کشف شهر گمشده زیر آب در مصر
باستانشناسان، گنجینهای هزار ساله را در هراکلیون، شهر گمشده مصری، کشف کردهاند.
موبنا-بنابر گفته گودیو، باستانشناس دریایی فرانسوی، یافتههای جدید شامل جواهرات طلا، ظروف نقره و یک وسیله ریختهگری عجیب و غریب به شکل اردک هستند.
همچنین، یک جد (نمادی ستونمانند از هیروگلیفهای مصری ساختهشده از سنگ لاجورد آبی) و یک مجسمه سرامیکی به شکل دست در این گنجینه وجود داشته است.
برای قرنها، هراکلیون بزرگترین بندر مصر در دریای مدیترانه قبل از تأسیس اسکندریه توسط اسکندر مقدونی در سال ۳۳۱ قبل از میلاد بوده است.
هراکلیون، به «نسخه مصری آتلانتیس» تشبیه شده، اگرچه برخلاف هراکلیون، بسیاری تردید دارند که این جزیره افسانهای واقعاً وجود داشته است.
آقای گودیو که هراکلیون را در سال ۲۰۰۰ کشف کرده، یافتههای جدید را در وبسایتش «ارزشمند» و «تأثیرگذار» توصیف کرده است.
به گفته او، هراکلیون حدوداً در قرن هشتم پس از میلاد تأسیس و تبدیل به بندر ورود به مصر برای همه کشتیهایی شده که از یونان میآمدند.
با این حال، قبل از اینکه هراکلیون به طور کامل در اعماق دریای مدیترانه غرق شود، احتمالاً دستخوش «فاجعههای طبیعی گوناگون» مثل زمینلرزه و سونامی شده است.
اکنون، بقایای این شهر بندری، زیر دریا و در ۷ کیلومتری ساحل کنونی مصر قرار دارد.
یک حفاری که اخیراً انجام شده، کانال جنوبی این شهر گمشده را یافته؛ جایی که بقایای معبد بزرگ آمون (خدای خورشید و هوای مصری) وجود دارد.
در میان یافتههای موجود در این معبد، ابزارهای آیینی از جنس نقره، جواهرات طلا و ظروف عطر ساخته شده از مرمر سفید وجود داشته است.
دو ظرف تشریفاتی پیدا شده که برای اَفشانش (ریختن نوشیدنی یا خوراکی بر زمین به عنوان نذر برای خدایان) از نقره ساخته شده بوده که در مصر باستان بسیار گرانبها محسوب میشد.
کشف چنین اشیاء ظریفی که با وجود حوادث طبیعی بی عیب و نقص و سالم باقی مانده، بسیار تأثیرگذار است.
روزیاتو