ثبت گرم‌ترین زمستانِ استرالیا، رکورد بعدی افزایش دما در ۲۰۲۳

بنابر تازه‌ترین سنجش‌های هواشناسی در حالی که بسیاری از کشورها تابستان امسال (۲۰۲۳) رکوردهای کم‌سابقه‌ای از افزایش دما را از زمان ثبت رکوردهای آب و هوایی گزارش‌ کرده‌اند، استرالیا نیز امسال گرم‌ترین زمستان خود را در نیمکره جنوبی ثبت کرده است.

موبنا-به نقل از «فوربس»، در شرایطی که موج‌های گرما اخیرا مناطق مختلفی از جهان را تحت تاثیر قرار داده و تغییرات اقلیمی منجر به افزایش دمای جهانی شده، استرالیا نیز گرم‌ترین زمستان خود را در نیمکره جنوبی ثبت کرده است.

تابستان در نیمکره جنوبی معمولا بین ۲۲ دسامبر یا ۱ دی ماه تا ۲۰ مارس یا ۲۹ اسفند دیده می‌شود و این در حالی است که زمستان در این نیمکره از زمین از تاریخ ۲۱ ژوئن یا ۳۱ خرداد تا ۲۱ سپتامبر یا ۳۰ شهریور است.

دکتر «آنگوس کینگ»، کارشناس آب و هوای دانشگاه «ملبورن» در این باره به روزنامه «گاردین» گفت: رکورد گرما در استرالیا بسیار مطابق با روند گرمایشی است که قبلاً شاهد آن بودیم و پیش‌بینی می‌کنیم که همچنان با انتشار گازهای گلخانه‌ای نیز ادامه یابد. ما نمی‌توانیم نقش تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیت‌های انسانی را در دمایی که در این زمستان شاهد بودیم، نادیده بگیریم.

در عین حال، گرمای شدید تابستان امسال بر ذوب یخچال‌های طبیعی تأثیر به سزایی گذاشته است. کارشناسان اظهار کرده‌اند گرمای تابستان احتمالا باعث «ذوب بسیار زیاد» یخچال‌های طبیعی در سوئیس و اروپا شده است.

مقامات هواشناسی در ژاپن نیز می‌گویند که میانگین دمای این کشور در تابستان امسال بالاترین میزان از زمان ثبت رکوردها در ۱۲۵ سال پیش بوده است.

این خبر را سازمان هواشناسی ژاپن روز گذشته (جمعه) اعلام کرد.

به گزارش «ان اچ کی»، میانگین دما در این کشور از ژوئن تا اوت ۱.۷۶ درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین ۳۰ ساله بوده است. همچنین در شمال ژاپن میانگین دمای هوا سه درجه بالاتر بوده است.

شهر «ایتویگاوا» در استان «نیگاتا» گرم‌ترین شب این کشور را در تاریخ ۱۰ اوت ثبت کرد و دمای هوا از ۳۱.۴ درجه کمتر نشد.

همچنین رکوردهای گرمای شبانه در ۲۴۸ مکان در سراسر این کشور ثبت شده است.

دمای سطح دریا در اطراف ژاپن نیز یک درجه بالاتر از میانگین افزایش یافت که بالاترین دما از زمانی است که ثبت رکوردها در سال ۱۹۸۲ میلادی شروع شد.

دوشنبه گذشته، گروهی از دانشمندان که زیر نظر سازمان هواشناسی ژاپن کار می‌کنند، تابستان امسال را «غیرعادی» توصیف کردند.

آنها دلیل آب و هوای گرم را سامانه‌های پرفشاری می‌دانند که اغلب در سراسر این کشور گسترده هستند.

در عین حال دمای بسیار بالا کار یا ورزش ایمن در بیرون از منزل را غیرممکن می کند، بیماری های قلبی و ریوی را تشدید کرده و آلودگی هوا را بدتر می کند. گرما به ویژه برای افرادی که در فضای باز کار می کنند و برای نوزادان و افراد مسن خطرناک است. با این حال هنگامی که گرما با رطوبت ترکیب شود به مراتب کشنده‌تر می‌شود.

ژاپن از سال ۱۸۹۸ میلادی یعنی زمانی‌ که مسؤولان هواشناسی شروع به جمع‌آوری داده‌ها کردند، امسال گرم‌ترین ماه ژوئیه را تجربه کرد.

دانشمندان مدت‌هاست هشدار داده‌اند که تغییرات آب و هوایی ناشی از انتشار گازهای گلخانه‌ای که عمدتا خود ناشی از سوختن سوخت‌های فسیلی است، توالی موج‌های گرما را بیشتر و شدید و کشنده‌تر می‌کند. این دانشمندان سالهاست که می‌گویند دولت‌ها باید برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای اقدامات جدی انجام دهند.

تغییرات اقلیمی نقش مهمی را در گرمایش زمین ایفا می‌کند. در همین حال عامل مهم دیگر بازگشت پیش بینی شده پدیده آب و هوایی ال نینو است. سازمان جهانی هواشناسی می‌گوید این ترکیب قرار است دمای جهانی را به رکورد جدیدی در پنج سال آینده برساند در حالی که کارشناسان آب و هوایی اظهار کرده‌اند که این اتفاق می‌تواند در سال جاری میلادی یا سال آینده میلادی (۲۰۲۴) رخ دهد.

کارشناسان می‌گویند: امسال ما شاهد رکوردشکنی دما در سراسر جهان بوده‌ایم زیرا تغییرات آب و هوایی همچنان تأثیرات قابل توجه خود را در نقاط مختلف دنیا برجای می‌گذارد.

ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا