روش جدید کلاهبرداری؛ سوءاستفاده از شماره کارت فروشگاههای معتبر
کلاهبرداران اینترنتی با سوءاستفاده از وبسایتهای نیازمندیهای رایگان، آگهیهای فروش لوازم نو، دست دوم و کارکرده، اقدام به کلاهبرداری از شهروندان میکنند و یکی از راههای کلاهبرداری هم استفاده از شماره کارت فروشگاههای معتبر است که با این روش صاحبان این فروشگاهها را هم به دردسر میاندازند.
موبنا – در حالیکه امروزه بسیاری از فعالیتها در قالب استفاده از اینترنت صورت میگیرد، خرید اینترنتی هم یکی از اجزای حرکت از سمت سنت به مدرنیته است. اینترنت در حالی به یکی از اصلیترین ابزارهای اطلاعرسانی تبدیل شده که تعداد کاربران آن از طیفهای مختلف در کسب وکار، گروههای سنی و طبقات اجتماعی، رو به افزایش است و در عین حال بستر ایجاد شده برای خرید و فروش کالاهای دست دوم، افراد سودجو و کلاهبردار را به سوءاستفاده از این فضا ترغیب کرده است تا اقدام به فریب افراد کنند.
یکی از فضاهای سواستفاده از اینترنت، وبسایتهای خرید کالاهای دست دوم است که قیمتهای ارزانتری دارند و کاربر را به خرید ترغیب میکنند. در گزارشی از وبسایت پلیس فتا، به این نوع کلاهبرداری اشاره شده که هنگام خرید کالاهای دست دوم در وبسایتهای نیازمندی، با توجه به قیمت بسیار ارزان برخی از کالاها، شخص تشویق به خرید کالا شده و حتی ممکن است مبلغی را به حساب فردی که کالا را برای فروش در وبسایت گذاشته، واریز کند.
در این روش سودجویی، کلاهبردار برای اینکه هویت خود را لو ندهد با مراجعه به یک فروشگاه واقعی، شماره کارت صاحب فروشگاه را جهت خرید یک کالا از وی دریافت میکند و سپس با درج آگهی فروش جعلی با قیمت ارزانتر از بازار و پیدا شدن مشتری، شماره کارت صاحب فروشگاه مورد نظر را به قربانی اعلام میکند. اما پس از واریز وجه به حساب صاحب فروشگاه، کلاهبردار به فروشگاه مراجعه کرده و خرید خود را انجام میدهد و متواری میشود.
به همین دلیل صاحبان فروشگاهها باید دقت کرده و از واگذاری کارت بانکی و یا اطلاعات بانکی خود به دیگران خودداری کنند، زیرا مجرمان سایبری میتوانند از این اعتماد سوءاستفاده کرده و با شماره کارت آنها اقدام مجرمانهای انجام دهند و حتی صاحب فروشگاه را هم به دردسر بیندازند.
شهروندان نیز دقت داشته باشند در سایتهای واسطهگر اینترنتی، بدون شناخت و اطمینان از فروشگاه یا فروشنده از واریز هرگونه وجهی حتی مبالغ کم به عنوان بیعانه به افراد غریبه خودداری کنند و حتیالمقدور خرید به صورت حضوری در اماکن امن انجام شود. در صورتی که قیمت و شرایط ارائه شده بیش از حد عالی باشد اعتماد نکرده و دقت بیشتری داشته باشند.
در برخی از شیوهها، کلاهبردار با درج قیمتهای بسیار ارزانتر از عرف در فضای مجازی کاربران را فریب داده و جهت واریز مبلغ آنها را به صفحات جعلی درگاههای اینترنتی (فیشینگ) هدایت میکند و کاربر پس از وارد کردن اطلاعات بانکی در صفحه جعلی درگاه بانکی که توسط کلاهبردار طراحی شده، شاهد خالی شدن حساب بانکی خود است. بنابراین شهروندان باید توجه داشته باشند که هنگام پرداختهای آنلاین درگاه بانکی جعلی نباشد.
منبع: ایسنا