اکالیپتوس رنگین‌کمانی؛ عجیب ترین درخت جهان! (+تصاویر)

اکالیپتوس رنگین‌کمانی درختی عجیب با تنه‌ی زیبا و رنگارنگ است. تنه‌ی این درخت پوسته‌ریزی دوره‌ای دارد که پس از آن لایه‌ای به رنگ سبز به جا می‌ماند.

مجله آنلاین موبنا؛ مریم عباسی – این لایه بعدها دوباره تغییر رنگ می‌دهد. این پوسته‌ریزی و تغییر رنگ بارها و در بخش‌های مختلف تنه‌ی درخت اکالیپتوس اتفاق می‌افتد. علاوه بر این، چندین رنگ جدید نیز در این چرخه تولید می‌شوند. نتیجه‌ی نهایی این چرخه درختی شگفت‌انگیز با تنه‌ی رنگارنگ است.

وجود رنگ‌های مختلف در گل‌ها، میوه‌ها و حتی برگ‌های درختان در  فصل پاییز پدیده‌ای بسیار عادی است، اما وجود رنگ‌های متفاوت در تنه‌ی یک درخت پدیده‌ای منحصربفرد و شگفت‌آور است. اکالیپتوس رنگین‌کمانی بومی پاپوآ گینه‌نو، اندونزی و فیلیپین هستند.

مطالعات زیادی برای پی بردن به علت دقیق وجود رنگ‌های متفاوت روی تنه‌ی این نوع درختان صورت نگرفته، اما پرفسور دیوید لی از دانشگاه بین‌المللی فلوریدا یک تئوری تجربی برای توضیح این پدیده ارائه کرده است. به گفته‌ی او، هر تنه یک توالی از پوسته‌های نازک و صیقلی تولید می‌کند. هر پوسته با لایه‌ای از سلول‌های شفاف و نازک پوشیده شده که به ما امکان دیدن کلروفیل‌های ذخیره‌شده در سلول‌های زیرین را می‌دهد.

با افزایش عمر سطح تنه‌ی درخت، سلول‌های شفاف روی سطح بیرونی‌ترین پوسته با رنگدانه‌هایی به نام تَنینز (Tannins) پر می‌شوند. این رنگدانه‌ها ممکن است قرمز، زرد یا قهوه‌ای باشند. ترکیب مقادیر مختلف از این رنگدانه‌ها و همچنین، کاهش مقدار کلروفیل می‌توانند در ایجاد رنگ‌های مختلف روی تنه‌ی اکالیپتوس رنگین‌کمانی نقش داشته باشند.

سبز، نارنجی، زرد، قرمز، خرمایی، قهوه‌ای، بنفش و آبی از جمله رنگ‌هایی هستند که روی تنه‌ی این درخت دیده می‌شوند. گاهی این رنگ‌ها به قدری درخشان و غنی هستند که به نظر تصنعی می‌آیند.

اکالیپتوس رنگین‌کمانی در بسیاری از نقاط زمین کاشته و پرورش داده می‌شود، اما رنگ‌های تنه‌ی این درختان خارج از زیستگاه بومی خود کمرنگ‌تر است. از آنجا که چرخه‌ی پوسته‌ریزی و تشکیل لایه‌ی سبز و تغییر رنگ سبز به رنگ‌های دیگر در نقاط مختلف یک درخت اتفاق می‌افتد، همه درختان اکالیپتوس رنگین‌کمانی ظاهری متفاوت با یکدیگر دارند و هیچ دو درختی را نمی‌توان یافت که ظاهر کاملا مشابه با یکدیگر داشته باشند.

این درختان رشد بسیار سریعی دارند و ممکن است در زیستگاه خود بین 30 تا 46 متر ارتفاع داشته باشند.

اکالیپتوس رنگین‌کمانی گل‌های عجیبی دارد. گل‌های آن فاقد اندام‌های گلبرگ و کاسبرگ بوده و فقط پرچم و مادگی دارند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا