نگاهی به ۳۰۰ جزیره دست ساز آینده نگرانه اما بدون سکنه دبی با هزینه ۱۲.۵میلیارد دلاری

جزایر مصنوعی فوق مدرن دبی با استفاده از مقدار عظیمی شن و ماسه خلیج فارس ساخته شده‌اند. از چندین میلیون تن سنگ برای درست کردن پایه این جزیره‌ها استفاده شده است. این طرح قرار بود از بالا شبیه به پنج قاره جهان و هر جزیره نشان‌دهنده یک کشور است.

موبنا-دبی، شهری که به دلیل سبک زندگی مرفه و منحصر به فرد خود شناخته شده، همیشه موفق به تحت تأثیر قرار دادن همه افراد با ایده‌های معماری جذاب و خیره‌کننده خود شده است. از ساخت برج خلیفه، بلندترین برج جهان، گرفته تا موزه آینده با معماری جالبش، دبی همیشه مصمم بوده که در ایده‌ها و طرح‌هایش از بقیه دنیا پیشی بگیرد.

اما هزینه زیادی که پروژه جزایر جهانی دبی به همراه داشت، نشان می‌دهد که برخی از ایده‌ها برای اجرا بیش از اندازه بزرگ هستند. این پروژه مصنوعی ۸ کیلومتر طول دارد و از ۳۰۰ جزیره خالی با مساحتی بین ۲۳ هزار تا ۸۳ هزار متر مربع تشکیل شده است.

جزایر مصنوعی دبی

 

افراد زیادی این ایده را مطرح کرده اند که دبی می‌تواند جزیره مربوط به هر کشور را به افراد فوق ثروتمندش نشان دهد تا بتوانند فرهنگ‌های مختلف را در یک شهر تجربه کنند.

چهره‌های معروف جهانی از جمله ریچارد برانسون، کارل لاگرفلد فقید و مایکل شوماخر به برخی از این جزایر سفر کرده اند. برای مثال به راننده مشهور فرمول یک، جزیره ۷ میلیون دلاری «قطب جنوب» برای رکوردشکنی‌اش هدیه داده شد.

اما مشکلات مالی که در سال ۲۰۰۸ جهان را فرا گرفت، به شدت به اقتصاد امارات متحده عربی، به ویژه بخش املاک و مستغلات آسیب زد و حدود ۳۰۰ میلیارد دلار پروژه مختلف مجبور به کاهش بودجه، توقف یا لغو شدند.

جزایر مصنوعی دبی

 

این، سرنوشت تأسف بار یکی از جاه طلبانه‌ترین و منحصر به فردترین پروژه‌های ساخت و‌ سازی بود که جهان تا به حال به خود دیده است.

با این حال، از محبوبیت دبی به عنوان یک مقصد جذاب برای گردشگری کم نشده است. تا به امروز، این شهر به عنوان بهترین مقصد تعطیلات برای مسافران علاقه‌مند به تجمل است. این پروژه در پس زمینه ذهن توسعه‌دهندگان باقی مانده است و پروژه‌های بزرگی در پایتخت امارات در حال انجام است.

از بحران مالی ۲۰۰۸ تاکنون، تنها یک جزیره (جزیره لبنان) کامل شده و قابل بازدید توسط گردشگران است. این تنها موفقیت پروژه جزیره جهانی تا دسامبر ۲۰۲۱ بوده، زمانی که استراحتگاه جزایر جهانی Anantara در‌های خود را در بخش آمریکای جنوبی جزایر گشود.

جزایر مصنوعی دبی

 

پروژه «قلب اروپا» ایده بزرگ بعدی دبی است که جزایر جهانی را در بر می‌گیرد. قرار بود هر جزیره در گروه اروپا مجموعه‌ای از هتل‌های مجلل، عمارت‌های خصوصی و ویلا‌های شناور داشته باشد که روی آن‌ها ساخته شده یا در حال برنامه‌ریزی برای ساخت است.

ایده این است که مهمانان را با استفاده از جزایر جداگانه به مقاصد مختلف اروپایی منتقل کرده و با آوردن گردشگران، اقتصاد دبی را تقویت کند. توسعه‌دهنده پروژه، Kelindheist Group، می‌خواهد فرهنگ اروپایی را با تقلید از رستوران‌ها و هتل‌های شهر و کشور‌هایی مانند موناکو، نیس، سوئد و آلمان، به دبی بیاورد.

وب‌سایت Heart of Europe گفته است: «ما بهترین فرهنگ، معماری و مهمان‌نوازی اروپایی را با تجمل و نوآوری امارات و سواحل سفید و شنی جزایر گرمسیری ترکیب می‌کنیم. «قلب اروپا» تجربیات بدیعی را ارائه می‌کند، از زندگی در زیر آب گرفته تا خیابان بارانی (Raining Street) با کنترل آب و هوا. »

جزایر مصنوعی دبی

 

تاریخ نهایی تکمیل این پروژه برای سال ۲۰۲۶ تعیین شده و ارزش آن ۵ میلیارد دلار است. ۷۰ درصد از جزایر باقی مانده فروخته شده و فضایی برای ایجاد تغییرات در آن‌ها باقی مانده است. اما توسعه‌دهندگان با یک مانع بزرگ با در ساخت جزایر مصنوعی روبرو هستند.

مدت‌ها شایعه شده بود که پروژه جزایر جهانی به دلیل فرسایش شن و ماسه‌های توسط دریا در حال فرو رفتن در زیر آب است. این شایعه تا جایی پیش رفت که یک یک شرکت دریایی به نامPenguin Marine، علیه توسعه‌دهندگان نخیل به دادگاه رفته و تلاش کرد که قرارداد را لغو کند.

جزایر مصنوعی دبی

 

نخیل در دادگاه برنده شد، اما ناسا اطلاعاتی را مبنی بر اینکه جزیره مصنوعی دیگری در همان بخش به آرامی در حال غرق شدن است، ارائه کرد.

هر کسی که بخواهد بخشی از جزایر جهانی را داشته باشد، می‌تواند فرصت‌های خرید خصوصی در «قلب اروپا» را بررسی کند. در این پروژه هنوز فرصت خرید خانه برای سرمایه‌گذاران وجود دارد. این طرح‌ها شامل ویلا‌ها و عمارت‌های لوکس یا مجموعه‌ای بسیار منحصر به فرد از جزایر کاملاً خصوصی بوده که نزدیک به پروژه‌های اروپایی است.

روزیاتو

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا