وضعیت کیفیت شبکه اپراتورها بهتر شد
معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری گفته است که وضعیت کیفیت شبکه اپراتورها در مقایسه با سال گذشته بهتر شده، اما برای بهبود کیفیت سرویس، توسعه شبکه از سوی اپراتورها الزامی است.
موبنا – عیسی زارعپور -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- نیز بهتازگی درباره واگذاری فرکانس به اپراتورها گفته بود: سال گذشته فرکانس ۲۳۰۰ را به اپراتورهای همراه واگذار کردیم. بعضی از اپراتورها تجهیزات لازم برای استفاده از این فرکانس را وارد کشور کرده یا از تجهیزات بومی استفاده کردند و آن را روی فضای فرکانسی نصب کردهاند. طبق گزارشی که از سرعت اپراتورهای همراه منتشر شده، مشخص است که اپراتوری که تجهیزات را وارد و نصب کرده، در سه ماه اخیر توانسته سرعت بیشتری را در اختیار کاربرانش قرار دهد.
وی ادامه داد: ما امسال واگذاری فرکانس جدید هم خواهیم داشت و منتظر نماندهایم که فیبرنوری راه بیفتد تا دسترسی به کیفیت و سرعت بهتر را به ۳ سال دیگر حواله دهیم، هرچند که این پروژه نیز با سرعت جلو میرود. ما در حوزه ارتباطات همراه که زندگی مردم به آن وابسته شده است کارهای اساسی را انجام میدهیم. برای نمونه امسال فرکانس ۳۵۰۰ را آماده واگذاری کرده و در اختیار اپراتورها قرار خواهیم داد. اپراتورها باید تجهیزات خود را روی این فرکانس نصب کنند. هرجا که این فرکانسهای جدید فعال شود یعنی مشترکان سرعتهای بسیار بهتری را تجربه خواهند کرد.
در این باره معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) گفته است: وضعیت کیفیت شبکه اپراتورها در مقایسه با سال گذشته بهتر شده، اما برای بهبود کیفیت سرویس، توسعه شبکه از سوی اپراتورها الزامی است. توسعه شبکه از این جهت الزامی است تا از ناپایداری که در ارائه خدمات وجود دارد، کاسته شود.
مجید حقی با بیان اینکه وابستگی کیفیت سرویس به تغییرات مصرف ترافیک، نیاز به توسعه و ارتقای شبکه را ضروری میسازد، نصب و راهاندازی سایتهای جدید باند ۲۳۰۰ مگاهرتز را گام مهمی در جهت رسیدن به پایداری شبکه دانست.
وی، با بیان اینکه افزایش نسبی سرعت هر دو اپراتور در شهرهای بزرگی نظیر مشهد، اصفهان و شیراز در فروردین ماه، حاصل تشکیل کارگروههای مختلف وزارت ارتباطات و اقدامات عملیاتی اپراتورها بوده، تاکید کرد: براساس گزارش دریافتی از سامانههای فنی اپراتورها، متوسط شاخصهای کیفیت شبکه (QoS) بهتر شده است اما اقدامات توسعه شبکه باید با جدیت دنبال شود تا در صورت افزایش مصرف مردم و ترافیک شبکه، دوباره کیفیت ارائه سرویس کاهش نیابد.
طبق اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، حقی یکی از مهمترین عوامل کاهش کیفیت شبکه را استفاده غیرمجاز از دستگاههای تکرارکننده دانست که در برخی ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرد و باعث بروز اختلال و افت کیفیت شبکه در محیط اطراف ساختمان میشود.
وی با اشاره به در پیش بودن ایام راهپیمایی اربعین و پیشبینی افزایش چشمگیر حجم مصرفی دیتا در مسیرهای حرکت زائرین حسینی از اپراتورها خواست تمهیدات لازم را برای پایداری شبکه در این رویداد بزرگ بیاندیشند. مجید حقی همچنین از انتشار گزارش وضعیت شبکه اپراتورها بر روی پورتال رگولاتوری خبر داد.
منبع: ایسنا