عواقب حذف سپرهای امنیتی برای کاربران
درحالی که برخی افراد، غیرفعال کردن لایههای امنیتی را برای نصب اپلیکیشنهای حذفشده پیشنهاد کردند، کارشناسان امنیتی معتقدند حذف لایههای امنیتی میتواند عواقب امنیتی برای اطلاعات کاربر و خود دستگاه داشته باشد.
مجله آنلاین موبنا – پس از حذف تلگرامهای فارسی از گوگل پلی در روزهای اخیر، برخی کانالهای تلگرامی و سایتها، غیرفعال کردن سرویس امنیتی گوگل برای اندروید موسوم به Play Protect را آموزش دادند که غیرفعال کردن این قابلیت تنها برای نصب بلکه ممکن است موجب شود بسیاری برنامههای مخرب دیگر نیز روی گوشی کاربر نصب شوند که این موضوع میتواند عواقب خطرناکی داشته باشد.
در این راستا امیر صفری – کارشناس نرمافزارهای امنیتی – دربارهی تصمیم گوگل برای حذف تلگرامهای فارسی به ایسنا گفت: سیاست گوگل عمدتاً بر این راستاست که برنامههای مخرب را حذف کند. دربارهی تلگرامهای فارسی هم خیلی حرف و حدیث بود که این دو برنامه از کاربران جاسوسی میکنند، یعنی دیتایی که بین کاربران منتقل میشود، دست شخص سوم است. برخی از برنامههای فیک هم این قابلیت را داشتند که بدون نظارت کاربر بتوانند یک اپلیکیشن دیگر را روی گوشی کاربر نصب کنند.
وی ادامه داد: موضوع دیگر این بود که در این پیامرسانها، بدون اینکه خود فرد بداند، از طرف کاربر در گروهها و برای افراد دیگر پیغام میفرستادند و این یک مشکل جدی بود. قبلاً بیشتر این پیامها تبلیغاتی بود اما الان دیگر تبلیغ نیست و به صورتی بود که میخواستند کاربر را از تلگرام اصلی به هر نحوی که شده روی این اپلیکیشنها ببرند. به نظر میرسد این موضوع هم در حذف این برنامهها تأثیر داشته است.
این کارشناس نرمافزارهای امنیتی دربارهی توصیهی برخی از کانالها به حذف سپرهای امنیتی توضیح داد: وقتی شما هر لایه امنیتی را کم میکنید، هم برای خود دستگاه و هم برای اطلاعات میتواند خطرساز باشد. هر لایه امنیتی که غیرفعال شود به ضرر کاربر است و نه فقط این برنامهها ممکن است دردسر درست کند، برنامههای دیگر هم ممکن است به هر نحوی نصب شود. بنابراین حذف لایههای امنیتی به هیچ وجه پیشنهاد نمیشود.
منبع: ایسنا