میکروپلاستیک آب: چالشی که کره جنوبی در 10 ثانیه آن را حل خواهد کرد! (+عکس)
وجود میکروپلاستیک در آب چالشی است که پژوهشگران موسسه علوم و فناوری تگو کونگبوک (Daegu Gyeongbuk Institute of Science and Technology) کره جنوبی طراحی نویدبخشی را برای مبارزه با آن ارائه کرده اند…
موبنا – میکروپلاستیک ها تبدیل به یک مشکل زیست محیطی رو به رشد شده اند، اما اکنون پژوهشگران در کره جنوبی یک سامانه تصفیه آب جدید را توسعه داده اند که می تواند این ذرات ریز و همچنین آلاینده های دیگر را بسیار سریع و با کارایی بالا تصفیه کند.
با توجه به فراگیر بودن استفاده از پلاستیک در دنیای مدرن، جای شگفتی نیست که اساسا در همه جای سیاره زمین حتی در محیط هایی که بکر تصور می شوند می توان تکه های ریز آن را پیدا کرد. میکروپلاستیک ها از قطبی به قطب دیگر، و از عمیقترین گودال های اقیانوسی تا بلندترین قله های کوهستانی یافت شده و به زنجیره غذایی انسان نیز وارد شده اند.
تصفیه میکروپلاستیک ها از آب با فیلتری بسیار کارآمد
مواد مختلفی برای کمک به تصفیه میکروپلاستیک ها آزمایش شده اند که از آن جمله می توان به نانوستون های مغناطیسی، نانوسلولز، سیم های نیمهرسانا و ستون های تصفیه حاوی شن، ماسه و بیوفیلم ها اشاره کرد. اکنون، پژوهشگران در موسسه علوم و فناوری تگو کونگبوک (Daegu Gyeongbuk Institute of Science and Technology) در کره جنوبی طراحی جدید نویدبخشی را ارائه کرده اند.
عنصر کلیدی در این سامانه ماده ای است که به عنوان چارچوب تریازن کووالانسی (Covalent Triazene Framework) شناخته می شود. این یک ماده بسیار متخلخل با مساحت سطح بزرگ است، به این معنی که دارای فضای زیاد در داخل برای ذخیره مولکول هایی است که جذب می کند. مواد مشابه اخیرا نشان داده اند که در حذف رنگ های ارگانیک از فاضلاب صنعتی موثر هستند.
تیم پژوهشی با دقت مولکول های موجود در چارچوب تریازن کووالانسی را طراحی کردند تا هرچی بیشتر جاذب آب بوده و ماده را در معرض اکسیداسیون ملایم قرار دادند. فیلتر نهایی نشان داد که در حذف سریع میکروپلاستیک ها از آب موثر عمل می کند و حذف 99.9 درصد آلاینده ها طی 10 ثانیه گزارش شد. این ماده همچنین می تواند چندین بار بدون افت عملکرد مورد استفاده مجدد قرار بگیرد.
در آزمایشی دیگر، پژوهشگران نسخه ای از این پلیمر را توسعه دادند که می تواند نور خورشید را جذب کرده، انرژی را به گرما تبدیل کند و از آن برای تصفیه آلاینده ای دیگر به نام ترکیبات آلی فرار (Volatile Organic Compounds) استفاده کند. این محصول قادر به حذف 98 درصد از ترکیبات آلی فرار بود. یک نمونه اولیه که در آن از هر دو غشا استفاده شده بود قادر به حذف 99.9 درصد هر دو نوع آلاینده بود.
به گفته پروفسور پارک چی یونگ، نویسنده اصلی مطالعه، فناوری که ما در اینجا توسعه دادیم، یک نمونه بی رقیب برای تصفیه آب با بالاترین کارایی تصفیه در جهان است که 99.9 درصد میکروپلاستیک های فنلی و آلاینده های ترکیبات آلی فرار در آب را با سرعت بسیار زیاد حذف می کند. ما انتظار داریم که این به یک فناوری جهانی با بازده اقتصادی بالا تبدیل شود که امکان تصفیه آب آلوده و تولید آب آشامیدنی را حتی در مناطقی که منبع برق وجود ندارد، فراهم کند.
این پژوهش در نشریه Advanced Materials منتشر شده است.
منبع: عصرایران