10 عادت اشتباه که هر روز تکرار می کنید (+عکس)

ما کارهای روزمره ی خود را بر حسب عادت و بدون فکر انجام می دهیم، در حالی که معلوم شده بسیاری از آن ها را از اول اشتباه انجام داده ایم.

۱- بعد از غذای سنگین سریع آب می خورید

گرچه باور رایج درباره ی اینکه آب باعث رقیق شدن اسید معده می شود صحت ندارد، اما باز هم سر کشیدن سریع آب ایده ی خوبی نیست، به خصوص بعد از یک غذای سنگین. درست است که آب با کاهش احساس گرسنگی می تواند به کاهش وزن کمک کند، اما سر کشیدن سریع آب بعد از یک غذای سنگین می تواند باعث نفخ شدید شود. اما نوشیدن آرام و تدریجی آب می تواند جلوی نفخی که بر اثر بلعیدن هوا هنگام سر کشیدن سریع آب ایجاد می شود را بگیرد.

۲- آب یخ می خورید

نوشیدن آب شاید عادی ترین کار دنیا باشد و شکی هم نیست که یک لیوان آب خنک بخصوص در روزهای گرم می تواند بسیار طراوت بخش باشد، پس حتماً اشکالی در آن نیست. اما تحقیقات نشان داده نوشیدن آب سرد باعث تشدید علائم مشکلات گوارشی مانند آشالازی (اختلالی در مری که آن را از انتقال مواد غذایی به معده ناتوان می سازد) می شود. گرچه آب سرد خود باعث بیماری نمی شود، اما می تواند عروق خونی را منقبض کند.

۳- گوجه فرنگی را در یخچال نگه می دارید

گوجه فرنگی را باید در یخچال بیرون نگه داشت یا بیرون آن؟ بستگی به آن دارد که گوجه فرنگی تا چه حد رسیده باشد. اما ایده آل این است که هر دو را انجام انجام دهید. دمای ایده آل برای نگهداری از گوجه فرنگی حدود ۱۳ درجه سانتیگراد است. گرچه یخچال مانع کپک زدن گوجه فرنگی های رسیده می شود چون دمای اغلب یخچال ها روی حدود ۲ درجه سانتیگراد تنظیم شده، اما گوجه فرنگی های رسیده در یخچال طعم خود را از دست می دهند. با این حال، اگر گوجه فرنگی های رسیده ای که در یخچال نگه داشته اید را چند روزی بیرون یخچال نگه دارید، طعم خود را دوباره به دست خواهند آورد.

۴- صورت خود را با آب خیلی سرد یا خیلی داغ می شویید

شستن صورت زیر دوش در هنگام حمام شاید کاری راحت و دم دستی به نظر برسد، اما اگر آب داغ باشد، این کار آسیب زا خواهد بود. چرا که می تواند پوست را به تولید چربی بیشتر وادار کند تا چربی از دست رفته ی خود را جبران کند و در نهایت باعث خشکی پوست شود. بهترین راه برای شستشوی صورت با آب ولرم است یا حتی با آب سرد بعد از حمام، چرا که باعث از میان رفتن پف صورت می شود.

۵- سیفون توالت فرنگی را با در باز می زنید

کاری به سادگی زدن سیفون توالت فرنگی با در باز می تواند تأثیر زیادی بر سلامت شما داشته باشد. هر بار که سیفون توالت فرنگی را می زنید، مثل این است که توالت فرنگی شروع به عطسه کردن کند. از آنجایی که قطرات آب می توانند تا ارتفاع ۲۵ سانتیمتری در بالای توالت فرنگی پرتاب شوند، بقیه ی سطوح محیط دستشویی هم در معرض خطر آلوده شدن به ذرات مدفوع قرار دارند، از جمله دستمال توالت، حوله یا مسواک ها.

۶- همه ی سبزیجات را به یک روش نگه می دارید

اگر تصور می کنید که از همه سبزیجات تازه باید به یک شکل نگهداری شود، باید بدانید که این امر اندکی پیچیده تر است. سبزیجات بادوام مانند آویشن و رزماری با این روش بهتر می مانند: آن ها را طوری درون یک شیشه قرار دهید که ریشه شان در آب باشد. می توانید شیشه را در یخچال نگه دارید. با این حال، سبزیجات کم دوام مانند نعناع، جعفری و کرفس (ساقه و برگ ها) را بهتر درون پاکت های کاغذی در یخچال یا پیچیده درون کاغذ و درون یک کیسه ی پلاستیک در یخچال بگه دارید.

۷- صبح ها دوش آب گرم می گیرید

یکی از سؤال هایی که همیشه مطرح می شود این است که بهتر است صبح ها دوش بگیریم یا شب ها. گرفتن دوشت صبگاهی به طور حتم خواب را از سر می پراند و باعث سرحال شدن می شود. اما برای دستیابی به نتایج مثبت بهتر است که با آب نسبتاً سردتر یا دست کم ولرم دوش بگیرید. با این حال، اگر ترجیح می دهید شب ها دوش بگیرید، این کار نه تنها کمک می کند قبل از رفتن به رختخواب آرامش پیدا کنید، اما می تواند کمک کند محیط تمیزتری در خانه داشته باشید. در این حالت می توانید از آب ولرم استفاده کنید اما از آب خیلی داغ پرهیز کنید تا پوست تان خشک نشود.

۸- غذا را با ظروف پلاستیکی در مایکروفر می گذارید

بسته به نوع پلاستیکی که از آن استفاده می کنید، گرم کردن با مایکروفر می تواند باعث نشت مواد شیمیایی به درون ماده غذایی ای باشد که در حال گرم کردن آن هستید. گرچه بعضی پلاستیک ها را برای گرم کردن بی خطر می دانند، اما اگر از نوع پلاستیک ظرف مطمئن نبودید، بهتر است احتیاط کنید. حتی در مورد پلاستیک های تأیید شده هم تضمینی نیست که بعد از گرم کردن، ماده شیمیایی ای وارد غذا نکنند.

۹- قوطی های کنسرو را پیش از باز کردن نمی شویید

مواد غذایی ای که بسته بندی آن ها به شکل قوطی کنسرو است، به ندرت شسته می شوند. اما قوطی این مواد غذایی هم باید پیش از باز کردن شسته شود تا آلودگی های روی سطح قوطی به درون آن نفوذ نکند، به خصوص اگر قوطی نوشابه باشد، چرا که دهان با سطح آن تماس مستقیم پیدا می کند.

۱۰- از ظروف تفلون با حرارت بالا استفاده می کنید

ظروف نچسب اگر به درستی مورد استفاده قرار نگیرند، می توانند مشکلاتی برای سلامتی ایجاد کنند. داغ کردن ظروف تفلوت با دمای بیشتر از ۲۶۰ درجه سانتیگراد (مثلاً زمانی که ظرف را از قبل داغ می کنید یا هنگام پخت غذایی که به حرارت بالایی نیاز دارد) می تواند منجر به آزاد شدن مواد و گازهایی شود که برای سلامتی مضرند. البته این بدان معنا نیست که نباید از این ظروف استفاده کنید، بلکه معنایش این است که نمی توانید از آن ها برای هر کاری استفاده کنید. مثلاً هنگام پخت گوشت از ظروف چدنی استفاده کنید. برای دماهای متوسط و به بالا هم می توانید از ظروف گرانیتی استفاده کنید، اما مراقب باشید که لایه ی گرانیت آن آسیب نبیند.

روزیاتو

دکمه بازگشت به بالا