نگاهی به قابلیتهایی که برای اولین بار با چیپست Kirin 990 5G هوآوی ارائه شد
هوآوی با معرفی چیپست Kirin 990 5G، قدرت خود در حوزه طراحی تراشههای ترکیبی با عملکرد بسیار بالا را به اثبات رسانده است؛ تراشهای که در چندین بخش مختلف، اولین نمونه در جهان بوده و میتواند دنیای گوشیهای هوشمند و پردازشهای کم مصرف را متحول کند.
مجله آنلاین موبنا – کمپانی هوآوی در جریان نمایشگاه بزرگ IFA 2019، برای نخستین بار تراشه Kirin 990 5G را معرفی کرد که به عنوان نخستین چیپست یکپارچه 5G جهان برای دنیای گوشیهای هوشمند شناخته میشود. این تراشه با 10.3 میلیارد ترانزیستور، دارای مودم داخلی 5G است. استفاده از مودم داخلی 5G با باندهای متفاوت فرکانسی، باعث کاهش فضای اشغال شده بر روی بُرد (برای نصب یک مودم اضافی) میشود. در نتیجه فرآیند طراحی محصول بسیار سادهتر خواهد بود.
یکی از ویژگیهای Kirin 990 5G، ابعاد کوچکتر آن نسبت به رقبا است. به عنوان مثال Kirin 990 5G از اسنپدراگون 855 و اگزینوس 9825 به ترتیب 24 و 36 درصد کوچکتر است. در ادامه به سراغ نخستین دستاوردهای Kirin 990 5G خواهیم رفت که برای اولین بار به اسم این تراشه در جهان ثبت شدهاند.
اولین تراشه دنیا با فناوری ساخت 7nm+ EUV3
ساخت تراشههای پردازشی در لیتوگرافیهای کوچک کار بسیار دشواری است؛ Kirin 990 5G نخستین پردازنده موبایلی جهان با فناوری تولید EUV3 در لیتوگرافی 7nm+ است. فناوری EUV به هوآوی کمک کرده تا با استفاده از طول موجهای کوتاهتر، بتواند از فضای چیپست حداکثر بهره را جهت ترسیم مدارهای الکترونیکی ببرد. به این ترتیب هوآوی امکان قرارگیری بیش از 10 میلیارد ترانزیستور را در Kirin 990 5G فراهم کرده است.
معماری نوین و البته بسیار کوچک Kirin 990 5G بهرهوری و عملکرد کلی دستگاه را بسیار افزایش داده و سازندگان گوشیهای هوشمند و برنامههای آنها میتوانند با پشتیبانی از یک تراشه قدرتمند، با دستی باز به پیادهسازی ایدههای خود بپردازند.
اولین تراشه دنیا با پشتیبانی همزمان از شبکههای NSA/SA
تراشه Kirin 990 5G را می توان نخستین چیپست جهان با پشتیبانی همزمان از NSA/SA (Non-Standalone و Standalone) دانست. این تراشه با باندهای متفاوت، از جمله 2G، 3G، 4G و 5G سازگار بوده و یکی از سریعترین سرعتهای دریافت و بارگذاری را در تاریخ تراشههای 5G دارد. بنابراین در استفاده از آن در شبکههای مخابراتی مختلف در کشورهای گوناگون، هیچ مشکلی وجود ندارد.
Kirin 990 5G در باند Sub-6GHz میتواند به سرعت دانلود حداکثر 2.3 گیگابیت در ثانیه دست یافته و سرعت بارگذاری یا همان آپلود آن نیز به 1.25 گیگابیت در ثانیه خواهد رسید.
اولین تراشه دنیا با معماری Big-Tiny Core برای NPU
یکی از برجستهترین دلایل عملکرد عالی تراشه Kirin 990 5G، استفاده از ریزمعماری جدید و بهبود یافته در بخش NPU (پردازشگر عصبی) است. بخش NPU با معماری جدید و بهبود یافته داوینچی (Da Vinci)، تستهای هوش مصنوعی را در تمامی بررسیها، با کارایی بسیار بالایی پاس کرده است. بخش NPU در Kirin 990 5G با بهرهوری انرژی بالاتر، از قدرت پردازش و دقت عمل بهتری برخوردار شده است.
هستههای بزرگ Tiny با مصرف کم انرژی، به طور خاص برای افزایش عملکرد در بخشهای هوش مصنوعی (AI) طراحی شدهاند. واحد NPU به یک هسته Tiny-Core و دو هسته قدرتمند Big-Core Plus مجهز شده است.
اولین تراشه دنیا با گرافیک 16 هسته ای Mali G76
یک تراشه پرچمدار و حرفهای مانند Kirin 990 5G، به یک بخش قدرتمند گرافیکی (GPU) نیاز دارد. از رندر بازیها گرفته تا پردازشهای گرافیکی، تمام کارها با صرف انرژی ناچیز و در عین حال بهرهوری بالا توسط این پردازنده گرافیکی انجام میشود. Kirin 990 5G در بخش پردازشهای گرافیکی خود از معماری Mali-G76 MC16 استفاده میکند. افزون بر بخش 16 هستهای Mali-G76 MC16، هوآوی از فناوری Kirin Gaming+ 2.0 نیز بهره میبرد تا امکان افزایش راندمان GPU در اجرای بازیها را فراهم کند.
Mali-G76 قدرتمندترین تراشه گرافیکی است که ARM در ماه مه سال 2018 از آن پرده برداری کرد؛ Mali-G76 در نمونههای متفاوتی تولید شده و نسخه MC16 را میتوان یکی از برترینها دانست. Mali-G76 با 16 هسته، به دلیل لیتوگرافی کوچکتر و معماری بهبود یافته، با همان مصرف انرژی نسل قبل خود، عملکرد بالاتری را ارائه میدهد. این هستههای قدرتمند گرافیکی را میتوان تنها در پرچمداران ردهبالایی همچون سری Huawei Mate 30 یافت.