فناوریهای نوین چالشهای کشور را رفع میکند
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به اینکه در حال حاضر ما در آستانه انقلاب چهارم صنعتی قرار داریم و چالش هایی پیشروی کشور ماست، گفت: با استفاده از فناوریهای نوین می توانیم چالش هایی که کشور ما را تهدید می کند رفع کنیم.
موبنا – به گزارش موبنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، رسول سراییان، رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران در نشست مشترک بین وزارت نیرو و وزارت ارتباطات درباره سند اقدام مشترک توسعه کاربردهای فناوری نوین فاوا، با اشاره به اینکه برای تدوین سند مشترک با محوریت تحول دیجیتال هر دو هفته یکبار جلسه برگزار کردیم، اظهار کرد: در این زمینه گام خوبی برداشته شد که نتیجه آن همگرایی در فناوری و هم افزایی در مدیریت است.
وی با بیان اینکه کشور ما امروزه با چند چالش مهم روبرو است، تصریح کرد: مهمترین چالشهایی که کشور ما را تهدید میکند آب، بیکاری، وابستگی به نفت، آلودگی محیط زیست، رونق اقتصادی و شفافیت است که ما میتوانیم با استفاده از فناوری نوین این مشکلات را رفع کنیم.
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به اینکه فناوری اطلاعات و فناوری ارتباطات دو موضوع جدا بود که از سال ۲۰۰۹ یک همگرایی در میان آنها شکل گرفت اظهار کرد: پس از اینکه این دو فناوری در کنار یکدیگر قرار گرفتند میان صنایع یک همگرایی ایجاد شد که یکی از این صنعتها در وزارت نیرو قرار دارد.
سراییان با اشاره به اینکه ICT در حوزههایی مانند بانکداری، سلامت، کشاورزی، حمل و نقل نفوذ کرده است، اظهار کرد: نتیجه این نفوذ افزایش بهرهوری، کاهش هزینهها و ایجاد شفافیت است که با همگرایی بین حوزهها صنعت هوشمند ابری شکل میگیرد و هوش مصنوعی ایجاد میشود.
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به مزایای هوشمندسازی در کشور، تصریح کرد: با اجرای طرح هوشمندسازی کشور را میتوان ارزان اداره کرد و کارهای مردم با سرعت بیشتر و با سهولت بیشتری انجام شود.
سراییان با بیان اینکه ما در انقلاب صنعتی چهارم قرار داریم، بیان کرد: در این انقلاب میتوانیم از هوش مصنوعی استفاده کنیم و هزینههای تمام شده فناوری اطلاعات را کاهش دهیم به طوری که با مقایسه قیمتها مشخص میشود که در حوزههای مختلف مانند انرژی سلامت، درمان و تکنولوژی شاهد کاهش هزینهها هستیم.
وی افزود: تحول دیجیتال و اقتصاد دیجیتال از جمله مواردی است که در وزارت ارتباطات مورد پیگیری قرار دارد و در محورهای شهر هوشمند، انرژی هوشمند و محیط زیست هوشمند دنبال میشود.
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به اجرای طرح دولت الکترونیک، گفت: هدف ما در دولت الکترونیک ایجاد فرصت شغلی و کاهش مراجعه حضوری مردم به سازمانهاست که به همین منظور نخستین تفاهم نامه را با وزارت نیرو منعقد کردیم.
وی با اشاره به اینکه از سازمانهای مختلف برای هوشمندسازی کمک گرفتهایم، افزود: هوشمندسازی کشاورزی را با کمک وزارت جهادکشاورزی انجام دادیم.
سراییان اظهار کرد: به دنبال این هستیم تا دادههای مختلف در کنار یکدیگر خدمات جدید و ارزانتر را به مردم ارائه دهند که بر این اساس همگرایی بین وزارت خانههای نیرو و ارتباطات فرصت جدید خلق و مدیریت مصرف آب و انرژی را ایجاد میکند.
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران تصریح کرد: این موضوع به ابتکار دو وزیر نیرو و ارتباطات ایجاد شده است، بنابراین باید این هم افزایی در همه صنایع شکل گیرد تا از منابع حداکثر استفاده صورت گیرد و با همگرایی فناوری را رشد دهیم.
وی با اشاره به اینکه همگرایی وزارتخانههای نیرو و ICT موجب بهره وری و خلق فرصت جدید در مدیریت مصرف انرژی میشود، تصریح کرد: اشتراک در دادههای برق و آب منشأ بزرگی برای ایجاد اشتغال است که در این زمینه دولت میتواند راه را برای بخش خصوصی باز کند.