رمزهای یکبار مصرف بزودی عملیاتی میشود
رییس پلیس فتا گفت: بزودی رمزهای یکبار مصرف با هماهنگی بانک مرکزی عملیاتی میشود که میتواند درصد قابل توجهی از جرایم اینترنتی را کاهش دهد.
مجله آنلاین موبنا – سردار وحید مجید با اشاره به جرایم اقتصادی در استان هرمزگان گفت: جرایم اینترنتی شایع هرمزگان در فضای مجازی شامل برداشت اینترنتی غیر مجاز، کلاهبرداری های اینترنتی، هتک حیثیت، مزاحمت های اینترنتی و دسترسی غیر مجاز به داده ها است.
رییس پلیس فتا ناجا اظهار داشت: بیشتر از ۵۰ درصد جرایم در این استان در حوزه جرایم اقتصادی صورت می گیرد که بزودی با تدابیری که اندیشیده شده رمزهای یک بار مصرف با هماهنگی بانک مرکزی عملیاتی می شود که اگر این اتفاق بیفتد درصد قابل توجهی از جرایم اینترنتی کاهش می یابد.
وی با اذعان به این موضوع که در حوزه سایبر با مجرمینی سر و کار داریم که از فناوری اطلاعات در این حوزه استفاده می کنند و دارای مطالعات و تخصص های در این زمینه هستند، ادامه داد: طبیعتا پلیسی که در این زمینه ورود می کند هم باید از یک دانش بسیار زیادی برخوردار باشد که تاکنون قاطعانه با جرایم اینترنتی مقابله شده و این موضوع استمرار دارد.
عدم توجه کاربران علت ۷۰ درصد از جرایم است
سردار مجید با بیان اینکه در حوزه های پیشگیری اقدامات زیادی شده که دانش و آگاهی و سواد اینترنتی شهروندان بالا رود، اظهار داشت: تجربه عملیاتی پلیس فتا بیانگر این است که ۷۰ درصد علت های وقوع جرم در حوزه سایبر به عدم توجه کاربران به ملاحظات و توصیه های امنیتی بر می گردد.
رییس پلیس فتا با اشاره به اینکه تمرکز پلیس فتا بر این است که در حوزه پیشگیری اقدامات زیادی انجام دهد، اذعان داشت: آماری که در پلیس فتا هرمزگان شاهد آن هستیم بیانگر این است که در حوزه کلاس های مختلف برون سازمانی، اطلاع رسانی، هشدار، تولید محتوای آموزش، برگزاری نمایشگاه و مصاحبه های تلویزیونی و رادیویی اقداماتی است که برای افزایش پیشگیری در حوزه وضعی و اجتماعی است گام های خوبی برداشته شده است.
رییس پلیس فتا ناجا درباره برنامه های آتی پلیس فتا بیان داشت: برای سال جاری توسعه کمی و کیفی پلیس فتا در شهرستان هایی که فاقد پلیس فتا بودند در دستور کار قرار گرفت. وی افزود: یک اقدام بالقوه و موثری که در جامعه وجود دارد در حوزه های مختلف ماموریتی پلیس فتا مانند اقدامات آموزشی، مشاوره های حقوقی، رصد و پایش فضای مجازی و کمک به پلیس در کاهش مخاطرات، شناسایی آسیب ها و مشاوره های فنی بالغ بر ۲۰ هزار همیار سایبری داریم که از طریق سایت پلیس فتا با ما در ارتباط هستند و مشاوره های فنی می دهند و از دانش آنها استفاده می کنیم.
سردار وحید مجید خاطرنشان کرد: برنامه موثر ما این است که این هماهنگی در قالب یک شبکه اجتماعی مختص که نرم افزار آن در مراحل پایانی آماده سازی است ببریم و این ظرفیت مردمی که در کلیه نهادها وجود دارد را دعوت می کنیم در شبکه اجتماعی همیاران پلیس و از مشاوره های آنان استفاده کنیم تا با کمک مردم که سرمایه اجتماعی ناجا هستند در ماموریت های پلیس فتا ظرفیت سازی کنیم.