مسابقه عکس روز جهانی اقیانوس و نماهایی شگفت انگیز از حیات زیرآبی (+عکس)
برای جلب توجهات به سمت آلودگی اقیانوس ها و حفظ حیات دریایی، هشتم ژوئن به عنوان روز جهانی اقیانوس ها نامگذاری شده است. در همین ارتباط، یک مسابقه سالانه عکس نیز توسط سازمان ملل برگزار می شود.
موبنا؛ محمدمهدی حیدرپور – اقیانوس ها پهنه های آبی وسیع و تا اندازه زیادی ناشناخته هستند که نقش مهمی در ادامه حیات در کره زمین ایفا می کنند. اما آنها نیز از گزند فعالیت های مخرب انسان در امان نمانده و مواردی مانند زباله های پلاستیکی و روند اسیدی شدن آب، زیستبوم های دریایی را هرچه بیشتر در معرض خطر قرار داده اند. برای جلب توجهات به سمت آلودگی اقیانوس ها و حفظ حیات دریایی، هشتم ژوئن به عنوان روز جهانی اقیانوس ها نامگذاری شده است. در همین ارتباط، یک مسابقه سالانه عکس نیز توسط سازمان ملل برگزار می شود. بیش از 1,400 عکس در بخش های مختلف مسابقه عکس روز جهانی اقیانوس امسال حضور داشتند. در ادامه برندگان بخش های مختلف که نمایی جالب توجه از دنیای زیر آب را نمایش می دهند، ارائه شده اند.
ماهیگیرانی که در نزدیکی مجمع الجزایر سولور در اندونزی مشغول ماهیگیری با نخ هستند. این روش نوعی ماهیگیری پایدار بدون استفاده از تور و نیزه است. این عکس که توسط رنه کاپوتزولا گرفته شده است جایگاه نخست را در بخش “اقیانوس، زندگی و معیشت” کسب کرد.
ساردین های که تلاش می کنند از دست یک نیزه ماهی راهراه فرار کنند. این عکس که توسط جاکوپو برونتی در خلیج مگدالنا در مکزیک گرفته شده است، جایگاه دوم را در بخش اقیانوس، زندگی و معیشت کسب کرد.
غواص ماهیگیر که در تلاش برای شکار ماهی تن زردباله با یک تفنگ نیزه ای است. این عکس توسط هنلی اسپیرز، عکاس انگلیسی در سواحل کاستاریکا گرفته شده است و جایگاه سوم را در بخش اقیانوس، زندگی و معیشت کسب کرد.
این نرمتن دریایی به رنگ آبی روشن که به نام لیسه دریایی اژدهای آبی شناخته می شود در حال خوردن یک عروس دریایی است. این عکس توسط ویکتور نونز در سواحل جزایر قناری اسپانیا گرفته شده است و دیپلم افتخار در بخش اقیانوس، زندگی و معیشت را دریافت کرد.
عکسی هوایی از صخره کالور در جزایر فارو، دانمارک. پاول زیگمونت با استفاده از یک پهپاد این عکس هوایی را گرفته است که جایگاه نخست در بخش “منظره دریایی از بالای آب” را برای وی به ارمغان آورد.
نمایی هوایی از دو جزیره کوچک در جزایر سیشل. این عکس نمای چشم پرنده که توسط کریستوف میسون پارکر گرفته شده است در جایگاه دوم بخش منظره دریایی از بالای آب قرار گرفت.
تصویری هوایی از یک نهنگ آبی. رافائل فرناندز این عکس هوایی را از بزرگترین حیوان جهان گرفته است که جایگاه سوم در بخش منظره دریایی از بالای آب را برای وی به ارمغان آورد. این عکس در سواحل باخا کالیفرنیا سور مکزیک گرفته شده است.
شیر دریایی کالیفرنیایی که چانه خود را می خاراند. این عکس در لا هویا کالیفرنیا گرفته شده و در آن یک شیر دریایی کالیفرنیایی پس از شنا در آب سرد از آفتاب صبحگاهی لذت می برد. این عکس که توسط متیو مایر گرفته شده است دیپلم افتخار در بخش منظره دریایی از بالای آب را دریافت کرد.
فرانسیسکو پاکو سدانو با این عکس جایگاه نخست در بخش “هنر عکس اقیانوسی دیجیتال” را از آن خود کرد. این تصویر ویرایش شده با الهام از فیلم “علاءالدین، غار عجایب” شکل گرفته است.
برت استنلی جایگاه دوم در بخش هنر عکس اقیانوسی دیجیتال را برای این تصویر کسب کرد که به اثر خریدهای کور و استفاده بی رویه انسان از پلاستیک بر اقیانوس ها اشاره دارد.
نیمرخی رنگارنگ که در آن مرجان ها و ماهی ها دیده می شوند جایگاه سوم در بخش هنر عکس اقیانوسی دیجیتال را برای رناتا رومئو به ارمغان آورد.
سایاکا ایچینوسکی با این عکس که تخم های کوچک ماهی با چشمانی درشت را نشان می دهد، جایگاه نخست در بخش “چهره های دریا” را کسب کرد. به گفته این عکاس ژاپنی، این عکس که در هوکایدو گرفته شده است به غازماهی زرد تعلق دارند.
عکسی از یک آمفیپاد کوچک کنجکاو که توسط سم برجس، عکاس آمریکایی گرفته شده است، جایگاه دوم در بخش چهره های دریا را کسب کرد. این عکس در خلیج بودگا در کالیفرنیا گرفته شده است. خانه این آمفیپاد که نوعی سخت پوست است از کاهوی دریایی و ابریشم آمفیپاد ساخته شده است.
ایوانز باودین با این عکس از یک کوسه ماکو پوزه کوتاه در هنگام غروب آفتاب جایگاه سوم در بخش چهره های دریا را کسب کرد. این عکس در ساحل باخا کالیفرنیا سور در مکزیک گرفته شده است.
این عکس زیبا توسط تام سنت جورج از یک غواص در غار زیبای زیرآبی در مکزیک گرفته شده است و جایگاه نخست در بخش “کشفیات اقیانوسی” را به این عکاس اختصاص داد. شبه جزیره یوکاتان در مکزیک میزبان بزرگترین سیستم غار زیرآبی جهان است.
جایگاه دوم در بخش کشفیات اقیانوسی به این عکس از هانس کلوسترمان اختصاص یافت که شکار ماهی های ساردین توسط ماهی های تن را نشان می دهد. این عکس نیز در باخا کالیفرنیا سور در مکزیک گرفته شده است.
عکسی که توسط سیراچای آرونروگستیچای از یک گور زیرآبی و بقایای یک نهنگ براید گرفته شده است، جایگاه سوم در بخش کشفیات اقیانوسی را کسب کرد. این عکس از کف اقیانوس در پارک ملی مو کو لانتا در تایلند گرفته شده است.
عکسی از نور تاکر که یک شیر دریایی را مشغول بازی در یک غار زیرآبی در مکزیک نشان می دهد، برنده بخش “منظره دریایی زیرآبی” شد. این عکس در لس ایسلوتس در مکزیک گرفته شده است.
عکسی زیبا از هزاران ماهی ساردین که توسط مارکیونه جیاکوم در فیلیپین گرفته شده است، جایگاه دوم در بخش منظره دریایی زیرآبی را به خود اختصاص داد. این عکس در ساحل جزیره سبو در فیلیپین گرفته شده است.
جایگاه سوم در بخش منظره دریایی زیرآبی به این عکس از کوین دی وری اختصاص یافت که از گیاهان دریایی رنگارنگ در ساحل پاپوآ غربی اندونزی گرفته شده است. پرتوهای نور خورشید بر زیبایی هایی این منظره افزوده اند.
منبع: عصرایران