به نقل از یک منبع معتبر، اینترنت استارلینک در ایران فعال است!
استارلینک در ایران فعال است! به گفته منبعی به نقل از ایلان ماسک، اینترنت استارلینک در ایران فعال است؛ اما چگونه میتوان از آن استفاده کرد؟
موبنا – موضوع داغ بحث این روزها که در میان اختلالات گسترده و قطعیهای اینترنت به سر میبریم، اینترنت ماهوارهای استارلینک است.
زمزمههای ورود استارلینک به ایران، از همان ابتدای شایعات قطع اینترنت شروع شد. ایلان ماسک در پاسخ به توییت یک کاربر ایرانی که درخواست راهاندازی استارلینک در ایران را داشت، اعلام کرد که درخواست معافیت از تحریمها برای ارسال تجهیزات اینترنت ماهوارهای به ایران را دارد. سپس وزارت خزانهداری آمریکا با این درخواست ایلان ماسک موافقت کرد. میتوانید شرح کامل تمام این اخبار و ماجرای ورود استارلینک به ایران را در مطلب «اینترنت ماهوارهای در ایران» بخوانید.
عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در رابطه با این موضوع گفت که استارلینک برای هرگونه فعالیتی در ایران نیاز به اخذ مجوز دارد. وی احتمال هرگونه فعالیت بدون مجوزی از سوی استارلینک در ایران را بعید خواند. پس از آنکه ایلان ماسک رسماً اعلام کرد درحال فعالسازی استارلینک در ایران است، با خبر فیلتر شدن وبسایت رسمی استارلینک مواجه شدیم. این اتفاق برای ایلان ماسک، اقدامی بدیهی از سوی دولت برای مخالفت با راهاندازی و فعال شدن اینترنت ماهوارهای استارلینک در ایران بود.
اینترنت استارلینک در ایران فعال است؛ اما چگونه باید از آن استفاده کرد؟
روز گذشته، یک پژوهشگر و آنالیزور ایرانی که منبع نسبتاً قابل قبولی محسوب میشود، در توییتر خود اینگونه نوشت:
من با ایلان ماسک درباره استارلینک در ایران صحبت کردم و او این اجازه را به من داد که از او اینگونه نقل قول کنم: «استارلینک اکنون در ایران فعال است. برای استفاده از آن نیاز به ترمینال (دستگاههای گیرنده اینترنت ماهوارهای) درون کشور وجود دارد. به نظر من اینگونه میرسد که دولت ایران با این موضوع مخالف است؛ ولی هرکسی بتواند به ایران ترمینال وارد کند، استارلینک کار خواهد کرد.»
صبحتهای ایلان ماسک نشان میدهد که اینترنت استارلینک در ایران فعال است، ولی «در دسترس» نیست! برای دسترسی به این اینترنت نیاز به گیرندههای آن وجود دارد که هرچند قیمت دلاری آنها خیلی بالا نیست، ولی اگر به تومان حساب کنیم، گران قیمت محسوب میشوند.
این منبع در ادامه گفت که وزرای دولت بایدن نسبت به ارسال ترمینالهای گیرنده استارلینک به ایران نظر مثبتی دارند، ولی با دو چالش بسیار بزرگ همراه هستند: تدارکات و هزینه!
آمادهسازی ارسال هزاران گیرنده به ایران، میلیونها دلار هزینه خواهد داشت؛ هرچند این چالش نسبتاً قابل برطرف شدن است. چالش بزرگتر تدارکات و برنامهریزی صادرات این محصولات است! ایلان ماسک و شرکت USG به تازگی بیش از ۱۵ هزار پکیج کامل استارلینک را به اوکراین فرستادهاند، ولی دولت اوکراین رابطه خوبی با آنها دارد و همکاری میکند.
وی بر این باور است که این چالش هم رفعشدنی است، ولی حمایت زیادی از استارلینک و USG نیاز دارد و علاوه بر آن، کمک مغز متفکرهای ایرانی که بسیاری از آنها هم از دوستان ایلان ماسک هستند، لازم است.
منبع: ایسنا