فرمول نوشیدنی برای مقابله با حالت تهوع

در پزشکی سنتی، بابونه برای آرامش عضلات دستگاه گوارش و درمان شرایطی مانند بیماری حرکت، حالت تهوع، استفراغ، گاز، و سوء هاضمه استفاده شده است.

مجله آنلاین موبنا؛ محمدمهدی حیدرپور – نوشیدن یک فنجان چای گرم یکی از موثرترین روش ها برای تسکین ناراحتی معده است، به ویژه اگر با احساس حالت تهوع مواجه باشید. حالت تهوع به شرایطی گفته می شود که فرد با ناراحتی معده و نیاز به استفراغ مواجه است.

برخی چای ها نشان داده اند که به تسکین حالت تهوع به هر دلیلی، از بیماری حرکت تا عوارض شیمی درمانی و بارداری کمک می کنند. در ادامه با برخی از بهترین چای ها برای مقابله با حالت تهوع بیشتر آشنا می شویم.

چای بابونه

فرمول نوشیدنی برای مقابله با حالت تهوع

چای بابونه از گیاه گلدار بابونه که عطر و طعمی خاص و فواید سلامت مختلف را ارائه می کند، تهیه می شود.

در پزشکی سنتی، بابونه برای آرامش عضلات دستگاه گوارش و درمان شرایطی مانند بیماری حرکت، حالت تهوع، استفراغ، گاز، و سوء هاضمه استفاده شده است.

نتایج مطالعه ای که طی یک بازه زمانی 4 ماهه و با حضور 65 زن که تحت شیمی درمانی قرار داشتند، انجام شد، نشان داد مصرف 500 میلی گرم عصاره بابونه دو بار در روز به کاهش تعداد دفعات استفراغ کمک کرده است.

در همین حال، مطالعه ای با حضور 105 زن نشان داد که مصرف عصاره بابونه تاثیرگذاری بیشتری نسبت به زنجبیل در کاهش حالت تهوع و استفراغ ناشی از بارداری داشته است.

با این وجود، به این نکته اشاره شده است که زنان باردار باید پیش از نوشیدن چای بابونه با پزشک خود مشورت کنند زیرا این نوشیدنی و چای های گیاهی دیگر ممکن است خطری برای بارداری آنها ایجاد کند.

در شرایطی که این مطالعات عصاره های بسیار غلیظ بابونه را مورد بررسی قرار داده اند، چای بابونه نیز ممکن است آثاری مشابه را ارائه کند.

برای تهیه چای بابونه، شما می توانید یک قاشق غذاخوری (2 گرم) بابونه خشک شده را در یک فنجان (240 میلی لیتر) آب جوش برای 5 تا 10 دقیقه دم کنید.

چای زنجبیل

فرمول نوشیدنی برای مقابله با حالت تهوع

چای زنجبیل یک نوشیدنی گیاهی است که از ریشه زنجبیل تهیه می شود. این ریشه هزاران سال است که به عنوان درمانی طبیعی برای حالت تهوع استفاده می شود و افزودن آن به آبنبات ها، قرص ها، و محصولات جویدنی برای تسکین ناراحتی معده رایج است.

یک بررسی که شامل 9 مطالعه می شد، نشان داد که زنجبیل حالت تهوع و استفراغ ناشی از بیماری صبحگاهی، شیمی درمانی، برخی داروها و عمل جراحی را تسکین می دهد.

مطالعه ای دیگر با حضور 576 نفر که تحت شیمی درمانی قرار داشتند، نشان داد که مصرف 0.5 تا 1 گرم زنجبیل در مقایسه با گروهی که دارونما دریافت می کردند، به طور قابل توجهی شدت حالت تهوع را کاهش داده است.

اگرچه بیشتر مطالعات بر عصاره ها و مکمل های بسیار غلیظ زنجبیل متمرکز بوده اند، این احتمال وجود دارد که چای زنجبیل نیز فوایدی مشابه را ارائه کند.

برای تهیه چای زنجبیل می توانید یک تکه زنجبیل را پوست گرفته و رنده کنید. سپس به آن آب جوش اضافه کنید و با توجه به این دوست دارید قدرت عطر و طعم این نوشیدنی چه اندازه باشد اجازه دهید 10 تا 20 دقیقه دم بکشد. سپس، آن را از صافی عبور داده و اندکی عسل، دارچین یا لیمو به چای اضافه کنید.

چای عسل لیمو

فرمول نوشیدنی برای مقابله با حالت تهوع

چای عسل لیمو یک نوشیدنی محبوب است که عطر و طعم تازه و طراوت بخش لیمو را با شیرینی عسل ترکیب می کند.

مطالعات مختلف نشان داده اند که رایحه لیمو به تنهایی نیز می تواند به تسکین حالت تهوع کمک کند.

به عنوان مثال، مطالعه ای با حضور 100 زن باردار نشان داد که بو کردن روغن اساسی لیمو به کاهش چشمگیر حالت تهوع و استفراغ منجر شده است.

در همین حال، عسل به متعادل کردن محتوای اسیدی لیمو کمک می کند. همچنین، عسل از خواص ضد باکتری برخوردار است که ممکن است از انسان در برابر عفونت هایی که می توانند به حالت تهوع منجر شوند، محافظت کند.

آماده کردن چای عسل لیمو راحت است. شما می توانید 2 قاشق چایخوری (10 میلی لیتر) آبلیمو تازه و 2 قاشق چایخوری (15 میلی لیتر) عسل را در 1 فنجان (240 میلی لیتر) آب جوش ترکیب کنید.

چای رازیانه

فرمول نوشیدنی برای مقابله با حالت تهوع

رازیانه یک گیاه دارویی معطر است که ارتباط نزدیکی با هویج، کرفس، گشنیز و شوید دارد. این گیاه دیر زمانی است که به عنوان یک درمان طبیعی برای طیف گسترده ای از بیماری ها از جمله معده درد، اسهال و یبوست استفاده می شود.

برخی از این خواص از پشتیبانی علمی برخوردار هستند.

به عنوان مثال، یک مطالعه با حضور 80 زن نشان داد که مصرف یک کپسول حاوی 30 میلی گرم رازیانه پیش از قاعدگی به کاهش علائم ناشی از این دوره، مانند حالت تهوع و ضعف کمک می کند.

مطالعه ای دیگر با حضور 159 نفر نشان داد که نوشیدن 1 فنجان (240 میلی لیتر) چای رازیانه در روز به بهبود سلامت گوارش، ریکاوری روده و حرکات منظم روده پس از عمل جراحی کمک کرده است.

شما می توانید چای رازیانه را با افزودن 1 قاشق چایخوری (2 گرم) تخم رازیانه خشک شده به یک فنجان (240 میلی لیتر) آب جوش تهیه کنید. اجازه دهید این ترکیب برای 5 تا 10 دقیقه دم بکشد، سپس آن را از یک صافی عبور داده و مصرف کنید.

چای نعناع بیابانی

فرمول نوشیدنی برای مقابله با حالت تهوع

چای نعناع بیابانی یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی ها برای درمان معده درد و حالت تهوع است.

در مطالعاتی با حضور سوژه های حیوانی، روغن نعناع بیابانی توانایی خود در کاهش درد و شل کردن عضلات دستگاه گوارش را نشان داد.

مطالعه ای دیگر با حضور 123 نفر نشان داد که تنها استنشاق روغن نعناع بیابانی به طور قابل توجهی حالت تهوع پس از عمل جراحی را کاهش داده است.

چای نعناع بیابانی احتمالا فواید سلامت مشابه با روغن خود را ارائه می کند.

شما می توانید 10 تا 15 برگ نعناع بیابانی را در 1 فنجان (240 میلی لیتر) آب جوش ریخته و اجازه دهید برای 10 تا 15 دقیقه دم بکشد.

چای شیرین بیان

فرمول نوشیدنی برای مقابله با حالت تهوع

شیرین بیان یک گیاه دارویی با عطر و طعمی تلخ و شیرین است. افزون بر این که به آبنبات ها، آدامس، و نوشیدنی ها اضافه می شود، شیرین بیان دیر زمانی است که در پزشکی سنتی برای درمان ناراحتی گوارشی کاربرد دارد.

یک مطالعه با حضور 54 نفر نشان داد که مصرف 75 میلی گرم عصاره شیرین بیان دو بار در روز علائم سوء هاضمه، از جمله حالت تهوع، استفراغ، معده درد و نفخ را کاهش داده است.

پژوهشی دیگر نشان داد که عصاره شیرین بیان می تواند به بهبود زخم های معده که می تواند محرکی برای علائمی مانند نفخ، ناراحتی معده، حالت تهوع و استفراغ باشد، کمک کند.

از آنجایی که بیشتر مطالعات موجود بر عصاره شیرین بیان متمرکز بوده اند، به پژوهش های بیشتری برای تعیین ایمنی و تاثیر چای شیرین بیان نیاز است.

این گیاه اگر در مقادیر زیاد مصرف شود ممکن است موجب عوارض جانبی مانند فشار خون بالا شود. این عوارض جانبی ممکن است با سطوح پایین پتاسیم تشدید شوند.

بر همین اساس، بهتر است مصرف چای شیرین بیان به تنها یک فنجان (240 میلی لیتر) در روز محدود شود. اگر به یک بیماری و شرایط سلامت زمینه ای مبتلا هستید، پیش از آغاز مصرف چای شیرین بیان با پزشک خود مشورت کنید.

افزون بر این، همانند دیگر انواع چای های گیاهی، زنان باردار نباید پیش از مشورت با پزشک خود چای شیرین بیان مصرف کنند زیرا ممکن است بارداری آنها را در معرض خطر قرار دهد.

 منبع: عصرایران

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا