دستگاهی که هوا را برای ارتش آمریکا به آب تبدیل می‌کند

یک دستگاه که با فناوری چاپ سه بعدی ساخته شده قادر است با استخراج آب از هوا تا 150 سرباز را سیراب کند.

موبنا – به گزارش آی‌ای، تیمی از محققان به سرپرستی موسسه تحقیقات “جنرال الکتریک” حائز قراردادی چند میلیون دلاری برای تولید دستگاه‌های چاپ سه بعدی شده است که به عنوان بخشی از برنامه “استخراج آب جوی”(AWE) متعلق به “دارپا”(DARPA) رطوبت موجود در جو را جمع آوری کرده و آن را به آب آشامیدنی تبدیل می‌کنند

نمونه‌های اولیه این دستگاه که در نهایت می‌توانند برای 150 سرباز حتی در محیط‌های صحرایی آب فراهم کنند از اصول تبادل حرارت برای برداشت آب از هوا استفاده می‌کنند.

استخراج کارآمد آب از هوا یک مزیت بزرگ برای ارتش ایالات متحده است، زیرا نیاز به سرمایه‌گذاری در ساخت زنجیره‌های تأمین آب برای مأموریت‌ها را در محیط‌های دور دست از بین می‌برد.

با این حال امروزه اکثر دستگاه‌های جذب آب جوی با همان اصول رطوبت‌گیر در یک واحد تهویه مطبوع استاندارد کار می‌کنند که حجیم هستند و در محیط‌های خشک کار نمی‌کنند.

نوشته های مشابه

بنابراین با توجه به این نکته، هدف برنامه “AWR” توسعه دستگاه‌های کوچکتر، سبکتر و کارآمدتر برای استخراج آب جوی است.

در نهایت این پروژه 14.3 میلیون دلاری با هدف ایجاد یک جاذب آب ساخته شده است که توسط 4 سرباز قابل جابجایی باشد و بتواند آب آشامیدنی را برای 150 نفر تأمین کند.

یک تیم تحقیقاتی با نام “AIR2WATER” یکی از پنج تیمی است که بودجه دریافت می‌کند و اکنون در حال تولید مواد پوششی به نام “جاذب” و همچنین مبدل‌های حرارتی چاپ سه بعدی است تا جاذب‌ها را کارآمدتر کند.

مهندسان شیمی در دانشگاه “برکلی” و دانشگاه “ساوث آلاباما” نیز در تلاش هستند مواد جاذب مناسبی را بیابند که بتواند مایعات را بدون جذب آنها بازیابی کند.

در همین حال، تیم محققان “جنرال الکتریک”، مبدل‌های حرارتی چاپ سه بعدی شده را که با دقت تطبیق داده شده‌اند، تولید می‌کند که گرما را به مواد جاذب منتقل می‌کند. این گرما اساساً به عنوان مکانیزم آزادسازی مواد جاذب عمل می‌کند که باعث می‌شود آب جذب شده آزاد شود.

در حقیقت نمونه اولیه تیم “AIR2WATER” از توانایی بالایی برای عرضه در بازار غیرنظامی برخوردار است، جایی که می‌تواند به ساکنان شهرها و روستاهای دور افتاده کمک کند تا به آب تمیز مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند.

 منبع: ایسنا 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا