با چه سیمکارتهایی میتوان گوشی مسافری رجیستر کرد؟
رجیستری گوشی مسافری از این پس منوط به درج شماره سیمکارتی است که حداقل ۲۰ روز از زمان فعالسازی اعم از صدور اولیه یا انتقال مالکیت آن گذشته باشد.
مجله آنلاین موبنا – طرح رجیستری یا شناسنامهدار کردن تجهیزات سیمکارتخور از همان زمان که بهعنوان راهی برای مبارزه با قاچاق مطرح شد، با چالشهایی همراه بود. در اولین تجربه این طرح که برمبنای IMEI گوشیها بود، این کد قابل جعل بود و به همین دلیل در جدیدترین اجرای رجیستری، تلاش شد با ترکیب دو شناسه گوشی و سیمکارت به صورت همزمان، از شکست دوباره این طرح جلوگیری شود.
از طرف دیگر، با اجرای رجیستری برای تمامی برندهای گوشی، افرادی که منافعشان از طریق قاچاق تامین میشد، دست به کارهای مختلفی برای دور زدن این طرح زدند. یکی از این راهها، واردات چمدانی گوشیهای مسافری بود؛ زیرا افرادی که به این شیوه گوشیهای خود را وارد میکردند، از پرداخت ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده معاف شده و از معافیتهای گمرکی نیز بهره میبردند. این موضوع باعث شد مسوولان روش دریافت مستقیم کد فعالسازی گوشی مسافری پس از پرداخت عوارض و ثبت موفق شناسه سریال دستگاه در گمرک جایگزین شود که با اتصال گمرک به سامانه همتا امکانپذیر شد.
روش دیگری که واردکنندگان غیررسمی و قاچاقچیان گوشی برای استفاده از گوشیهای قاچاق انتخاب کردند، استفاده از اطلاعات مسافران واقعی بود که اگرچه خودشان اقدام به واردات گوشی نکردهاند، اما برخی با گرفتن اطلاعات از آنها، اقدام به واردات گوشی به اسمشان کردند. اگرچه با تصمیم به افزایش تعرفه گمرکی و حذف معافیت ۸۰ دلاری برای واردات تلفن همراه مسافری، واردات غیررسمی گوشی تا حد زیادی کاهش یافت، اما هنوز هم استفاده از روشهایی که سعی در فروش گوشیهای وارداتی غیررسمی دارند، ادامه دارد.
شرایط جدید اظهار مسافری تلفن همراه (رجیستری)
در این راستا گمرک ایران نیز بهتازگی در اطلاعیهای اعلام کرد که پیرو صورت جلسه شماره ۴۸ کمیته راهبری طرح رجیستری سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و شماره نامه ۱۰۰/۲۹۶۰۱ مورخ ۱۹ مردادماه سال جاری، اظهار مسافری تلفن همراه (رجیستری) منوط به درج شماره سیمکارتی است که حداقل ۲۰ روز از زمان فعالسازی آن اعم از (صدور اولیه، IMSWAPS، انتقال مالکیت و …) گذشته باشد که در تاریخ ۹ مردادماه، در زیر سامانه دوراظهاری مسافری (رجیستری تلفن همراه) اعمال شده است. در صورت بروز مشکل با شماره تلفن ۱۹۵ تماس حاصل کنید.
به گزارش ایسنا، با توجه به اینکه با پایش سامانه شناسایی و مبارزه با قاچاق، سوءاستفاده عدهای از رویه مسافری محرز شده است، این سامانه به متخلفان هشدار داده با افرادی که در این زمینه تخلف کنند، برخورد میشود و در صورت ادامه این رفتار، علاوه بر قطع گوشیهای ثبتشده، نسبت به معرفی متخلفین به مراجع امنیتی یا قضایی اقدام خواهد کرد و متخلفین علاوه بر مجازاتهای مندرج در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز طبق قانون جرایم رایانهای نیز تا دو سال حبس در پیش خواهند داشت.
از طرفی کسانی که قصد خرید تلفن همراه دارند نیز باید قبل از خرید، از طریق #۷۷۷۷* استعلام اصالت کرده و در صورت مسافری بودن یا ثبت نشدن تلفن همراه، از خرید امتناع کنند، زیرا ثبت تلفن همراه از طریق رویه مسافری، صرفاً برای مصارف غیرتجاری و برای استفاده شخصی مسافر مجاز بوده و هر زمان که هر تخلفی در مراحل ثبت آن احراز شود، مسدود خواهد شد.
منبع: ایسنا