ابزاری برای تشخیص سریع و کمهزینه کروناویروس
پژوهشگران انگلیسی، روشی برای تشخیص کووید-۱۹ ابداع کردهاند که کمهزینه است و عملکرد سریعی دارد.
مجله آنلاین موبنا – به گزارش فیز، پژوهشگران “دانشگاه وارویک”(University of Warwick) انگلستان در بررسی جدیدی نشان دادهاند که یک ابزار تشخیصی جدید میتواند با بررسی ترکیبات قندی بدن، به شناسایی کووید-۱۹ بپردازد. ابداع این ابزار، گام قابل توجهی در تشخیص کووید-۱۹ به شمار میرود و امکان آزمایش قابل اطمینان را در آینده فراهم میکند.
تشخیص کووید-۱۹ در حال حاضر به تجهیزات گوناگون و ابزاری مانند سواب بینی نیاز دارد و آماده شدن نتایج آزمایشها نیز زمان میبرد. شاید ابزاری که پژوهشگران دانشگاه “وارویک” ابداع کردهاند، بتواند امکان تشخیص عفونت ناشی از کروناویروس را بدون نیاز به تجهیزات متداول فراهم کند.
این ابزار تشخیصی، از قندهای موسوم به “گلیکان”(glycan)، برای شناسایی ویروس استفاده میکند. کاربرد این ابزار، به ابزار خانگی بررسی بارداری شباهت دارد.
در شرایط کنونی همهگیری کروناویروس، نیاز فوری به ابزار تشخیصی جدید به خصوص ابزاری که نتایج آزمایش را به سرعت آماده میکنند، احساس میشود.
پروفسور “متیو گیبسون”(Matthew Gibson)، از پژوهشگران این پروژه گفت: گروه ما، کارآیی این روش تشخیصی را با آزمایش آن روی یک ویروس مشابه کروناویروس که جایگزین ایمنتری برای بررسی است، نشان دادهاند. بررسیها نشان میدهند که این قالب تشخیصی میتواند نه تنها پروتئینهای جدا شده از سطح ویروس، بلکه ویروسهای واقعی را نیز تشخیص دهد.
وی افزود: نتایج به دست آمده، به ما امکان میدهند تا این سیستم را بهتر تنظیم کنیم و بیشتر یاد بگیریم که چگونه محدودیتهای تشخیص را بهبود ببخشیم و چگونه نمونهها را به ابزار ارائه دهیم. گام بعدی ما، بررسی نمونههای به دست آمده از بیماران و درک میزان حساسیت این ابزار است.
گیبسون ادامه داد: شناسایی سریع ویروس، هم برای مراقبت از سلامت و هم برای بازگرداندن جامعه به شرایط عادی، حیاتی است. فناوری ما که بسیار کم هزینه است، میتواند با استفاده از گلیکانها به تشخیص کروناویروس بپردازد.
دکتر “جیمز لپورث”(James Lapworth)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ابداع یک ابزار تشخیصی که ظرفیت شناسایی کووید-۱۹ را داشته باشد، یک نیاز فوری و جهانی است. این روش، مزایای قابل توجهی دارد زیرا میتواند نتایج را به سرعت آماده کند و به تجهیزات یا آموزشهای خاصی نیاز ندارد.
این پژوهش، در مجله “ACS Central Science” به چاپ رسید.
منبع: ایسنا