انتقاد از آزادسازی واردات مصنوعات طلا
رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا وجواهر: تصمیم اخیر دولت مبنی بر آزاد سازی واردات مصنوعات طلا، تولید داخل را نابود میکند.
موبنا – انتقاد رئیس انجمن سازندگان طلا وجواهر از آزاد سازی واردات مصنوعات طلاحسین پنداروند در گفتگو با صدا وسیما افزود: حتی در پنجاه سال قبل هم واردات مصنوعات طلا به دلیل حمایت از صنعت داخلی ممنوع بود. چگونه است درسالی که به نام حمایت از کالای ایرانی نام گذاری شده، واردات مصنوعات طلا آزاد میشود.
وی با انتقاد از تصمیمات اخیر در زمینه بازار طلا گفت: در زمینه پیش فروش سکه هم بارها از بانک مرکزی خواستیم این کار را متوقف کند و این مسئله به بازار ضربه می زند، اما متاسفانه گوش ندادند و اخیراً هم طرح غیرکارشناسی دادهاند که واردات مصنوعات طلا را آزاد کرده است. این کار بدون آنکه سازو کار آن دیده شود قطعاً واحدهای تولیدی مصنوعات طلا در کشور را نابود خواهد کرد.
رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا وجواهر با بیان اینکه بسیاری از طلاهای وارداتی کسری عیار دارند گفت: این مسئله به مرور باعث زیانهای هنگفت به کشور خواهد شد.
پنداروند درباره نحوه محاسبه اجرت ساخت در مصنوعات طلا هم گفت: هم اکنون بطور میانگین ۴۰ درصد ارزش طلا، برای مالیات ارزش افزوده، سود واحد فروش و اجرت ساخت از مصرف کننده نهایی دریافت میشود که از این ۴۰ درصد فقط ۵ درصدش به تولیدکننده میرسد.
وی افزود: طبق تعرفههای موجود ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده، ۷ درصد سود واحد فروش و بطور میانگین ۱۰ درصد سهم بنکداری و تولید کننده باید به ارز روز طلا اضافه شود اما بعضاً شاهدیم برخی مصنوعات با ۴۰، ۵۰ و حتی ۷۰ درصد ارزش طلای بکاررفته درآن مصنوع به فروش میرسد که عمده این سود به جیب واسطهها میرود.
رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا و جواهر با تاکید براینکه دریافت این میزان سود دریک مصنوع ظلم به مصرف کننده است گفت: لایههایی بین تولیدکننده و مصرف کننده وجود دارند که این سود به جیب آنها میرود.
وی دریافت ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده را نیز یکی از مشکلات صنعت طلا عنوان کرد و افزود: نتیجه این مسائل رکود در صنعت طلای کشور است.