امکان انتقال وجه تا ۵۰ میلیون تومان با چند کلیک
سرویس اینترنتبانک مسکن امکان انتقال وجه بین بانکی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان با دستگاه OTP و ۲۵ میلیون تومان بدون دستگاه OTP را از طریق «ساتنا» برای مشتریان خود فراهم کرده است.
مجله آنلاین موبنا – به گزارش موبنا و به نقل از پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، یکی از مهمترین و پرکاربردترین خدماتی که توسط شبکه بانکی به مشتریان عرضه میشود، «انتقال وجه» است که به روشهای مختلف در شبکه بانکی امکانپذیر است. شاید متداولترین شیوه در حال حاضر انتقال وجه از طریق «کارت به کارت» در شبکه شتاب است، اما در این شیوه سقف انتقال وجه از دستگاههای خودپرداز، موبایلبانک و اینترنتبانک ۳ میلیون تومان و از طریق دستگاههای پوز داخل شعب بانک ۱۵ میلیون تومان تعیین شده است.
این سقف ممکن است برای بسیاری از مشتریان بانکی ناکافی باشد و نیاز آنها به انتقال وجه فوری را به طور کامل برطرف نکند. از این رو سرویسهای دیگری برای انتقال وجه در شبکه بانکی تعریف شده که یکی از کاربردیترین آنها، «ساتنا» است.
ساتنا مخفف «سامانه تسویه ناخالص آتی» و یک سامانه الکترونیکی است که پردازش و تسویه تراکنش های بین بانکی و دستور پرداخت های فوری را به صورت انفرادی و آنی انجام می دهد. حواله ساتنا برای انتقال وجه ارقام ۱۵ میلیون تومان به بالا استفاده میشود. این حواله در ساعات اداری به صورت آنلاین انجام میشود. اگر حواله ساتنا در ساعات اداری انجام شود، در همان روز انتقال وجه صورت میگیرد. در واقع بر اساس اعلام بانک مرکزی، ساعات کار سامانه ساتنا در تمام بانکها در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸ تا ۱۵ و پنجشنبهها از ساعت ۸ تا ۱۲ تعیین شده و اگر بعد از این ساعات، ساتنا انجام شود، انتقال وجه با خطا مواجه میشود.
حواله الکترونیک پول از یک حساب در یک بانک به حساب دیگر در بانک دیگر به وسیله ساتنا مزایای زیادی نسبت به روشهای دیگر همچون استفاده از چکهای رمزدار دارد. از جمله اینکه مشتری با یکبار مراجعه به بانک حوالهدهنده این خدمت را دریافت میکند، در حالی که با چکهای رمزدار لازم است به بانک دریافت کننده وجه نیز مراجعه کند. افزون بر این انتقال وجه از طریق چک رمزدار میتواند خطراتی همچون سرقت و مفقودی چک را نیز به همراه داشته باشد.
در حال حاضر صدور حواله الکترونیکی بین بانکی از طریق سامانه «ساتنا» در زمره سرویسهایی است که در سامانه اینترنت بانک مسکن وجود دارد. در حالی که برخی از بانکها انتقال وجه ساتنا از طریق اینترنتبانک را منوط به دریافت یک رمز جداگانه ویژه استفاده از این سرویس کردهاند، بانک مسکن از جمله بانکهایی است که به منظور تسهیل ارایه خدمات به مشتریان، امکان استفاده از ساتنا را بدون نیاز به دریافت رمز جداگانه فراهم کرده است و مشتریانی که اینترنتبانک خود را فعال کردهاند، تنها با اطلاع از کد شبای حساب مقصد، از طریق چند کلیک در کمتر از یک دقیقه نسبت به صدور حواله بین بانکی ساتنا اقدام و از امکان انتقال وجه تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان با دستگاه OTP و ۲۵ میلیون تومان بدون دستگاه OTP استفاده کنند.