عمیق ترین دریاچه های جهان؛ از موتانو تا خزر (+عکس)
همه دریاچه ها با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیستند. دریاچه عظیم وستوک با دیگر موارد معرفی شده در این فهرست اندکی متفاوت است و به راحتی قابل مشاهده نیست زیرا زیر حدود 4 کیلومتر یخ مدفون شده است.
موبنا – دریاچه ها از نظر اندازه و عمق متفاوت هستند. برخی از آنها محصور هستند و فقط می توانند آب خود را از طریق تبخیر از دست دهند، در شرایطی که برخی دیگر دریاچه های باز محسوب شده و آب در نهایت به دریا می رسد. بیشتر دریاچه های جهان از نوع آب شیرین هستند و تعداد دریاچه های آب شور کم است.
دریاچه، زیستگاهی است که می تواند میزبان تنوع زیستی قابل توجهی از انواع ماهی ها تا پرندگان و گیاهان باشد.
دریاچه ها از طریق فرورفتگی های درونی ناشی از دلایل مختلف مانند حرکات صفحات تکتونیکی و فعالیت های آتشفشانی ایجاد می شوند. از این رو، دریاچه های جهان از نظر عمق و ناحیه سطحی متفاوت هستند.
در ادامه فهرست 10 عمیقترین دریاچه جهان ارائه شده است.
دریاچه موتانو – اندونزی
عمق: 1940 فوت (590 متر)
موتانو یک دریاچه طبیعی است که در سولاوسی جنوبی، اندونزی قرار دارد. این دریاچه با بهرهمندی از آبی شفاف، یکی از مقاصد گردشگری در کشور اندونزی محسوب می شود.
دریاچه کریتر – اورگان، آمریکا
عمق: 1949 فوت (594 متر)
دریاچه ای فوق العاده دیدنی که زمانی آتشفشانی عظیم بود. آب این دریاچه که به واسطه رنگ آبی و شفافیت خود شناخته شده است به طور مستقیم از باران و برف سرچشمه می گیرد.
دریاچه گریت اسلیو – کانادا
عمق: 2015 فوت (614 متر)
عمیقترین دریاچه در آمریکای شمالی که در شمال کانادا، جایی که افراد کمی در آن زندگی می کنند، قرار دارد. دریاچه گریت اسلیو نیمی از سال با لایه ضخیمی از یخ پوشیده می شود.
دریاچه یسیک – قرقیزستان
عمق: 2192 فوت (668 متر)
دومین دریاچه آب شور بزرگ در جهان که به دلیل شوری آب و فعالیت زمینگرمایی هرگز یخ نمی زند. این دریاچه به به نام ایسیک کول (Issyk-Kul) به معنای “دریاچه داغ” نیز شناخته می شود، که ریشه در یخ نزدن آب آن به رغم قرارگیری در ارتفاع بالا دارد.
دریاچه نیاسا (دریاچه مالاوی) – موزامبیک، مالاوی، تانزانیا
عمق: 2316 فوت (706 متر)
این دریاچه طولانی میزبان تنوع زیستی شگفت انگیزی با بیش از 1000 گونه ماهی است. این بیش از 15 درصد از تمام گونه های ماهی های آب شیرین در جهان را در بر می گیرد. این دریاچه خانه کروکودیل های نیل، اسب های آبی و میمون ها نیز است.
دریاچه اُهیگینز/سن مارتین – شیلی، آرژانتین
عمق: 2742 فوت (836 متر)
این دریاچه بین دو کشور شیلی و آرژانتین گسترش یافته و با قله های پوشیده از برق احاطه شده است. در شیلی این دریاچه به نام اُهیگینز و در آرژانتین به نام به نام سن مارتین شناخته می شود و عمیقترین دریاچه در کل قاره آمریکا است.
دریاچه وستوک – قطب جنوب
عمق: 2590 فوت (900 متر)
همه دریاچه ها با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیستند. دریاچه عظیم وستوک با دیگر موارد معرفی شده در این فهرست اندکی متفاوت است و به راحتی قابل مشاهده نیست زیرا زیر حدود 4 کیلومتر یخ مدفون شده است.
دریای خزر (دریای کاسپین) – ایران، روسیه، ترکمنستان، قزاقستان، آذربایجان
عمق: 3363 فوت (1025 متر)
دریای خزر بزرگترین پهنه آبی کاملا محصور روی سیاره زمین محسوب می شود. در واقع، خزر رکوردهای مختلفی شامل بزرگترین دریاچه جهان، بزرگترین دریاچه آب شور جهان، بزرگترین حوزه رودخانه محصور جهان و سومین عمیقترین دریاچه جهان را در اختیار دارد.
دریاچه تانگانیکا – تانزاینا، کنگو، بروندی، زامبیا
عمق: 4823 فوت (1407 متر)
تانگانیکا یک پهنه آبی با تنوع زیستی چشمگیر و میزبان بیش از 18 درصد از ماهی های آب شیرین جهان است. این دریاچه از زمان عصر حجر میزبان جوامع ماهیگری بوده است. برخی از رنگارنگترین ماهی های آب شیرین جهان در دریاچه تانگانیکا وجود دارند.
دریاچه بایکال – روسیه
عمق: 5387 متر (1642 متر)
بایکال قدیمیترین، بزرگترین دریاچه آب شیرین و عمیقترین دریاچه روی سیاره زمین محسوب می شود. این دریاچه عظیم در سیبری قرار دارد و میزبان 20 درصد از آب شیرین غیرمنجمد جهان است. آب دریاچه بایکال به عنوان یکی از شفافترین نمونه ها در جهان شناخته می شود و میزبان تنوع زیستی قابل توجهی است. به عنوان نمونه، فک بایکال تنها در آب این دریاچه زندگی می کند.
منبع: عصرایران