سولهید؛ تولید انرژی تجدیدپذیر از پنل خورشیدی هیدروژنی(+فیلم و عکس)
فناوری مورد استفاده به یک پنل خورشیدی هیدروژنی اجازه می دهد 15 درصد از نور خورشید را به گاز هیدرژون تبدیل کند.
موبنا – شرکت مهندسی و طراحی کومت (Comate Engineering & Design)، دانشگاه کاتولیک لوون، و مقامات استان برابانت فلاندر بلژیک در حال توسعه پنل های خورشیدی هستند که از نور خورشید و هوا برای تولید هیدروژن استفاده می کند و این ماده می تواند برق مورد نیاز لوازم مختلف را تامین کند.
به گفته تیم پژوهشی حاضر در این پروژه که به نام سولهید (Solhyd) شناخته می شود، می توان با ذخیره هیدروژن از آن برای شارژ خودروهای الکتریکی نیز استفاده کرد. فناوری مورد استفاده این تیم به یک پنل خورشیدی هیدروژنی اجازه می دهد 15 درصد از نور خورشید را به گاز هیدرژون تبدیل کند. پنل های خورشیدی هیدروژنی فرصت هایی را در اشکال مختلف برای شرکت ها فراهم می کنند.
به عنوان نمونه، شرکت های حمل و نقل سوخت مورد نیاز ناوگانشان را با هیدروژن تولیدی خود تامین می کنند. از نظر تراکم و استفاده، این پنل های خورشیدی مشابه با پنل های خورشیدی عادی خواهند بود. سامانه کنترل امکان بهینه سازی کارایی را فراهم کرده و اندازهگیری های لازم را انجام می دهد.
توسعه پنل های خورشیدی هیدروژنی برای استفاده در مقیاس بزرگ
پنل های خورشیدی هیدرژونی پروژه سولهید نمونه ای نوآورانه با پتانسیل بازار آشکار محسوب می شوند. پنل هیدروژنی در حال حاضر فناوری منحصر به فردی در نظر گرفته می شود که بسترهای تجربی را برای حضور پژوهشگران و سازمان ها ایجاد می کند.
به گفته تیم پژوهشی، در شرایطی که هیدرژون سبز و پنل هایی که می توانند آن را تولید کنند به عنوان گزینه های تجدیدپذیر مناسب رشد و پیشرفت در سال های پیش رو معرفی شده اند، اما افراد هنوز باید قیمت چشمگیری را برای هزینه های خود بپردازند. همچنین، این پنل ها بیشتر شرکت هایی را هدف قرار می دهند که قادر به استفاده از ظرفیت های بزرگ در زمینه هایی مانند مزارع بادی هستند.
تیم شرکت کومت، دانشگاه کاتولیک لوون و استان بارابانت فلاندر در تلاش است تا با پروژه پنل های خورشیدی هیدرژونی خود این شرایط را تغییر دهد. آنها به در جریان بودن توسعه پنل های خورشیدی مقرون به صرفه که تنها از نور خورشید و هوا برای تولید هیدرژون سبز استفاده می کند، اشاره داشته اند.
منبع: عصرایران