میزان پارازیت در شیراز پایینتر از حد مجاز
طی ماههای گذشته بارها پیرامون وجود تشعشعات رادیویی در شیراز و تاثیرات نامطلوب آن بر سلامت شهروندان این کلانشهر، اخباری که اعتراضهای مردم و نظرات مسئولان را در بر میگرفت، منتشر شده است.
موبنا – موضوع احتمال وجود تشعشعات رادیویی یا آنچه عوام به آن پارازیت میگویند، به حدی برای شهروندان این شهر جدی شد که برخی پزشکان متخصص نیز نظراتی را ابراز کرده و کار به تجمعی اعتراضی نیز کشید.
موضعگیریهای اعضای شورای شهر ماههای پایانی شورای چهارم و اخطار و نامهنگاریهای یکی از اعضای آن شورا و طرح موضوع در شورای پنجم و مطالب عنوان شده از سوی یکی از اعضای شورای پنجم و استنادش به پیامک یک پزشک، جدی بودن موضوع را نشان میداد.
از دیگر سو، بهرام پارسایی و علی اکبری، ۲ نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز هر کدام جداگانه اظهار نظرهایی پیرامون تشعشعات رادیویی و اثرات آن بر انسان داشتند و خواستار رسیدگی علمی به موضوع بودند. موضوع در حدی جدی شد که رئیس وقت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گروهی را با عضویت اعضای هیئت علمی و کارشناسانی از دستگاههای مرتبط تشکیل داد تا به موضوع ورود کنند اما در نهایت او و معاون سیاسی استانداری فارس وجود هرگونه تشعشع یا پارازیتی را در شیراز تکذیب کردند.
ورود وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اما در ماههای گذشته از نصب سامانههایی برای اندازهگیری اثر تجمعی شدت میدان امواج الکترومغناطیسی خبر داد، موضوعی که ابتدای شهریورماه خبر نصب و راهاندازی آن اعلام شد.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، رئیس این سازمان اخیرا در خصوص نصب سامانههای مد نظر وزیر ارتباطات در ۲ شهر تهران و شیراز خبری را اعلام کرده است.
حسین فلاحجوشقانی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی از راهاندازی سامانه اندازهگیری اثر تجمعی شدت میدان امواج الکترومغناطیسی بر روی پایگاه اینترنتی این سازمان خبر داد و گفته است: دستگاههای ثابت اندازهگیری اثر تجمعی تشعشعات در ۷۰ نقطه شهر تهران و ۱۸ نقطه شهر شیراز راهاندازی شده است.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: این دستگاهها میزان تشعشعات فرکانسی از ۳۰۰ کیلوهرتز تا ۱۸ گیگاهرتز را اندازهگیری و گزارش میکند و مردم میتوانند نتایج اندازهگیریها در نقاط مختلف را به صورت بر خط مشاهده کنند.
فلاح جوشقانی افزود: مکانیابی سامانههای اندازهگیری براساس شاخصهای مختلفی مانند تراکم جمعیت، زمان پرتوگیری، وجود افراد حساس در مکانهایی مثل بیمارستانها، مدارس و مهدکودکها، سرای سالمندان، شیرخوارگاهها و دیگر مراکز انجام شده است. براساس استاندارد کمیسیون بینالمللی حفاظت در برابر پرتوهای غیر یونساز (ICNIRP) و همچنین استاندارد ملی ایران کد ۸۵۶۷۵ ، کمترین آستانه پرتوگیری امواج الکترومغناطیسی، ۲۸ ولت بر متر بوده که در این سامانه به صورت خط چین قرمز در نمودار مناطق مختلف مشخص شده است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: براساس قانون، متولی حفاظت در برابر اشعه، سازمان انرژی اتمی است و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی صرفاً اندازهگیری اثر تجمعی شدت میدان امواج الکترومغناطیسی را انجام داده و نتایج را برای ارزیابی و تائید به سازمان انرژی اتمی ارسال میکند.
فلاح جوشقانی با اشاره به اینکه از نظرات کارشناسی متخصصان این حوزه و همچنین مسئولان شهرهای مختلف کشور استقبال میکنیم درباره راهاندازی این سامانهها در سایر شهرها نیز گفت: سامانههای ثابت اندازهگیری شدت میدان امواج الکترومغناطیسی و مشاهده نتایج آن به صورت بر خط، به تدریج در سایر کلانشهرها نیز راهاندازی خواهد شد .
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس نیز گفت: اینکه شهروندان در شیراز میتوانند نتایج بررسی میزان اثر تجمعی تشعشعات را به شکل آنلاین با مراجعه به نشانی اینترنتی www.cra.ir مشاهده کنند.
سهرابی تاکید کرده است که براساس اندازهگیریها میزان تشعشعات در هیچ یک از نقاط اندازهگیری شده در شیراز بالاتر از حد استانداردهای بینالمللی و ملی نیست و به این جهت خطری را متوجه شهروندان نمیکند.
به گزارش ایسنا، مراجعه به نشانی اینترنتی اعلام شده و بررسی نقاطی که سامانههای مورد اشاره نصب شده است نشان میدهد که میزان اثر تجمعی شدت میدان امواج الکترومغناطیسی در ۱۸ نقطهی شیراز پایینتر از حد استاندارد است.
اگرچه این سامانه نظر شهروندان مبنی بر وجود این تشعشعات به نوعی تایید شد و حتی نتایج حاصله نشان داد که شدت این امواج در نقاطی از شیراز که پیش از این شهروندان این کلانشهر اعلام میکردند، بیشتر از سایر نقاط است؛ اما پایین بودن حد آن از سطح مجاز بینالمللی و استانداردهای تعیین شده، بیاثری این امواج بر سلامت شهروندان را تایید میکند.
منبع: ایسنا