یک معماری کم نظیر در عربستان! (+تصاویر)
پردیس این مرکز(۵ سازه مورد اشاره) شامل مراکز دانش انرژی، رایانه، کنفرانس و نمایشگاه، کتابخانه با آرشیو صد هزار جلدی و نماز خانه می شود.
موبنا؛ رکسانا دانیالی – زاها حدید یکی از مشهور ترین معماران سبک واسازی با ملیتی عراقی- بریتانیایی بود که در دوران حیات خود (درگذشته به سال ۲۰۱۶) پروژه های موفق بسیاری را به سرانجام رساند و جوایز مهمی را نیز در کارنامه کاری خود ثبت کرد. نام زاها حدید در سال ۲۰۰۸، به عنوان شصت نهمین زن قدرتمند دنیا در مجله فوربز منتشر شد.
یکی از برجسته ترین هنرنمایی های زاها حدید را می توان مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی نفت ملک عبدالله در ریاض؛ پایتخت عربستان سعودی به شمار آورد. زمان اصلی تکمیل این پروژه به سال ۲۰۱۷ باز می گردد و نام آن در لیست برترین سازه های تکمیل شده آموزشی- تحقیقاتی در ارتباط با فستیوال جهانی معماری ۲۰۱۸ به چشم می خورد.
با محوطه ای به مساحت بیش از ۷۰،۰۰۰ متر مربع، مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی نفت ملک عبدالله مشابه یک ساختار تکثیر شونده مدولار خواهد بود. البته هسته این مجموعه پنج سازه شش گوش است که دور تا دور مرکز اصلی قرار گرفته اند. مرکز مذکور، سازمانی غیر انتفاعی است که برای انجام تحقیقات مستقل در راستای سیاست گذاری های مقرون به صرفه جهانی در زمینه انرژی طراحی شده است. بدین ترتیب وظیفه اساسی آن، کاهش هزینه های کلی عرضه انرژی و همچنین ارائه راه حل های مبتنی بر تکنولوژی برای استفاده موثر از آن خواهد بود.
پردیس این مرکز(۵ سازه مورد اشاره) شامل مراکز دانش انرژی، رایانه، کنفرانس و نمایشگاه، کتابخانه با آرشیو صد هزار جلدی و نماز خانه می شود. طراحی این مراکز به شدت با نگاه و ملاحظات زیست محیطی انجام شده است و با توجه به شرایط جوی ریاض، هدف نهایی کمترین میزان مصرف و هدررفت انرژی در ساختمان ها بوده است.
منبع: پول نیوز