از عجیب ترین های جهان: ماهی سه پا هرمافرودیت! (+فیلم و عکس)

ماهی سه پا در آب های تاریک اعماق آب زندگی می کند و این عمق می تواند تا 6000 متر نیز برسد. طول این ماهی به طور معمول 30 سانتیمتر است اما می تواند تا 43 سانتیمتر نیز رشد کند.

موبنا ماهی سه پا (Tripod fish) با نام علمی Bathypterois grallator یکی از حیوانات ساکن آب های عمیق است. این ماهی بیشتر در اقیانوس های اطلس، آرام و هند یافت می شود.

 

 

ماهی سه پا در آب های تاریک اعماق آب زندگی می کند و این عمق می تواند تا 6000 متر نیز برسد. طول این ماهی به طور معمول 30 سانتیمتر است اما می تواند تا 43 سانتیمتر نیز رشد کند. به واسطه بخش های بلندی که در ادامه دو باله شکمی و دم ماهی سه پا قرار دارند، این حیوان می تواند روی کف اقیانوس حالتی ایستاده به خود بگیرد. این باله ها می توانند تا بیش از 1 متر نیز طول داشته باشند.

ماهی های سه پا هرمافرودیت هستند، به این معنی که هر ماهی دارای اندام های تناسلی مردانه و زنانه است. اگر ماهی سه پا جفتی پیدا نکند، توانایی تولید اسپرم و تخمک به تنهایی برای تداوم نسل خود را دارد.

ماهی سه پا

ماهی سه پا؛ چرا برای ایستادن تکامل یافته است؟

بخش های پا مانند از باله های شکمی و دم ماهی سه پا امتداد یافته اند. به گفته پژوهشگران زمانی که ماهی در حالت ایستاده قرار دارد، مایعات را به درون آنها پمپاژ می کند تا سخت‌تر شوند. هنگام شنا، این باله های طولانی به نرمی شناور می شوند.

به نظر می رسد بالاتر قرار گرفتن از بستر اقیانوس ماهی سه پا را در موقعیت بهتری برای شکار طعمه های خود قرار می دهد. میگوه ها، ماهی ها و سخت پوستان کوچک از طریق جریان اقیانوسی به سمت دهان ماهی روانه می شوند. در سطح بستر اقیانوس، تقریبا جریانی وجود ندارد.

ماهی سه پا

در اعماق تاریک آب، ماهی سه پا طعمه خود را نمی بیند و برای شکار عملا به قدرت بینایی وابسته نیست. باله های بلند ماهی می توانند به حس لرزش ها ناشی از نزدیک شدن موجودات کمک کنند.

دو باله سینه ای ماهی سه پا که درست پشت سرش قرار دارند نیز همانند آنتن عمل کرده و اطلاعات حسی بیشتری را در مورد طعمه های احتمالی در اختیار ماهی قرار می دهند. همچنین، آنها می توانند موجودات سرگردان را به سمت دهان ماهی هدایت کنند.

ماهی سه پا

ماهی سه پا

ماهی سه پا

 منبع: عصرایران
دکمه بازگشت به بالا