استارتاپ وبزی؛ «طراحی سایت بدون کدنویسی»
آکادمی فروش به سراغ کسب و کارهای آنلاین ایرانی و کارآفرینانی که در ایران و برای ایران خدمت می کنند، می رود و بدون هیچگونه چشمداشت مادی و غیر مادی، آنها را معرفی می کند، از رمز و راز موفقیت شان می پرسد و درباره برندشان با آنان صحبت می کند.
موبنا – امروز و در ادامه مجموعه “گفتگو با کسب و کارهای ایرانی ” به سراغ دوست خوبم، “مسعود صباغی” عزیز اومدم تا در مورد استارتاپ وبزی و برخی از فراز و نشیب هایی که با اون مواجه بودن، صحبت کنیم.
خب مسعود جان، خودت رو معرفی می کنی برای خواننده ها؟
با عرض سلام. من مسعود صباغی هستم. موسس سایت ساز وبزی.
در مورد وبزی و اینکه چه کاری انجام میده توضیح مختصری میدی؟
وبزی یک راهکار پیشرفته طراحی سایت هست که امکان طراحی سایت بدون نیاز به دانش فنی و به ساده ترین شکل ممکن رو محقق کرده. بخوام ساده تر بگم وبزی مثل دفتر نقاشی میمونه و خودتون می توانید ظاهر سایتتون رو درست کنید.
شما دارید راهکاری رو به مشتریان ارائه میدین برای راه اندازی سایت. آیا سایت خودتون رو هم به همین شیوه راه اندازی کردین؟
بله خود سایت ما هم با وبزی درست شده حتی قسمت وبلاگ امون هم با وبزی درست کردیم چون وبزی کاملا سئو شده هست و بهترین بازدهی را تا اینجا برای بازاریابی محتوی داشته.
در حال حاضر تیم وبزی از چند نفر تشکیل شده؟
تیم وبزی در حال حاضر ۷ نفر است. وبزی شامل دو نفر فنی. یک نفر مارکتینگ، دو نفر طراح و دو نفر پشتیبانی هست
مزیت وبزی نسبت به سایر روش های راه اندازی سایت (مثل وردپرس و سایرین) چی هست؟
وبزی سه مزیت اصلی داره:
۱) قابلیت تغییر و طراحی صفر تا صد سایت: اینطوری بگم تمام نمونه کارها و قالب های وبزی بدون کدنویسی و توسط محیط طراحی خود وبزی هست. شما می تونید هر چیزی مثل متن، عکس، گالری و … رو به صفحه اضافه کنید. آزادانه اون را با اندازه دلخواه در هر جایی قرار بدید. دقیقا میشه فتوشاپ که ساده تر هست و خروجی اش به جای عکس یک سایت حرفه ای هست.
۲) پنل مدیریت بسیار ساده: در مورد سادگی بحث تجربه کاربری هست. مثلا در فروشگاه قیمت با کاما جدا میشه هنگام وارد کرد، برای تنظیم مشخصات محصول و گزینه هایی مثل رنگ بندی نیاز نیست ده ها صفحه مختلف باز کنید و همه چیز به ساده ترین شکل ممکن در صفحه محصول تعریف میشه
۳) سرعت بسیار بالای سایتی که تولید میشه: به دلیل ساختار بهینه وبزی هست که البته هر سایتی رو باز کنید داخل وبزی این مورد کاملا ملموس هست و البته از طریق تولبار الکسا میشه سرعت کلی باز شدن سایت در کامپیوتر کاربران رو مشاهده کرد. طبق توضیحات آلکسا سایت های ساخته شده با وبزی خیلی سریع هستند و از نود درصد سایت ها سریعتر هستند
البته مزایای دیگری هم داره مثل سئو خوب و … که در این موارد منحصر نیستیم و سیستم های دیگری مثل وردپرس هم سئو خوبی دارند.
یکی از مشکلات وردپرس، سخت بودن تغییرات است. قالب های وردپرس هر کدوم گزینه های محدودی برای تغییر بخش هایی از سایت دارند، ولی قالبهای وردپرس رابط کاربری پیچیده ای دارند و پیدا کردن نحوه تغییر کار سختی هست. از طرفی وردپرس مشکل پرفورمنس داره. میشه گفت از همون ابتدای کار اذیت میکنه و با رشد کسب و کار و افزایش افزونه ها مشکل خیلی بزرگتر میشه، از طرفی افزونه ها وردپرس توسط افراد مختلف با دانش مختلف نوشته شده و تعداد زیادی از افزونههاش مشکل امنیتی دارند، ولی به هر حال وردپرس کلی افزونه داره که مزیت وردپرس محسوب میشه. اگر کسی دنبال این باشه سایتی با عملکرد خاص داشته باشه و بخواهد با هزینه کم اون سایت رو داشته باشه مطمئنا وردپرس گزینه خوبی هست.
در زمینه بازاریابی و معرفی وبزی، بیشتر از چه راه کارهایی استفاده کردین؟ (آنلاین یا آفلاین؟)
ما بیشتر از طریق مشتری هامون به مشتری های جدید معرفی میشیم. البته در کنارش از گوگل هم مشتری جدید می گیریم. یکی از بهترین روش های تبلیغات ورودی ارگانیک از گوگل هست. ما روی این مورد تمرکز ویژه داریم تا روی کلمات گسترده ای بتوانیم از گوگل ورودی بگیریم.
بیشتر کاربران وبزی از چه طریقی با شما آشنا میشن؟
بیشترین تعداد “کاربران معرفی شده” هستند.
میدونم که توی بحث آنلاین مارکتینگ داری رپورتاژ آگهی انجام میدی (همراه با خنده؛ چون خودم برات انجام میدم). یه توضیحی میدی که با چه هدفی رپورتاژ رو انجام میدی و تا بازخوردش چطور بوده؟
با هدف معرفی بیشتر سایت و سئو ریپورتاژ میدیم. تا به اینجای کار هنوز نتونستسم به بازدهی بالایی از طریق معرفی با ریپورتاژ برسیم.
در حال حاضر چند تا کاربر داری؟ پیش بینی ت برای ۶ ماه یا ۱ سال آینده چند تا کاربر هست؟
در حال حاضر ۱۳۷۰۴ نفر عضو وبزی شدند. احتمالا تا یک سال اینده به ۵۰ هزار کاربر می رسیم.
توی بحث مدیریت ارتباط با مشتری به چه شکلی عمل می کنید؟
برای مدیریت مشتری ما از ترکیب یک CRM داخلی و ترلو و دیگر ابزارها استفاده میکنیم.
وضعیت وبزی توی بازار به چه شکله؟ چه رقبایی دارید؟ استراتژی تون برای رقابت با اونها چی هست؟ (بیشتر منظورم داخلی ها هستن)
رقبا ایرانی وبزی پرتال، رایو، پوپش، سازیتو، کاموا، یوتاب وب هستند. تعداد رقبا زیاد هست ولی ما سه مزیت کلیدی غیر عادلانه (منظور از مزیت کلیدی غیر عادلانه این هست که هیچ سیستم دیگری در ایران چنین مزیتی رو نداره و برای رسیدن به این مزیت نیاز به زمان و هزینه زیادی هست) داریم که بالاتر توضیح دادم. البته همواره احتمال جلو زدن رقبا یا پیدا شدن رقبای جدید هم هست. برای رقابت با رقبا ما یک استراتژی خدمات رسانی عالی به مشتری تدارک دیدیم.
برای وبزی تنها چیزی که مهم هست تعداد مشتری های راضی هست و تمام تلاش خودمون رو می کنیم تا فرای انتظار مشتریان عمل کنیم. خوشبختانه تا به اینجا هیچ مشتری ناراضی ای نداشتیم و همین عامل باعث شده مشتریان ما رو به بقیه معرفی کنند.
نگاهت با بازارهای جهانی چطوره؟ برنامه ای برای ورود به بازار جهانی دارید؟
وبزی از ابتدا با هدف بازار جهانی به وجود اومده و ما همواره در مراحل توسعه بازار جهانی رو مد نظر داشتیم. البته در حال حاضر کاری برای بازار جهانی انجام ندادیم. ابتدا نیاز هست بازار داخلی رو به صورت کامل بدست بیاریم تا بعد بتونیم به سمت بازار خارجی بریم.
تا حالا دنبال سرمایه گذار هم بودی برای وبزی یا نه؟
بله وبزی دنبال سرمایه گذار بوده ولی فعلا این موضوع رو کنسل کردم چون در حال حاضر وبزی مشکلی از نظر مالی نداره و هر ماه شاهد رشد خوبی هست.
منبع: آکادمی فروش