اینفوگرافی درباره ریسک سرمایه گذاری در کشورها (نسخه2023)
با توجه به رشد سریع اقتصادهای نوظهور و فرصت هایی که ممکن است برای سرمایه گذاران ایجاد کند، این سوال مطرح می شود: آیا سرمایه گذاری در خارج از کشور با ریسک همراه است و چگونه می توان این ریسک را تحلیل کرد؟
موبنا-با نگاهی به اینفوگرافیک زیر می توانید ریسک سرمایه گذاری در کشور مختلف جهان را ببینید.
روششناسی
به دلایل متعددی ریسک سرمایه گذاری در کشورهای مختلف متفاوت است. این عوامل تحت تاثیر مسائل ژئوپلیتیکی مانند ریسک سیاسی، مرحله رشد اقتصادی و ثبات حقوق مالکیت قرار دارند.
- ریسک سیاسی: نوع رژیم، فساد، سطح درگیریها
- ریسک حقوقی: حمایت از حقوق مالکیت، حقوق قراردادی
- ریسک اقتصادی: تنوع اقتصاد
علاوه بر اینها، ریسک نکول هر کشور نیز مورد بررسی قرار گرفته است که معیار رایجی در بازارهای مالی است. زمانی که یک کشور نسبت به بدهیهای خود نکول میکند، اغلب منجر به تلاطم بازار و دیگر اثرات منفی میشود که ممکن است سالها طول بکشد.
نکول زمانی اتفاق میافتد که طرف بدهکار قادر به برآورده کردن تعهد قانونی بازپرداخت بدهی نیست. قرض گیرنده ممکن است وقتی از انجام پرداخت های لازم ناتوان بوده یا مایل به پرداخت بدهی نباشد، نکـول نماید. نکول در تعهد بدهی میتواند برای شرکت یا کشور مشکل مالی به وجود آورد. قرض دهنده نکـول را به عنوان نشانهای مبنی بر اینکه قرض گیرنده احتمالاً پرداخت های آینده را انجام نخواهد داد، میبیند.
در کل، این عوامل به همراه سایر ملاحظات، ریسک سرمایه گذاری در هر کشوری را تعیین می کنند. آمریکا به عنوان خط پایه برای اندازهگیری ریسک اضافی هر کشور در نظر گرفته شده است.
ریسک سرمایهگذاری در سال ۲۰۲۳
جدول زیر ریسک سرمایه گذاری در کشورهای سراسر جهان را در سال جولای ۲۰۲۳ نشان میدهد:
۵ کشور بلاروس، لبنان، ونزوئلا، سودان و سوریه بالاترین ریسک را دارند. در بلاروس، نیروهای نظامی روسیه همچنان فعال هستند. ونزوئلا به مدت سالیان دراز درگیر تورم فزاینده و فساد گسترده بوده است.
از سوی دیگر، به دلیل عواملی همچون اوراق قرضه دولتی دارای رتبه AAA، فساد کم و حمایت قوی از حقوق مالکیت، ۱۳ کشور از جمله چند کشور اروپایی، سنگاپور و نیوزیلند کمترین ریسک سذرمایه گذاری را دارند.
تحلیل سرمایهگذاران
رشد اقتصادهای نوظهور فرصتهایی را برای سرمایهگذاران ایجاد میکند که تحت تاثیر عواملی همچون جمعیت، افزایش تولید ناخالص داخلی و پیشرفت فناوری ها در سطح جهان است. علاوه بر این، تنوع در بخشها، داراییها و مناطق جغرافیایی ممکن است به طور کلی به نفع سرمایهگذاران باشد.
با این حال، سرمایهگذاری در سایر کشورها مستلزم پذیرش ریسکهای کشوری است که فراتر از عملکرد بلندمدت سهام، اوراق قرضه و دیگر داراییهای مالی تاثیر میگذارد. با در نظر گرفتن این عوامل، پاداش سرمایهگذاری در شرکتهای بینالمللی ممکن است با ریسکهای کلان اقتصادی و ویژه هر کشور همراه باشد.
روزیاتو