ویدئو/ تخلف آشکار یک باند در پیامکهای ارزش افزوده موبایل
وزیر ارتباطات از شناسایی و کشف یک باند که تخلفات بسیاری در حوزه پیامک ارزش افزوده موبایل و دریافت هزینه از کاربران کرده اند، خبر داد.
موبنا – محمد جود آذری جهرمی در برنامه حالا خورشید با بیان این مطلب اظهار داشت: به منظور شفافسازی در حوزه ارزشافزوده وزارت ارتباطات کارهای مختلفی انجام داده و سامانه #۸۰۰* برای دریافت گزارشهای مردمی را در این بخش راهاندازی کرده، اما باز هم تخلفات در این بخش ادامه دارد.
وی با بیان اینکه دلیل عمده در افزایش قیمت گوشیهای همراه، افزایش قیمت دلار عنوان کرد و گفت: با اجرای طرح رجیستری قاچاق موبایل به صفر رسیده ولی به دلیل از بین رفتن رانتها عده در برنامه رجیستری اختلال ایجاد میکنند.
جهرمی با تاکید بر اینکه راهاندازی دولت الکترونیکی زندگی مردم را تسهیل کرده است، خاطرنشان کرد: با اجرای طرح دولت الکترونیک از قاچاق ۶ میلیارد لیتر سوخت جلوگیری شد. وی افزود: حل مشکل اشتغال با مسئول مربوطه است و با این الفاظ نباید مبارزه با قاچاق را زیر سؤال برد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به راهاندازی سامانهای برای تایید اصالت دارو در دولت دوازدهم گفت: با فعالیت این سیستم وزارت بهداشت ارزیابی دقیق از وضعیت دارو دارد، البته مقاومتهای زیادی در برابر این سامانه وجود دارد.
محمدجواد آذری جهرمی در برنامه حالا خورشید با اشاره به شکایات مردم از سرویس پیامک ارزش افزوده تلفن همراه که منجر به هزینه های ناخواسته بسیاری برای کاربران می شد، اظهار داشت: در حوزه پیامک های انبوه تبلیغاتی و ارزش افزوده، اقدامات متعددی در وزارت ارتباطات انجام شده است که از جمله آن می توان به سیستم شفاف سازی سرویس های فعال اشاره کرد.
آذری جهرمی با بیان اینکه مردم با استفاده از کد ستاره ۸۰۰ مربع می توانند از سرویس های فعال شده پیامکی خود آگاه شوند، گفت: در همین حال با سامانه ای که سامانه کشف رفتار پیامک انبوه امکان غیر فعال سازی این سیستم وجود دارد اما موضوعی که هم اکنون به طور کامل حل نشده استفاده برخی از سیم کارت های شخصی برای پیامک های تبلیغاتی است که ما در حال مسدود سازی این سیم کارت ها هستیم.
وزیر ارتباطات افزود: تاکنون ۷۰ هزار سیم کارت که اقدام به ارائه پیامک های تبلیغاتی می کردند قطع شده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از نمایندگان مجلس از قبض موبایل خود که هزینه سرویس پیامک ارزش افزوده برای وی درج شده بود، اعتراض داشت گفت: در این راستا پرونده شکایت از سرویس ارزش افزوده موبایل را در دستور کار قرار دادیم و به یک تخلف بزرگ در این حوزه رسیدیم.
آذری جهرمی با اشاره به اقدامات انجام شده در سازمان تنظیم مقررات برای شفاف سازی این موضوع تصریح کرد: متوجه شدیم که یک باند، تخلفات بیشماری در حوزه پیامک ارزش افزوده موبایل که منجر به هزینه برای کاربران می شود انجام داده است و این تخلفات برای ما شفاف است.
وزیر ارتباطات یادآور شد: این دزدی آشکار و تعدی به زندگی مردم است که ظرف دو هفته آینده نتایج این بررسی را اعلام می کنیم.
وی خاطرنشان کرد: موضوع پیامک تبلیغاتی و ارزش افزوده اختاپوستی است که گام به گام با آن در حال مبارزه هستیم و به طور قطع از پس آن بر خواهیم آمد.
وزیر ارتباطات با تشریح مافیای موجود در بازار تلفن همراه و نیز امضاهای طلایی که خود پیشتر به آن اشاره کرده بود و با بیان اینکه فرآیند رجیستری، قاچاق موبایل را به صفر رسانده گفت: به دلیل از بین رفتن رانت ها، عده ای در این فرآیند اختلال ایجاد می کنند.
وی با اشاره به اینکه افزایش قیمت گوشی در بازار موبایل دو دلیل دارد، گفت: افزایش نرخ ارز و کم شدن تعداد گوشی در بازار دلیل این افزایش قیمت است.
جهرمی با اشاره به شفاف سازی و مبارزه با رانت ها در این بازار تصریح کرد: کنترل قیمت گوشی موبایل وظیفه وزارت ارتباطات نیست اما مدیریت آن با ماست که در طرح رجیستری موفق شدیم قاچاق موبایل را به صفر برسانیم.
وزیر ارتباطات پیاده سازی کامل دولت الکترونیک را یکی از مهمترین مواردی عنوان کرد که باعث شفاف سازی و حل فساد می شود و تأکید کرد: دولت الکترونیک برای راحت کردن زندگی مردم است و برای مثال برای دولت دوزادهم سامانه ای برای تأیید اصالت دارو راه اندازی شد که ارزیابی دقیقی از وضعیت دارو وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه این سیستم به وزارت بهداشت این امکان را می داد که وضعیت دارو را ساماندهی کند گفت: مقاومت های زیادی در برابر این سامانه وجود دارد و عده ای با ایجاد اخلال در این سیستم در صدد کندکردن آن هستند.
آذری جهرمی با تأکید بر اینکه دولت الکترونیک تنها مختص دولت نیست و کل حاکمیت باید در این زمینه تکالیف خود را انجام دهد، تصریح کرد: هم اکنون بیشترین استعلامات با ۲۷ درصد مربوط به قوه قضائیه و نیروی انتظامی با ۱۷ درصد است و این دو نهاد نمی توانند بگویند چون زیرمجموعه دولت نیستند نیازی به الکترونیکی شدنشان نیست.
وی یادآورشد: نظام اعتبارسنجی نیازمند پیوستن این دو دستگاه به دولت الکترونیک برای تکمیل فرآیندها است.
وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: برای سهولت کسب و کار باید دستگاه های دولتی به مرکز ملی تبادل اطلاعات متصل شود اما شواهد نشان می دهد که برخی دستگاه ها در این زمینه تعلل می کنند.
وی با بیان اینکه دولت الکترونیکی برای راحت کردن زندگی مردم است، گفت: وزارت صمت برای شفاف سازی زحمات زیادی کشیده و در دولت الکترونیکی پیشرو است.
جهرمی همچنین در پاسخ به پرسش رشیدپور درباره دلایل گرانی گفت: من درباره گرانی صاحب نظر نیستم. درباره موضوعاتی که به خودم ربط دارد صحبت می کنم.
وی افزود: تسلطی در زمینه اینکه ریشه های گرانی چیست ندارم. مسئولان مربوط به این حوزه خودشان پاسخ می دهند البته اینقدر می دانم که در دام شما نیفتم.
وزیر ارتباطات همچنین تأکید کرد: من وزیر برای پیگیری امور به اتاق معاون وزیر دیگری می روم و می گویم این موضوع را پیگیری کنید برای خودم هم کسر شأن نمی دانم چون کار مردم باید انجام شود. من به اینجا رسیدم که انجام امور تنها با یک عزم ملی قابل انجام است.