توسعه هوش مصنوعی با توانایی جداسازی صدای سازها
محققان موسسه فناوری ماساچوست(MIT) یک سیستم هوش مصنوعی موسوم به PixelPlayer توسعه دادهاند که میتواند صدای سازهای مختلف را در یک آهنگ، تفکیک کند.
موبنا – محققان MIT یک سیستم هوش مصنوعی ابداع کردهاند که به شما این امکان را میدهد که اگر میخواهید صدای ویولن را در آهنگ بشنوید، صدای پیانو را ساکت کند.
اگر تا به حال به این فکر میکردید که چقدر خوب بود اگر میتوانستید صدای ساز مورد علاقهتان را در آهنگ دلخواهتان بشنوید، پس حتما شیفته برنامه هوش مصنوعی جدید MIT خواهید شد.
برنامه PixelPlayer که از آزمایشگاه علوم رایانه و هوش مصنوعی موسسه ماساچوست(CSAIL) برآمده است، میتواند صدای آلات موسیقی را به صورت جداگانه در یک ویدیو شناسایی و صدای تولیدی آنها را تفکیک کند.
به عنوان مثال اگر چند ساز در حال نواخته شدن در یک قطعه موسیقی باشند، PixelPlayer به شما این امکان را میدهد که صدای ساز دلخواهتان را که میخواهید گوش دهید، انتخاب کنید و تنها به صدای آن ساز گوش دهید.
این برنامه، صدای خروجی از ساز انتخابی شما را با صدای بلند پخش میکند و حجم صدای دیگر سازها را کم میکند.
محققان این برنامه را با استفاده از تکنیک یادگیری عمیق تحت نظارت، آموزش دادند و ۶۰ ساعت ویدیوی اجرای موسیقی را برای یادگیری آن تغذیه کردند. با این حال هنوز کامل نیست و فعلا فقط میتواند صدای ۲۰ ساز را تشخیص دهد و هنوز هم در تشخیص صدای سازهای شبیه به هم با مشکلاتی روبرو است.
اما با توسعه بیشتر، میتواند یک ابزار ویرایش صدای کارآمد باشد و برای مهندسان صدا، راههایی برای بهبود و یا بازگرداندن کیفیت فیلمهای قدیمی کنسرتها فراهم میکند.
همچنین میتواند برای آموزش رباتها در مورد نحوه شناسایی صداهای مختلف محیطی مانند صدای حیوانات، وسایل نقلیه و آلتهای موسیقی مورد استفاده قرار گیرد.
منبع: ایسنا