شناسایی قربانیان «۱۱ سپتامبر» با روش جدید تحلیل دیانای
در آستانه سالگرد حادثه ۱۱ سپتامبر، محققان آمریکایی روش جدیدی برای تجزیه و تحلیل “دیانای”(DNA) پیدا کردهاند که به تشخیص بقایای اجساد قربانیان این حادثه کمک میکند.
موبنا – “مرکز تجارت جهانی”(World Trade Center) که گاهی “برجهای دوقلو” نیز نامیده میشود، مجموعه هفت ساختمان در منطقه “منهتن” در نیویورک بود که توسط معمار ژاپنی-آمریکایی” مینورو یامازاکی” طراحی شده بود. در حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، ساختمان شماره ۱، ساختمان شماره ۲ و ساختمان شماره ۷ فرو ریخت. پس از وقوع این حملات، به این مرکز عبارت “منطقه صفر” اطلاق میشود.
در چهارم آوریل ۱۹۷۳ مجموعه هر دو برج و ساختمان میانی آنها افتتاح شد. در آن زمان گفته میشد، که برجهای دوقلو طوری ساخته شدهاند که حتی پس از برخورد یک بوئینگ ۷۰۷ نیز پابرجا میمانند. این نوع هواپیما که به موتور جت مجهز است، میتواند در هنگام پرواز به وزنی تقریبا بیش از ۱۵۰ هزار کیلوگرم برسد. در مورد یکی از دو هواپیمایی که به برجها اصابت کرده و به احتمال زیاد یک بوئینگ ۷۶۷ بود، این رقم حداکثر به حدود ۱۸۶ هزار و ۸۸۰ کیلوگرم میرسید.
در حادثه برجهای دوقلو ۲ هزار ۷۵۳ نفر جان باختند که از این میان بقایای اجساد بیش از ۱۰۰۰ تن ناشناس باقی ماندند.
حال یکی از محققان آمریکایی مدعی شده است که با روش جدید تجزیه و تحلیل “DNA ” ، قادر به شناسایی “اسکات میشل جانسون” قربانی ۲۶ ساله این حادثه شده است. وی در طبقه ۸۹ام برج کار میکرد.
از سال ۲۰۰۱ تلاشهایی برای تشخیص این قربانیان صورت گرفته است که به دلیل پیشرفتهای اخیر در فناوری در ۵ سال اخیر، محققان قادر به شناسایی یک قربانی شدهاند.
پیش از این محققان بزرگترین آزمایشگاه جرمشناسی دنیا با استفاده از آزمایش دوباره قطعات استخوانی موفق به شناسایی قربانیان نشدهاند.
در این روش جدید “مارک دیزایر”(Mark Desire) به همراه همکارانش، “DNA ” تکه استخوانهای باقیمانده از این قربانیان را تجزیه و تحلیل کردهاند.
این روش تجزیه و تحلیل برای شناسایی قربانیان حادثههای هواپیماها و قطارها نیز استفاده میشود.
این محققان استخوانها را پودر کردند و مواد شیمیایی خاصی به آنها افزودند.
محققان معتقدند هرچه قدر استخوانها پودتر شوند احتمال بازیابی” DNA” بیشتر میشود.
در اقدام جدید این محققان، استخوانها در یک محفظه حاوی “نیتروژن مایع” قرار داده شدند تا بیشتر خرد شوند.
محققان این پروژه امیدوارند تا سالیان آتی با تشخیص این قربانیان، آرامش را به خانوادههای این قربانیان بازگرداند.
منبع: ایسنا