کارنامه وزارت ارتباطات، داوری موافقان و منتقدان

در حالی وزیر ارتباطات از سوی مجلسیان کارت زرد دریافت کرد که به باور برخی کارشناسان در مدت مدیریت خود بر حوزه‌ آی‌سی‌تی کشور توانسته به میراث جامانده از  دولت قبل سر و سامان دهد تا آنجا که پهنای باند اینترنت داخل از 500گیگابیت به 2400 گیگا بیت، میزان پهنای باند بین‌المللی از 70 گیگا‌بیت …

در حالی وزیر ارتباطات از سوی مجلسیان کارت زرد دریافت کرد که به باور برخی کارشناسان در مدت مدیریت خود بر حوزه‌ آی‌سی‌تی کشور توانسته به میراث جامانده از  دولت قبل سر و سامان دهد تا آنجا که پهنای باند اینترنت داخل از 500گیگابیت به 2400 گیگا بیت، میزان پهنای باند بین‌المللی از 70 گیگا‌بیت به 170گیگابیت و… افزایش یافته است با این حال نمایندگان مجلس عملکرد وزیر را مطلوب ندانستند عملکرد این وزارتخانه مهم و وزیر را از نگاه مجلسیان، کارشناسان و فعالان حوزه‌ آی‌سی‌تی مورد بررسی قرار دهیم.
  یک عملکرد مثبت
«اکثر  وزیران در مجلس به علت کار  انجام نشده، مورد سؤال قرار گرفته و کارت می‌گیرند ولی وزیر ارتباطات  و فناوری اطلاعات به خاطر فعالیت مثبتی که انجام داده از مجلس کارت زرد دریافت کرده است.»
آزاده  داننده، رئیس سابق نظام صنفی رایانه‌ای تهران با  بیان مطلب فوق در گفت‌و‌گو با روزنامه ایران  می‌گوید:  توسعه و افزایش پهنای باند اتفاق خوبی است و همه فعالان عرصه‌ آی‌سی‌تی  بابت این کار انجام شده چه به عنوان مصرف کننده و چه به عنوان دارنده کسب و کار خوشحال هستند.
کاری را که وزیر انجام داده مطالبه همه فعالان عرصه‌ آی‌سی‌تی است. درست است که کارهای خوبی در حوزه فناوری انجام شده ولی هنوز کافی نیست با این حال از نگاه من، وزیر به خاطر  کارهای مثبتی که در طول فعالیت خود  انجام داده است، هدف فشار و حمله قرار گیرد.
وی همچنین می‌افزاید: همه کسانی که در  حوزه ‌آی‌سی‌تی فعالیت دارند می‌دانند که بدون افزایش پهنای باند امکان انجام کارهای بزرگ وجود ندارد و ایرادی که از وزیر گرفتند  نشان می‌دهد برخی که این موضوع را پیگیری کرده‌اند، اطلاعات کافی و کارشناسانه از بحث آی‌سی‌تی ندارند.
مسعود داوری نژاد، رئیس سابق سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز می‌گوید: انجام دادن کارهای مثبت که کارت زرد ندارد. حوزه ارتباطات  برای افزایش بیشتر پهنای باند اینترنت  تلاش می‌کند  ولی عملی کردن این طرح، یک سال زمان می‌برد.
داوری نژاد،  با بیان اینکه پهنای باند مانند صنعت برق است و به صورت مستمر و دائم باید نیروگاه جدید احداث و راه‌اندازی کرد تا برق بیشتری در کشور تولید شود، می‌افزاید: به نظر من جا داشت زودتر از اینها پهنای باند بیشتر می‌شد. با اینکه  پهنای باند  اینترنت افزایش یافته است هنوز سرعت پایین است و نیاز دارد که بیشتر توسعه یابد تا به سطح ایده آل برسد.
وی  در ادامه خاطرنشان می‌کند: دولت باید برای اجرای سریعتر کارها از بخش خصوصی کمک بگیرد و طرح‌ها را  به این بخش بسپارد.
  نمایندگان همچنان ناراضی
در حالی که واعظی وزیر ارتباطات به دلیل  افزایش پهنای باند و سرعت اینترنت از مجلسیان کارت زرد  دریافت کرده است اما برخی نمایندگان مجلس  همانند  روح الله عباسپور، سخنگوی کمیسیون صنعت و معدن  مجلس و محمد سلیمانی وزیر سابق ارتباطات و فناوری  دیگر عضو این کمیسیون نظر دیگری دارند.
محمد سلیمانی وزیر سابق ارتباطات به گفته‌های پژمانفر نماینده مشهد  که سؤال کننده از وزیر بود اشاره  کرده و می‌گوید: سؤال او از وزیر ارتباطات در خصوص گرانی اینترنت بی‌کیفیت است که با قیمتی 10 برابر کشورهای دیگر در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. انتقاد او به وزیر ارتباطات در خصوص گرانی این سرویس بود و اینکه چرا به بهانه توسعه پهنای باند، اینترنت بی‌کیفیت در اختیار کاربران می‌گذارند.
وی همچنین  به مصوبه‌ای که مجلس تصویب کرد اشاره  داشته و می‌گوید: نمایندگان معتقدند با وجودی که درآمدی به وزارت ارتباطات تخصیص داده شده اما توضیحی فراتر از یک  پاورپوینت به کمیسیون صنایع و معادن ارسال نشده است و باید  وزارتخانه به صورت تشریحی توضیح می‌داد که طبق کارهای انجام شده اگر در نقطه (الف) بودیم، حال به نقطه (ب) رسیده ایم.
از سوی دیگر تا پایان سال جاری طبق برنامه پنجم توسعه باید شبکه ملی اطلاعات نیز راه‌اندازی شود و نمایندگان متوجه نشدند شبکه ملی ارتباطات تا کدام  مرحله پیش رفته است.
سلیمانی می‌افزاید: وزیر ارتباطات  معتقد است در  مدت تصدی خود کارهای زیادی مانند بهبود اینترنت   انجام داده است. ما می‌گوییم وقتی کالایی به میزان بالایی خریداری می‌شود باید ارزان‌تر به دست مصرف کننده برسد ولی چرا این‌گونه نشد؟ چرا کاربران کیفیت، سرعت و افزایش پهنای باند را لمس نمی‌کنند؟ و اینکه با‌وجود  خریدن اینترنت خارجی چرا کاربر تغییرات انجام شده را حس نمی‌کند از این رو هزینه این چنینی هدر رفتن منابع است.
این نماینده مجلس و وزیر سابق وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات  در حالی درباره سرعت اینترنت سخن  می‌گوید که اعمال محدودیت واگذاری اینترنت بیش از 128 کیلوبیت به کاربران خانگی در دولت نهم و زمانی که وی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بود، رقم خورد.
روح الله عباسپور، سخنگوی کمیسیون صنعت و معدن مجلس نیز به روزنامه ایران  می‌گوید:  در سال 92 مجلس شورای اسلامی مصوب کرد که درآمدهای حوزه ارتباطات به این وزارت تخصیص داده شود  تا پهنای باند اینترنت افزایش پیدا کند و از طرف دیگر هم به موازات این افزایش،  شبکه ملی ارتباطات، دولت الکترونیک و توسعه شبکه اینترنت در روستا‌ها انجام شود  ولی وزارت ارتباطات  طبق برنامه توسعه پنجم پیش نرفته و انتظارات مجلس را از این سرمایه گذاری و میزان کارهای انجام شده،  برآورده نکرد و توضیحاتی که  محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به مجلس ارائه کرد از نگاه ما شفاف نبود.
 نمره قبولی به وزیر
رمضان علی سبحانی فر عضو کمیسیون مجلس معتقد است، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در جهت بهبود حوزه ‌آی‌سی‌تی  قدم برمی‌دارد و  وزیر ارتباطات توانسته در مدت تصدیگری خود کارهای زیادی در باب توسعه زیرساختی انجام دهد  و یکی از مستندات آن دو برابر شدن تعداد کاربران اینترنت در طول فعالیت محمود واعظی است.
سبحانی فر  اعتقاد دارد درست است کارهای صورت گرفته در بخش آی‌سی‌تی به سطح
ایده آل نرسیده است اما اگر همین کارها هم صورت نمی‌گرفت اوضاع آی سی تی کشور امروز بسیار وخیم تر نمود داشت.
در حالی‌که نگاه اکثر فعالان حوزه ‌آی‌سی‌تی به عملکرد وزیر مثبت است با این حال محمود واعظی از مجلسیان کارت زرد را دریافت کرد و این در حالی است که تنها واکنش از بدنه دولت  به دریافت این کارت زرد به اظهار نظر نصر الله جهانگرد معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برمی‌گردد. وی در گفت‌و‌گو با یکی از خبرگزاری‌ها گفت وزیر توضیحی درباره سؤال نمایندگان در مجلس داد اما آنچه بعد از پاسخ وزیر در مجلس ارائه شد در فضای دیگری بود و به وزیر هم فرصت صحبت داده نشد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا