات پیشرفته امروزی دوچندان نیز شده است. کیفیت و وضوح تصویر، نرخ تازه‌سازی و HDR، از جمله ویژگی‌ها و فناوری‌هایی است که به کمک آن‌ها تجربه بازی‌کردن به مراتب موفقیت‌آمیزتر صورت می‌گیرد.

موبنا – جالب است بدانید علاوه بر موارد قبلی اصطلاح Ray Tracing نیز در حال حاضر به یک کلمه رایج در این دنیا تبدیل شده است. این فناوری از آن دست ویژگی‌هایی است که گیمرهای حرفه‌ای هنگام خرید تجهیزاتی نظیر کارت‌ها و پردازنده‌های گرافیکی به آن توجه ویژه‌ای دارند.

جالب است بدانید که سری گلکسی S23 Ultra سامسونگ یکی از دستگاه‌های پیشرفته حال حاضر است که به این فناوری مجهز شده است. اما در نهایت Ray Tracing چه عملکردی دارد و چه تغییراتی را در حوزه تصویر ایجاد می‌کند؟ با ما همراه باشید تا در ادامه با تأثیر عمیق فناوری Ray Tracing بر تجربه‌های بصری هنگام بازی بیشتر آشنا شویم.

فناوری Ray Tracing چیست و کدام مانیتورها برای آن مناسب است؟

فناوری Ray Tracing و نورهایی که واقعی می‌شوند

فناوری Ray Tracing یک تکنیک انقلابی است که بر نحوه تجربه ما از تصویری که مشاهده می‌کنیم بسیار موثر است. این فناوری با شبیه‌سازی رفتار فیزیکی نور و رهگیری پرتو‌های آن می‌تواند تصاویر باورنکردنی و واقعی ایجاد کند. عملکرد Ray Tracing تا کنون تأثیر زیادی بر صنعت بازی‌سازی داشته است. به زبان ساده، Ray Tracing با ردیابی مسیر پرتوهای نور در فضاهای سه بعدی، پردازنده را قادر می‌سازد نحوه تعامل نور با اشیاء و سطوح را محاسبه کند و از این طریق منجر به خلق بازتاب‌ها، سایه‌ها و جلوه‌های نوری دقیق‌تر می‌شود. در زیر به مرور نحوه عملکرد این فناوری در بهبود تصاویر و جلوه‌های بصری می‌پردازیم:

  • بازتاب‌ها: ردیابی پرتو‌های نوری توسط فناوری Ray Tracing می‌تواند بازتاب های دقیق و واقعی را در آب، شیشه‌ها و سایر سطوح بازتابنده ایجاد کند. این عملکرد باعث می‌شود دنیای مجازی باورپذیرتر و غوطه‌ور شدن در آن راحت‌تر از قبل انجام شود.
  • سایه‌ها: فناوری Ray Tracing می‌تواند سایه‌های نرم و طبیعی ایجاد کند تا شکل و موقعیت اشیاء و یا رقبای شما در صحنه‌های حساس بازی به دقت منعکس شود. سایه‌های واقعی می‌توانند به عمق محیط بازی، واقع‌گرایی ویژه‌ای اضافه کنند.
  • روشنایی سراسری: Ray Tracing در زمینه روشنایی می‌تواند نحوه تابش نور و انتشار در اطراف صحنه‌ها را شبیه‌سازی کند تا جلوه‌های نوری به مراتب واقعی‌تر و تجربه شما از بازی، فراگیرتر شود.
  • انسداد نور: Ray Tracing قادر است انسداد نور را به دقت محاسبه کند و تراکم و ظرافت سایه‌ها را در مناطقی که اجسام نزدیک به هم هستند واقعی‌تر از همیشه نمایش دهد.
  • اثرات جوی: Ray Tracing همچنین می‌تواند پراکندگی نور را از طریق هوا و سایر ذرات، شبیه سازی کند و اثرات جوی واقعی مانند مه، دود و غبار و … ایجاد کند.
فناوری Ray Tracing چیست و کدام مانیتورها برای آن مناسب است؟

آزادسازی نهایت توان Ray Tracing با نمایشگرهای قدرتمند

فناوری Ray Tracing نه تنها جلوه‌های بصری بازی‌ها را بهبود می‌بخشد، بلکه تأثیر زیادی بر نمایشگرها نیز دارد. مانیتورهایی که از این فناوری پشتیبانی می‌کنند، جلوه‌های بصری به مراتب دقیق‌تری را نمایش می‌دهند؛ اما توجه داشته باشید که مانیتور شما باید به مشخصاتی مانند نرخ تازه‌سازی بالا، تأخیر ورودی کم و فناوری‌های پیشرفته HDR مجهز باشد. برای مثال مانیتورهای گیمینگ سامسونگ مانند سری Odyssey Ark و یا Odyssey Neo G9 و حتی سری‌های قبل از آن نظیر Neo G8 و Neo G7 که جزو مانیتورهای شاخص سامسونگ در دنیای گیمینگ هستند، از نمایش تصاویر بهبودیافته توسط این فناوری پیشتیبانی می‌کنند. در زیر به بررسی تاثیر مشخصات و ویژگی‌های پیشرفته بر فناوری Ray Tracing می‌پردازیم:

فناوری Ray Tracing چیست و کدام مانیتورها برای آن مناسب است؟
  • نرخ تازه‌سازی بالا (refresh rate): نرخ تازه‌سازی بالا برای ردیابی پرتوها توسط Ray Tracing مهم است؛ زیرا به مانیتور اجازه می‌دهد تا گرافیک‌های به‌سرعت در حال تغییر را که توسط این تکنیک تولید می‌شود، نمایش دهد. نرخ تازه‌سازی 144 هرتز یا بالاتر برای یک تجربه واقعی و همه‌جانبه از فناوری Ray Tracing مناسب است.
  • تأخیر ورودی کم (input latency): تأخیر ورودی کم در واقع تأخیر بین اقدام و پاسخ روی صفحه را به حداقل می‌رساند. این ویژگی برای بازی‌های رقابتی مانند Cyberpunk 2077 و Metro Exodus و سایر برنامه‌های سریع که در آن‌ها پاسخگویی اهمیت دارد، بسیار موثر است. تأخیر ورودی 1 میلی‌ثانیه برای تجربه Ray Tracing ایده‌آل است.
  • دامنه رنگی پویا (HDR): این ویژگی به مانیتور اجازه می‌دهد طیف وسیع‌تری از رنگ‌ها و کنتراست را نمایش دهد و از این طریق تصاویر به آن‌چه چشم انسان در دنیای واقعی درک می‌کند، نزدیک‌تر می‌شود. برای یک تجربه مناسب رنگی، مانیتور شما بهتر است از HDR10 و یا HDR10+ برخوردار باشد.

برای مثال مانیتور گیمینگ Odyssey Neo G8 سامسونگ نمونه‌ای قابل توجه در میان نمایشگرهای گیمینگ حال حاضر بازار است؛ این مانیتور با مشخصات پیشرفته‌ای چون نرخ تازه‌سازی 240 هرتزی، زمان پاسخ‌دهی 1 میلی‌ثانیه‌ای و مجهز بودن به فناوری HDR10+ و از همه مهم‌تر سازگاری با AMD FreeSync و NVIDIA G-SYNC بستری موثر برای ارائه فناوری Ray Tracing محسوب می‌شود.

فناوری Ray Tracing چیست و کدام مانیتورها برای آن مناسب است؟

تجربه بازی در دنیایی فراتر از نمایشگرها

تجربه فناوری Ray Tracing در دنیای حاضر فقط محدود به کارت‌ها و پردازنده‌های گرافیکی و یا نمایشگرهای قدرتمند نیست. گلکسی S23 Ultra به عنوان پرچمدار گوشی‌هی سری S سامسونگ با ویژگی‌های پیشرفته‌ای مانند نمایشگر Dynamic AMOLED 2X، نرخ تازه‌سازی 120 هرتزی، پردازنده Snapdragon 8 Gen 2 قادر است به شما تجربه‌ای فراتر از یک گوشی هوشمند ارائه دهد. یکی از ویژگی‌های پیشرفته‌ای که در گلکسی S23 Ultra توجه گیمرها را جلب کرده، فناوری Ray Tracing است.

این محصول 6.8 اینچی سامسونگ اکنون می‌تواند در ایجاد جلوه‌های ‌بصری به‌شکلی خیره‌کننده‌ای عمل کند و دنیای بازی‌ها را واقعی‌تر از همیشه برای شما به نمایش در آورد. اکنون شما در تجربه بازی‌هایی مانند Call Of Duty به وضوح می‌توانید از سایه‌هایی عمیق‌تر، فضاهایی با نورهای واقعی و انعکاس‌هایی خیر‌کننده هنگام بازی برخوردار شوید و راحت‌تر از پیش به نبرد با رقبای خود ادامه دهید.

 در نهایت، برای گیمرهای حرفه‌ای، انتخاب مانیتور مناسب با توجه به نیازهای خاص‌شان امری حیاتی است و افزون بر آن تجربه بازی کردن نیز اکنون فراتر از کنسول و مانیتورها صورت می‌گیرد. بنابراین اگر یک گیمر حرفه‌ای هستید برای تجربه‌هایی واقعی در بازی‌ها، سامسونگ گزینه‌های قابل توجهی در میان محصولات خود برای شما دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا